کتاب «نفرین خاکستری» نوشته مهسا محبعلی که در سالهای گذشته از سوی انتشارات افق منتشر شده بود، بعد از گذشت 14 سال از سوی نشر نیماژ منتشر شد.
در پشت جلد این کتاب آمده است: «تو بوی کاج میدادی. من یه حال بدی داشتم. نمیتونم بگم چه حالی. فقط یهدفعه حس کردم دیگه خودم نیستم. حس کردم از خودم اومدم بیرون و دارم تو رو تماشا میکنم. تو داشتی با یه ماده گرگ بازی میکردی، یه ماده گرگ خاکستری و میبوسیدیش. بوش میکردی. من کنار یه درخت وایساده بودم و تماشاتون میکردم. ماده گرگ یهو دندونهاش رو فرو کرد تو گردنت. خون فواره زد، پاشید تو صورت من.»
در این رمان، دختری به نام «ایشا» به تشویق پزشکش «سایکو» رمانی مینویسد و به همراه نامهای برای همسرش امیر میفرستد. او در این رمان از رازی پرده برمیدارد و خود را از عفریتهها معرفی میکند، اما پزشکش اعتقاد دیگری دارد. نامه دوم را مادر ایشا به امیر مینویسد و پردههای دیگری را از راز او کنار میزند و این رازهای تودرتو با ماجراهایی از وقایع تاریخ امروز ایران گره میخورد.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «روی صندلی گهوارهایاش مینشیند، سیگار میکشد و به دریا خیره میشود. سیگار کشیدن را پس از مرگ یشنا آغاز کرده بود. سیگار بدون فیلتر میکشید. عادت داشت سیگارش را تا آخرین لحظه میان انگشتها نگه دارد، تا زمانی که مجبور شود خاموشاش کند. شاید این سوختن بیشتر از سیگار کشیدن به آفریدت لذت میداد.»
مهسا محبعلی، متولد ۱۳۵۱ در تهران است و نخستین کتابش با عنوان «صدا» را در ۲۶ سالگی منتشر کرده است. محبعلی در دانشکده هنرهای زیبا موسیقی خوانده و از نویسندگان نسل سوم ادبیات داستانی ایران محسوب میشود. وی داستاننویسی را از کارگاههای رضا براهنی در دهه ۱۳۶۰ آغاز کرد. محبعلی در سالهای اخیر چند دوره کارگاه داستاننویسی برگزار کرده است. محبعلی برنده دو دوره جایزه بنیاد گلشیری برای مجموعه داستان «عاشقیت در پاورقی» و رمان «نگران نباش» است. وی همچنین برای رمان «نگران نباش» جایزه نویسندگان و منتقدان مطبوعات را نیز دریافت کرده است. رمان «نگران نباش» توسط رباب محب به سوئدی ترجمه شده و نشر ادیلبریس آن را چاپ کرده است. همچنین در سال ۱۳۹۴ ترجمه ایتالیایی رمان «نگران نباش» توسط نشر «پونته ۳۳» در ایتالیا منتشر شد.
کتاب «نفرین خاکستری» نوشته مهسا محبعلی در 104 صفحه با شمارگان یکهزار و 100 نسخه، به بهای 8 هزار تومان از سوی نشر نیماژ منتشر شده است.
نظر شما