انتشارات آفرینگان، کتاب «گفتگو با نوههایم درباره عالم» نوشته اوبر ریو را با ترجمه مهدی ضرغامیان، برای یادگیری و اندیشیدن نوجوانان درباره مسائل مربوط به عالم منتشر کرد.
اوبِر ریو، اخترفیزیکدان مشهور کانادایی که به ایزاک آسیموفِ دنیای فرانسویزبان شهرت دارد، در آستانه هشتاد سالگی با نوههایش به گفتگو مینشیند و میکوشد به سوالهای آنها درباره عالم و آغاز و انجام آن پاسخ دهد. از اینرو، این کتاب را وصیتنامه فکری خود تلقی میکند.
نویسنده در مقدمه این کتاب مینویسد: «وقتی میخواستم نگارش این اثر را شروع کنم، حس کردم که خوب است به آن ارزشی نمادین بدهم و آنرا وصیتنامه ذهنی خودم تلقی کنم. آخر من برای نوههایم درباره این جهان وسیع چه میتوانستم بگویم؟ این جهانی که پس از من همچنان مأوای نوههایم خواهد بود. چگونه کمک کنم تا این آگاهیها به آنها هم منتقل شود؟ بنا را بر این گذاشتم که با بچههای حدوداً چهاردهساله صحبت کنم. به علاوه، روی سخن من در این کتاب با تمامی کسانی است که دوست دارند درباره جهانمان و سرگذشتش اطلاعاتی داشته باشند. این کتاب حاصل گفتگوی من با یکی از نوههایم در شبهای تابستان است. ما زیر آسمانی پرستاره گفتگو میکردیم. روی صندلیهای راحتیمان ولو میشدیم و آسمان را تماشا میکردیم. در تمام مدتی که متن کتاب را نگارش میکردم، یاد و خاطره آن شبهای تابستان در ذهنم زنده میشد...»
اطلاعات مختلف در کتاب «گفتگو با نوههایم درباره عالم» در قالب پرسش و پاسخ بیان شده است. در بخشی از این کتاب میخوانیم: «امروزه ما ستارهها را به خوبی میشناسیم. میدانیم که آنها در نقاطی از کهکشان پدید میآیند که مانند زایشگاه ستارهها هستند. وقتی سحابیهای بزرگ گازی بر اثر وزن خود فرو میریزند، ستارهها تشکیل میشوند. «سحابی پیشستارهای» سحابیای است که خورشید و منظومه شمسی ما را پدید آورده است. سیارهها، شهابسنگها و دنبالهدارهای منظومه شمسی ما در همین سحابی شکل گرفتهاند. ما میدانیم ستارهها چگونه به دنیا میآیند و میمیرند. سن هر ستاره و زمان باقیمانده از حیات یکایک آنها را میدانیم. آسمان بالای سر ما همچون جنگل وسیعی از ستارههاست. همچون بلوطها، ستارههایی با سنین مختلف در این جنگل دیده میشود. ستارههایی بسیار جوان در حد نوزاد، ستارههایی در میان راه زندگی (مانند خورشید خودمان)، ستارههای پیر و حتی بقایای ستارههای مرده...»
انتشارات آفرینگان کتاب «گفتگو با نوههایم درباره عالم» را در قالب 143 صفحه با شمارگان یکهزار و 100 نسخه، به بهای هشت هزار تومان منتشر کرده است.
نظر شما