دوشنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۴
بدیع: رنگ شعر کاکایی با دیگران متفاوت است / برخی‌ شاعران نقاب زده‌اند

علیرضا بدیع، شاعر و منتقد مطرح کشورمان ضمن تبریک تولد استاد عبدالجبار کاکایی گفت که افراد زیادی هستند که در شعر و ترانه فعالیت می‌کنند، اما نگاه خاص کاکایی در مبحث ترانه باعث شده تا اشعار او بیشتر به دل بنشیند و شعرش رنگ متنوعی نسبت به اشعار سایر شاعران داشته باشد.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)- عبدالجبار کاکایی، نویسنده، شاعر و زبان‌شناس مطرح کشورمان در 15 شهریورماه سال 1342 در ایلام متولد شد. او در زمینه‌ سرودن شعر، نقد و بررسی، اجرای برنامه‌های ادبی در صدا و سیما و مطبوعات فعالیت دارد. کاکایی شاعر بسیاری از تیتراژهای سریال‌های تلویزیونی است. این شاعر در سال‌های گذشته به واسطه پخش ترانه‌های متعددش، انتشار کتاب‌های خوب و همچنین اجرای موفق برنامه «عصر شعر و ترانه» توانسته به یک شخصیت محبوب در میان جوانان و علاقه‌مندان به شعر تبدیل شود. 15 شهریورماه، زادروز این شاعر توانمند کشورمان بهانه‌ای شد تا گفت‌وگوی کوتاهی با علیرضا بدیع، یکی از غزل‌سرایان جوان و مطرح کشورمان درباره ویژگی‌های قلم عبدالجبار کاکایی داشته باشیم.

علیرضا بدیع در توضیح ویژگی‌های اشعار کاکایی به ایبنا گفت: عبدالجبار کاکایی، کار غزل و شعر کلاسیک را از دهه 60 آغاز کرد و اسم او رفته‌رفته بر سر زبان‌ها افتاد، او از ابتدای دهه 80 و با گسترش فضای ترانه، وارد این حوزه شد و از پیشگامان آن بود.

وی ادامه داد: افراد زیادی هستند که در حوزه شعر و ترانه فعالیت می‌کنند، اما نگاه خاص کاکایی در مبحث ترانه باعث شده تا اشعار او بیشتر به دل بنشیند و این دغدغه‌های انسان امروز و حساسیت‌هایش، دلیلی است تا شعرش رنگ متنوعی نسبت به اشعار سایر شاعران داشته باشد.

شاعر مجموعه «از پنجره‌های بی‌پرنده» با اشاره به شخصیت غیرادبی کاکایی اظهار کرد:‌ من در انتخاب شعر خوب بسیار سخت‌گیر هستم، اما به عقیده بسیاری از دوستان، شاعر خوب که شعر محکم و قوی بگوید، زیاد شده است؛ در چنین شرایطی وقتی با برخی از شاعران پرطرفدار روبه‌رو می‌شویم، به این نتیجه می‌رسیم که شعر آن‌ها با شخصیت‌شان همخوانی ندارد و حرف‌های شعرهایشان ساختگی است.

بدیع افزود: کاکایی برخلاف برخی شاعران که همیشه نقاب می‌زنند، خودش است، شرافتش را حفظ کرده، انسان قانعی است و شاید به همین دلایل است که هر جا صحبت از اخلاق در شعر می‌شود، نام او هم می‌آید.

وی با اشاره به این‌که کاکایی می‌تواند الگوی بسیار مناسبی برای شاعران جوان باشد، گفت: اگر از هر زاویه‌ای به عبدالجبار کاکایی نگاه کنیم، متوجه خواهیم شد که او می‌تواند الگوی بسیار مناسبی برای کسانی که می‌خواهند در شعر و ادبیات پیشرفت کنند، باشد. کاکایی در کنار چهره ادبی و شخصیت بسیار دوست‌داشتنی‌اش، فرد باسوادی است، از هر زمان کوتاهی برای مطالعه استفاده می‌کند و تحلیل‌گر خوبی است.

این شاعر جوان ادامه داد: به‌نظرم بهترین ویژگی کاکایی که جوانان می‌توانند از آن درس بگیرند، پرسش‌گری اوست چراکه کاکایی هیچ چیز را ساده نمی‌پذیرد؛ هنوز هم مثل دانشجویی 18، 19 ساله به دنبال علم و تجربه کردن است؛ از خودش در مقام استاد سوال می‌پرسد و در قالب یک دانشجو به دنبال جواب سوال می‌رود. او در ادبیات معاصر جایگاه خوبی دارد، اما قانع نیست و هنوز شور طی کردن پله‌های موفقیت را دارد.

دارنده تندیس سرو بلورین سومین جشنواره بین‌المللی شعر فجر، با اشاره به دلایل محبوبیت عبدالجبار کاکایی در میان جوانان بیان کرد:‌ بحث شاعر خوب و آدم خوب دو موضوع جدا از هم است و دلیل نمی‌شود که کسی که شاعر خوبی است، آدم خوبی هم باشد، اما کاکایی هر دو ویژگی‌ را دارد و پیش از آن‌که شاعر خوبی باشد، آدم بسیار خوبی است. حال به‌نظر شما می‌شود چنین شخصیتی را دوست نداشت و او در بین جوانان محبوب نباشد؟

وی افزود: کاکایی وقتی شعر خوب می‌خواند یا می‌شنود، بغض می‌کند؛ او شیفته و دلباخته شعر است و به همین دلیل است که حتی منتقدانش نیز او را دوست دارند.

بدیع در بخش پایانی صحبت‌هایش گفت: خوشحالم که رسانه‌ای مانند ایبنا توجه ویژه‌ای به شاعران و چهره‌های ادبیات دارد و از این‌رو جای بسی امیدواری است. از همین تریبون تولد استاد کاکایی را تبریک می‌گویم و برایش بهترین‌ها را آرزو می‌کنم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها