چهارشنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۹
میرحسینی: امکانات کتابخانه مجلس برای ارائه خدمات به نمایندگان مناسب نیست / تعطیل شدن «کتابخانه ویژه نمایندگان» توجیهی ندارد

زهره میرحسینی، عضو هیأت علمی گروه علوم کتابداری و اطلاع‌رسانی دانشگاه آزاد اسلامی، درباره تعطیلی «کتابخانه ویژه نمایندگان» گفت: اگر مراد از تعطیلی این کتابخانه، احیاء وظایف «کتابخانه عمومی مجلس» است، باید بسترهای لازم در این کتابخانه فرآهم شود و اگر مراد ادغام در «کتابخانه عمومی مجلس» است، باز هم «کتابخانه ویژه نمایندگان» می‌تواند به فعالیت‌ خود ادامه دهد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) بیش از یک ماه است که «کتابخانه ویژه نمایندگان» در سکوت خبری، به دلیل آنچه که «بریدن پای نمایندگان از کتابخانه مجلس» عنوان می‌شود، تعطیل و جمع‌آوری شده و ادامه فعالیت و یا تعطیلی همیشگی آن در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته است. (اینجــــا)

زهره میرحسینی، در این‌باره به خبرنگار «ایبنا» گفت: با توجه به اهمیت مجلس در هر کشور که نمایندگانی از مناطق گوناگون کشور در آن برای قانون‌گذاری در کل کشور حضور دارند، به‌نظر می‌رسد عدم دسترسی سریع به اطلاعات در موارد پیچیده، محلی، ملی و منطقه‌ای نمایندگان را با مشکلات عدم قطعیت در تصمیم‌گیری مناسب مواجه می‌سازد که متأسفانه موارد تصمیم‌گیری را ممکن است با آزمون و خطا مواجه کند.

وی افزود: در این‌گونه موارد، نمایندگان به آمارهای قابل اعتنا براساس پژوهش‌های انجام شده به‌ویژه مطالعات موردی، تجربی و آینده‌پژوهی نیاز دارند تا واقعیت را بدانند و براساس حدس و گمان تصمیم نگیرند. لذا، منحل کردن کتابخانه تخصصی مجلس بسیار جای تأمل دارد.

این عضو هیأت علمی گروه علوم کتابداری و اطلاع‌رسانی دانشگاه آزاد اسلامی، درباره دلایل احتمالی جمع‌آوری «کتابخانه ویژه نمایندگان» عنوان کرد: اگر مراد از تعطیلی «کتابخانه ویژه نمایندگان» این است که «کتابخانه عمومی مجلس» این وظیفه را عهده‌دار شود، این امر به بودجه، نیروی انسانی متخصص و دیجیتال‌سازی اطلاعات برای دسترسی از طریق ابزارهای گوناگون مانند سایت کتابخانه، تبلت و موبایل نیازمند است.

میرحسینی ادامه داد: همچنین اگر مراد، ادغام این بخش تخصصی در «کتابخانه عمومی مجلس» است، «کتابخانه ویژه نمایندگان» می‌تواند کماکان به فعالیت‌های اطلاع‌رسانی به نمایندگان ادامه دهد و از امکانات کتابخانه اصلی نیز بهره ببرد و تعطیل شدن این کتابخانه توجیهی ندارد.

وی با اشاره به لزوم ایجاد برخی خدمات ویژه برای نمایندگان گفت: در هر صورت واحد ترجمه، نمایه‌سازی و اشاعه اطلاعات گزینشی در هر کتابخانه تخصصی پارلمانی لازم است تا نمایندگان در اسرع وقت از مسائل استان تحت نمایندگی خود و همچنین تحرکات جهانی بهره‌مند شوند. برای مثال وقتی در این خدمات دسترسی سایت و منابع مجالس کشورهای دیگر موجود باشد، نیاز به خدمات ترجمه محسوس است؛ همچنین خدمات اشاعه گزینشی برای دسترسی روزآمد و سریع به اخبار و اطلاعات و تحقیقات منطقه تحت‌پوشش نماینده، لازم است.

این مدرس دانشگاه تأکید کرد: امیدوارم مدیران فعلی کتابخانه مجلس با توجه به اهمیت مساله، خدمات اطلاع‌رسانی به نمایندگان، را در اولویت کاری خود قرار دهند تا رسالت اولیه این کتابخانه تحقق یابد و البته از نیروی انسانی و امکانات کتابخانه تعطیل شده نیز در این جهت استفاده شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها