بیست و سومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب پکن از 24 تا 28 آگوست 2016 (7-3 شهریور1395) در فضایی به مساحت 78 هزار و 600 متر مربع با رسالت «معرفی بهترین کتابها از سراسر دنیا به چین و آثار برجسته چینی به دنیا» برگزار میشود.
براساس تفاهمنامه میان دو نمایشگاه کتاب تهران و پکن، مؤسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران در غرفهای به مساحت 18 متر مربع بهصورت تبادلی حضور پیدا میکند. در این دوره از نمایشگاه، برنامههای متنوعی جهت حضور نمایشگاه تدارک دیده شده که حضور فعال در بخش تصویرگری این نمایشگاه از جمله این اقدامات است.
در این دوره از نمایشگاه کتاب پکن در یک سالن مستقل 40 اثر برگزیده از تصویرگران منتخب جایزه دوسالانه تصویرگری براتیسلاوا ـ بهعنوان مهمترین رویداد در زمینه تصویرگری کتاب کودک و نوجوان و 60 اثر از کشور چین عرضه میشود. طی توافق انجام شده، پنج اثر از تصویرگران ایرانی که به کاتالوگ تصویرگری بلونیا راه یافتهاند، در این بخش عرضه میشود.
از سوی دیگر با عنایت به حمایت پیوسته معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از تصویرگرانی که آثارشان به فستیوالهای بینالمللی راه یافته، در این دوره از نمایشگاه خانمها ثابتنیا و زحمتکش به دلیل راه یافتن آثارشان به کاتالوگ تصویرگری بلونیا، دو تصویرگری هستند که در بیست و چهارمین نمایشگاه کتاب پکن حضور مییابند. علاوه بر عرضه آثار این دو در غرفه، اجرای کارگاه بهصورت زنده در غرفه مؤسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران و سالن تصویرگری صورت میگیرد.
برای معرفی هرچه بهتر صنعت نشر در جمهوری اسلامی ایران و مراکز مرتبط با آن، بروشور «نگاهی اجمالی به صنعت نشر در ایران» به زبان انگلیسی و مشتمل بر معرفی مراکز اطلاعرسانی کتاب در ایران (مانند خانه کتاب، کتابخانه ملی و...)، معرفی جوایز کتاب، معرفی طرحهای حمایتی کتاب در عرصه بینالمللی، معرفی اتحادیهها و تشکلهای نشر و آژانسهای ادبی تألیف و در این نمایشگاه ارائه میشود. ضمناً با مشارکت مؤسسه خانه کتاب، بروشور «Book Publishing In Iran» مشتمل بر آمار و ارقام چاپ کتاب در ایران از 1979 تا 2015 نیز در این دوره عرضه میشود.
معرفی کتابهای کودک ایرانی که رایت آنها به فروش رفته و در خارج از کشور منتشر شدهاند، از دیگر اقدامات مؤسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران در نمایشگاه پکن است. 60 عنوان کتاب ایرانی که در کشورهایی همچون فرانسه، انگلستان، مالزی، ایتالیا، کره جنوبی، ژاپن، چین، نروژ، هنگ کنگ، لهستان، تایلند، تایوان، ترکیه، دانمارک، فلسطین و هند چاپ شدهاند، در این غرفه عرضه میشود.
به همراه نمایش این آثار، 366 کتاب ایرانی که در جشنوارههای داخلی و بینالمللی جایزه کسب کردند و در خارج از کشور چاپ شدهاند به زبان انگلیسی در این نمایشگاه در قالب بروشور مصور معرفی میشوند. معرفی 51 عنوان کتاب کودک ایرانی که قابلیت فروش رایت دارند و تمام متن آنها به زبان انگلیسی ترجمه شده نیز در این غرفه به ناشران چینی معرفی میشود.
در این بخش همچنین به معرفی 30 اثر از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که تاکنون در سایر کشورها به چاپ رسیده و یا قابلیت عرضه به بازارهای جهانی را دارند، بهصورت مستقل توسط مؤسسه نمایشگاهها معرفی میشود.
به دلیل استقبال بازدیدکنندگان چینی بهویژه مسلمانهای آن کشور از غرفه ایران و تمایل به یادگیری زبان فارسی و ادبیات معاصر ایران، 40 عنوان کتاب آموزش زبان فارسی (کاغذی و گویا) که توسط کانون زبان ایران منتشر شده، همچنین آثار شاعران و نویسندگان معاصر به دو زبان چینی و انگلیسی نیز ارائه میشود. عرضه کتابهای ایرانشناسی دوزبانه و مذاکره با ناشران چینی به منظور ترغیب آنها به حضور در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از دیگر اقداماتی است که دراین دوره از نمایشگاه در غرفه ایران به آن پرداخته میشود.
نظر شما