دوشنبه ۱ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۰
گلعلی بابایی: «به روایت همت» اثری آموزنده است/ تصویر شدن بصیرت عمارگونه شهید خندان

گلعلی بابایی از نویسندگان کتاب «به روایت همت» در آیین رونمایی از این اثر و کتاب «سالار تیپ عمار» گفت: کتاب «به روایت همت» اثری آموزنده است زیرا تمام سخنرانی‌های شهید همت به روز هستند و این اثر مجموعه‌ای از مطالب آموزنده است که تاریخ مصرف ندارد. در کتاب دیگر نیز بصیرت عمارگونه شهید خندان تصویر شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) آیین رونمایی از کتاب‌های «به روایت همت» و «سالار تیپ عمار» نوشته حسین بهزاد و گلعلی بابایی با حضور این نویسندگان، مهدی همت، فرزند شهید محمد‌ابراهیم همت، سردار کاظمینی فرمانده لشگر محمد رسول الله (ص)، حجت‌الاسلام و‌المسلمین شیرازی نماینده مقام معظم رهبری در سپاه قدس و برخی معاونان این لشگر، عصر دوشنبه یکم شهریور 1395 در محل مرکز تبادل کتاب برگزار شد.
 
کتابی درباره بصیرت خندان
گلعلی بابایی، یکی از نویسندگان این آثار درباره زمینه‌های نوشته شدن کتاب «به روایت همت» توضیح داد: سال 75 در جریان برگزاری کنگره شهیدان لشگر 27 بعثت به نوارهای سخنرانی شهید همت دست یافتیم. ایده نگارش کتابی در حدود 100 یا 200 صفحه در این زمان شکل گرفت اما حسین بهزاد توانست با وسواس این مجموعه را به پایان برساند. در ابتدا یک کتاب یک جلدی با عنوان «به روایت همت» منتشر شد اما اکنون با گردآمدن بسیاری دیگر از نوار‌های صوتی و تصویری، اثری سه‌جلدی تدوین شده است. جالب است که تمام سخنرانی‌های شهید همت به روز‌ هستند و این اثر مجموعه‌ای از مطالب آموزنده است که تاریخ مصرف ندارد.

وی درباره نوشته شدن کتاب «سالار تیپ عمار» نیز گفت: این اثر درباره شهید خندان نوشته شده است. بر اساس فرمایش رهبر معظم انقلاب که زندگی فرماندهان سپاه محمد رسول الله(ص) در قالب مجموعه‌های کوچکتری تدوین شود که همه اقشار بتوانند آن را مطالعه کنند، این کتاب نیز از مجموعه بیست و هفت در بیست و هفت صفحه نوشته شد.

نویسنده «از الوند تا قراویز» درباره ویژگی‌های «سالار تیپ عمار» توضیح داد: در این کتاب خصلت مردمی بودن شهید خندان براساس خاطرات و منابع آرشیوی موجود بازیایی شد. شهید خندان قبل از شروع جنگ عضو فعال جهاد سازندگی بود و بعد از آن به کسوت سپاه درآمد. او از همان روز که یک بسیجی بود، روز‌نگاشت داشت. با اقشار مختلف به شیوه مناسب ارتباط می‌گرفت و به وضعیت معیشت و زندگی مردم و امنیت آن‌ها اهمیت ویژه‌ای می‌داد.

بابایی درباره ویژگی‌های ساختاری کتاب «سالار تیپ عمار» به اهمیت پرداختن به ظرفیت انقلاب اسلامی برای پرورش چنین افرادی اشاره کرد و گفت: عمار بودن این شهید در کتاب به خوبی نمایش داده شده است. در تابستان سال 62، زمانی که بحث جانشینی برای امام(ره) مطرح شد، شهید خندان در آن موج تبلیغاتی و در آن فضا بصیرت خود را نشان داد. وی نامه‌ای به همراه یک عکس از رهبر معظم انقلاب و احمد بیابانی دریافت کرده بود که وقتی عکس را دید، گفت: من نیستم اما شما خواهید بود و می‌بینید که آیت‌الله خامنه‌ای رهبری این انقلاب را به دست خواهد گرفت.
 
آیندگان قدردان نویسندگان دفاع مقدس
مهدی همت، فرزند شهید ابراهیم همت نیز در سخنانی اظهار کرد: در این سال‌ها پی به زحمتی که حسین بهزاد برای تدوین و نگارش این اثر کشید، نبردیم. پیاده کردن این سخنرانی‌ها و جلسات برگزار شده در جنگ در تاریخ ماندگار خواهد شد. آیندگان قدردان این زحمات خواهند بود.

به گفته وی،  کتاب «به روایت همت» نکات جالبی دارد. نحوه فرماندهی شهید همت از نکات برجسته این کتاب است. او زمانی با بسیجی‌ها پدرانه سخن می‌گوید اما نحوه رفتار شهید زمانی با واحد اطلاعات عملیات و فرماندهان به شکل دیگری است و به شیوه دیگری گفت‌وگو می‌کند.

فرزند شهید همت ادامه داد: «به روایت همت» تنها کتابی است که در چاپ نخست 500 نسخه از این اثر را خریدم و به دوستانم هدیه دادم.

شیبانی، از همرزمان شهید همت نیز در سخنانی به خاطره‌ای از هنگام شهادت محمد باراهیم همت پرداخت و گفت: شهید همت به ولایت و امر امام احترام ویژه‌ای می‌گذاشت و حتی درباره کسی که منتخب امام بود، با احترام سخن می‌گفت.

ضرورت توجه دانشگاه به ادبیات دفاع مقدس
حسین قرایی نیز در این برنامه به نگاه ویژه‌ای که حسین بهزاد و گلعلی بابایی در نگارش دارند اشاره کرد و گفت: کتابی مانند «به روایت همت» شهیدان فکور را بهتر معرفی می‌کنند. همچنین زبان خاص کتاب «سالار تیپ عمار» مخاطب را مجذوب می‌کند.

وی در ادامه به ضعف دانشگاه‌ها در پرداختن به ادبیات دفاع مقدس اشاره کرد و افزود: دانشگاه‌ها با ادبیات گلعلی بابایی و حسین بهزاد غریبه‌اند. البته اکنون به دلیل راه‌اندازی رشته‌ای به نام ادبیات دفاع مقدس قدری از این بیگانگی کم شده است. توجه به نثر نویسندگانی چون بابایی و بهزاد می‌تواند از تحریف دفاع مقدس جلوگیری کند.

در پایان این برنامه از دو کتاب «سالار تیپ عمار» و «به روایت همت» رونمایی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها