پنجشنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۰
سلگی: سهم تولید کتاب شهرستان‌ها هر سال کاهش می‌یابد/ جعفر‌زاده: تجلیل از استاد بهرامی تصدیق خوبی‌هاست

محمد سلگی، مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بررسی فرهنگ لرستان گفت: متاسفانه سهم تولید کتاب در استان‌ها و شهرستان‌ها هر سال در حال کاهش است. محمد جعفر‌زاده، معاون پيشين امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز ضمن اشاره به فعالیت‌های پژوهشی اسحاق بهرامی گفت: تجلیل از استاد بهرامی تصدیق خوبی‌هاست.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) بررسی فرهنگ لرستان و آیین تجلیل از اسحاق بهرامی، نویسنده، پژوهشگر و معلم پیشکسوت لرستانی، شب گذشته چهارشنبه‌ (27 مردادماه) با حضور دکتر محمد جعفر‌زاده، معاون پیشین امور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمید‌رضا حنان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان،‌ ساسان والی‌زاده، مدیرکل ارتباطات و اطلاع‌رسانی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام و دکتر محمد سلگی، مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بوستان گفت‌و‌گو برگزار شد.  
 
جعفر‌زاده با اشاره به تعریف قرآن کریم از مسیر هموار و ناهموار زندگی گفت: براساس آیات قرآن کریم، کسانی که اهل بخشش، تقوا و پرهیزکاری و تصدیق‌کننده خوبی‌ها هستند مسیر زندگی دنیا تا قیامت‌شان هموار است؛ در مقابل افراد بخیلی که از یک سو احساس بی‌نیازی می‌کنند و از سوی دیگر تکذیب‌کننده خوبی‌ها‌ هستند مسیر دشوار و ناهمواری را طی خواهند کرد. برگزاری جلساتی برای تصدیق افرادی مانند حاج اسحاق بهرامی، نمونه تصدیق خوبی‌هاست که موجب هموار شدن راه زندگی می‌شود.
 
وی درباره سابقه آشنایی خود با استاد بهرامی افزود: به‌عنوان شاگرد مستقیم استاد بهرامی در دوران دبیرستان دنبال فرصتی برای دست‌بوسی از ایشان بودم. بهرامی فقط به معلمی اکتفا نکرد و تالیفاتی نیز به‌ویژه در حوزه مثنوی پژوهی مانند «مشایخ مثنوی» را منتشر کرده است.
  
لرستان در ردیف پنج استان آخر تولید‌کننده کتاب قرار دارد
محمد سلگی در تشریح وضعیت نشر در کشور ادامه داد: طبق آمار، طی سه سال گذشته 220 هزار عنوان کتاب شامل 127 هزار عنوان چاپ نخست در کشور منتشر شده که با شیب مثبت 10 تا 15 درصدی در حال افزایش است. در سال 1392 شاهد انتشار 66 هزار عنوان، در سال 93 نیز 73 هزار عنوان و در سال  گذشته 84 هزارعنوان کتاب در کشور بوده‌ایم.
 
وی با اشاره به سهم ناشران شهرستانی در تولید کتاب گفت: متاسفانه سهم تولید کتاب در استان‌ها و شهرستان‌ها هر سال در حال کاهش است. براساس آمار در سال 1392 سهم تولید کتاب در استان‌ها 30 درصد در مقابل 70 درصد سهم ناشران تهرانی است. استان لرستان در حالی که دارای ناشران نامداری در حوزه ادبیات است اما بین استان‌های کشور متاسفانه جزو پنج ناشر آخر فهرست تولید‌کنندگان کتاب قرار دارد؛ بنابراین نیازمند ارتقاء و توسعه در حوزه نشر است.

معیار‌ مشخصی برای تعیین ساعت مطالعه ایرانیان وجود ندارد
سلگی درباره شمارگان کتاب و آمار‌های اعلامی از سوی رسانه‌ها درباره ساعت مطالعه ایرانی‌ها افزود: هر چند که هر سال شاهد افزایش تعداد عنوان کتاب در کشور هستیم اما شمارگان آن کاهش پیدا کرده است. عوامل مختلفی در کاهش شمارگان کتاب دخیل‌اند که شناسایی دقیق آن‌ها نیازمند مباحث کارشناسی است.     
 
مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: برخی از رسانه‌ها طول مدت مطالعه ایرانیان را از 20 دقیقه تا یک ساعت اعلام می‌کنند. علاوه بر اختلاف‌ نظر درباره طول مدت مطالعه مخاطبان ایرانی معیار‌های سنجش مطالعه نیز متفاوت است. برخی معتقدند که خواندن ادعیه، مطالعه روزنامه، حل کردن جدول و حتی گوش کردن به نوار‌های سخنرانی نیز در ردیف مصادیق مطالعه است. استفاده از کتاب گویا  نیز به تازگی به معیار‌های مطالعه اضافه شده است.
 
دکتر اسماعیل بهرامی، مدرس دانشگاه و پسر عموی استاد حاج اسحاق بهرامی نیز در این آیین به بیان ویژگی‌های اخلاقی این «مولوی‌پژوه» لرستانی پرداخت.
  
در پایان این آیین با اهداء لوح از مقام استاد اسحاق بهرامی تجلیل شد. 

         

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها