انتشارات پیدایش، رمان کودک «جزیره آبِل» نوشته ویلیام استیک را با ترجمه مسعود ملکیاری روانه کتابفروشیها کرد.
داستان این کتاب از آنجا آغاز میشود که آبل و آماندا، تابستان سال 1907 در نخستین سالگرد ازدواجشان برای گردش به جنگلی رفتند که از شهر محل زندگیشان کمی دور بود. آسمان ابری بود، ولی آبل خیال نمیکرد که وقتی او و همسر نازنینش قصد تفریح دارند، باران ببارد. آنها در جنگل بیآفتاب از ناهار خوشمزهشان لذت بردند و کنار هم، نان و پنیر و سبزیشان را با تخممرغ آبپز و پیاز و زیتون و خاویار سیاه خوردند و به سلامتی یکدیگر نوشیندنی گوارا نوشیدند که در یخدان حسابی تگری شده بود. کریکتِ مفرحی بازی کردند و سرحال شدند، به چیزهای معمولی حسابی خندیدند و آخر سر آن قدر قهقهه زدند که دراز به دراز روی فرشی از خزه افتادند.
وقتی این همه الکیخوش دلشان را زد، آماندا سلانه سلانه زیر سرخسی خزید تا کتاب بخواند و آبل کمی با خودش خلوت کرد. آبل همینطور که بین درختان پرسه میزد و از گل و بتهها حظ میبرد، دستهای گل بابونه، شبیه ستارههای غولآسا بالی سرش دید. تصمیم گرفت یکی بچیند و سایبان زیبایی به همسرش هدیه کند.
هنوز به لطیفه کوتاهی که در یادش مانده بود میخندید. بهترین گل بابونه را انتخاب کرد، دستمالش را درآورد که شیره گل به دستش نچسبد و با چاقی کوچک جیبیاش ساقه گل را برید. سپس گل را نداخت روی شانه و شاد و شنگول، به دو پیش همسرش برگشت.
بالاخره در این گردش خارج از شهر، طوفان سهمگینی، آبل را از همسرش جدا کرده، به جزیرهای دورافتاده وسط یک رودخانه میبرد. حالا آبل باید تلاش کردن و امیدوار بودن را یاد بگیرد. باید یاد بگیرد که چطور در آن طبیعت وحشی جان سالم به در ببرد. در جزیره سرپناه و غذا پیدا میشود، ولی فرار از آنجا و برگشتن به خانه نشدنی بهنظر میرسد.
ویلیام استیگ، جوایز گوناگونی برای آثارش دریافت کرده است؛ از جمله مدال کالدکات در سال 1970 برای سیلوستر و سنگ جادویی و جایزه نیوبری برای دکتر دستوتو. دو اثر دیگر او، دامنیک و دزد واقعی هم هر دو در فهرست منتخب ای. ال. ای قرار گرفتهاند.
انتشارات پیدایش، رمان کودک «جزیره آبِل» را در قالب 189 صفحه با شمارگان یکهزار نسخه، به بهای 13 هزار تومان روانه کتابفروشیها کرده است.
نظر شما