یکشنبه ۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۶
کارکردهای «اینترنت اشیاء» منتشر شد/ «اینترنت اشیاء»؛ مفهومی جدید در دنیای فناوری و اطلاعات

کتاب «اینترنت اشیاء» را انتشارات «آذین» با 25 مطلب درباره تعریف و کارکرد‌های اینترنت اشیاء منتشر کرده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا)، کتاب «اینترنت اشیاء» نوشته مشترک حسین عباس‌ نژاد‌ریابی از سوی انتشارات «آذین» به بازار کتاب عرضه شده است. نویسنده با 25 مطلب ضمن معرفی اینترنت اشیاء به کارکرد‌های آن پرداخته است.     

درباره «اینترنت اشیاء» در صفحه پنج کتاب می‌خوانیم: «اینترنت اشیاء "internet of things" مفهومی جدید در دنیای فناوری اطلاعات و ارتباطات و به‌طور کلی فناوری مدرنی است که از آن برای هر موجودی اعم از انسان،‌ حیوان و یا اشیاء قابلیت ارسال و دریافت داده از طریق شبکه‌های ارتباطی، اعم از اینترنت یا اینترانت فراهم می‌شود.»

در ادامه آمده است: «در سطح پایه‌ای، اینترنت اشیاء در واقع به ارتباط اشیای مختلف از طریق اینترنت و برقراری ارتباط با یکدیگر می‌پردازد، تا هدف آن یعنی فراهم کردن تجربه کاراتر و هوشمند‌تر محقق شود.»

در صفحه 16 کتاب درباره چشم‌انداز اینترنت اشیاء می‌خوانیم: «اینترنت اشیاء یک مفهوم و یک پارادایم است که حضور گسترده‌‌ای در محیط‌های مختلف اعم از اتصالات بی‌سیم و سیمی و طرح‌‌های نشانی‌دهی منحصر‌به فرد اشیاء داشته و قادر به تعامل و همکاری اشیاء با یکدیگر و دیگر چیز‌ها برای ایجاد برنامه‌ها را خدمات جدید و رسیدن به اهداف مشترک را در نظر گرفته است.»



مشخصات کاربردی اینترنت اشیاء عنوان مطلبی در صفحه 47 کتاب است. درباره این موضوع می‌خوانیم: «راه‌حل‌های اینترنت اشیاء متشکل از تعدادی بخش‌ها و اجزاء زیر است: مانند «نمونه‌ای برای تعامل با دستگاه‌های محلی اینترنت اشیاء (به‌عنوان مثال تعبیه شده در یک تلفن‌همراه یا واقع در مجاورت کاربر و در نتیجه تماس از طریق یک رابط بی‌سیم کوتاه برد) پیش‌بینی شده است. این نمونه برای کسب مشاهدات و ارسال‌های خود به سِرور‌ها، از راه دور، برای تجزیه و تحلیل و ذخیره‌سازی دائمی استفاده می‌شود.»

مفهوم «اینترنت انرژی» در صفحه 75 کتاب ارائه شده است. در این بخش آمده است: «اینترنت انرژی به‌عنوان شبکه مبتنی بر استاندارد‌های زیرساخت، ارتباطات فرستنده و گیرنده سازگار، گذر‌گاه‌ها و پروتکل‌‌هایی که بین مکان‌های محلی و جهانی به‌صورت تعادل بالدرنگ در دسترس بوده و قابلیت ذخیره‌‌سازی با تقاضای انرژی را خواهد داشت.»

شبکه‌های اجتماعی و اینترنت اشیاء در عنوان مطلب صفحه 104 کتاب است. تعامل کاربران در اینترنت اشیاء می‌تواند در الگوی شبکه اجتماعی ساخته شود. به‌عنوان مثال، در آن کاربران با موجودیت‌های دنیای واقعی مورد علاقه، از طریق پارادایم شبکه اجتماعی بر یکدیگر اثر متقابلی دارند. این ترکیب منجر به برنامه‌های کاربردی جالب و محبوبی که پیچیده‌تر و نوآورانه‌تر است، خواهد شد.»

«ادغام به‌صورت نرّی و مادّگی»، قابلیت‌های زیرساخت»، «مدلسازی معنایی اشیاء»، «‌مکان فیزیکی و موقعیت» و «امنیت و حریم شخصی» به‌عنوان زیر‌ساخت‌های ایجاد اینترنت اشیاء در صفحه 119 کتاب تشریح شده است.    

چاپ نخست کتاب «اینترنت اشیاء» با شمارگان یک‌هزار نسخه در 104 صفحه، به بهای پنج هزار تومان از سوی انتشارات «آذین» به بازار کتاب عرضه شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها