به گزارش
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) دومین شماره از فصلنامه تخصصی «کاغذ رنگی» به سردبیری سعیده خجستهپور در هشت بخش «آغاز سخن»، «ویژهنامه»، «گفتوگو»، «حدیث سر و گل و لاله»، «چهرههای ادبی»، «داستان کوتاه»، «کتابخانه»، «هنرهای تجسمی» و با مطالبی از پریسا احدیان، سمن ناز اژدری، امیر نادر الهی، معصومه حسنی، زهرا خانلو، پژند سلیمانی، عبدالحسین فرزاد، سعید فیروزآبادی، مهدی کریمی، مهشید میرمعزی و سارا نعیما منتشر شد.
سعیده خجستهپور، سردبیر این نشریه در بخش «آغاز سخن» درباره محتوای این فصلنامه آورده است: «در طول تاریخ همواره نقش زنان در عرصههای زندگی فردی و اجتماعی در زمینههای گوناگون، علمی، فرهنگی، هنری و ... و در به ثمر رسیدن فعالیتهایشان بسیار با اهمیت و تأثیرگذار بوده و هست. هر چند در ابداً نقش زنان در خانه و دور از اجتماع نمایان بود، ولی به مرور زمان با تحولات چشمگیر و پیشرفت دانش و سطح آگاهی بشر در همه زمینهها، نقش بانوان نیز همپای مردان به ویژه در اجتماع پر رنگتر و مؤثرتر شد.
از جمله بانوانی که در طول تاریخ ادبیات ایران برجسته و شایسته شدند، بانو دکتر زهرا خانلری (کیا) است که در کنار و همدوش همسر ادیب و فرهیختهاش دکتر پرویز ناتل خانلری، توانست قلههای علم و ادب را با شکیبایی فتح کند. به این منظور بخش ویژه این نشریه را به این بانوی ادیب و فرهیخته اختصاص دادیم و به زندگی شخصی، علمی ادبی و آثار گرانبهای ایشان در حد حوصله خوانندگان و توان مجله، پرداختهایم.
در بخشی دیگر گفتوگویی ادبی با بانوی فرهیخته دکتر مهدخت معین، فرزند دکتر محمد معین داشتیم که درباره زندگی و میراث به جامانده از پدرشان، اطلاعاتی به ما میدهند. همچنین از میان چهرههای شاخص «زنی را میشناسم که» عاشقانه سرود و زیست و بیبهانه نیست یاد بانوی غزل ایران، سیمین بهبهانی که در آستانه دومین سالگرد درگذشتش در بخش کتابخانه کاغذ رنگی معرفی شود.
همچنین در این مجموعه سعی شده با توجه به نقش و اهمیت بانوان فرهیخته ایران و جهان، با دیگر زنان مشهور همچون آنه ماری شوارتسنباخ، سوزان ابوالهوی، کامیل کلودل و آثارشان بیشتر آشنا شویم.»
در بخشی از ویژهنامه این نشریه میخوانیم: «زهرا خانلری رساله دکتری خود را با عنوان «تاریخ و تاریخنگاری در ایران تا قرن نهم هجری» به راهنمایی شادروان استاد ملکالشعرای بهار به پایان برد و با درجه بسیار خوب به اخذ درجه دکتری نائل آمد. او به موازات تحصیل در دانشگاه، کماکان به مشاغل و فعالیتهای فرهنگیاش ادامه داد. از جمله آنها میتوان به کتابداری بنگاه پاستور در سالهای 1317 تا 1318، تدریس ادبیات فارسی در دبیرستان «پروین» و سایر دبیرستانهای دخترانه و نگارش مقالههای متعدد در نشریات مختلف اشاره کرد. وی در همین ایام در «شورای زنان» در کنار بانوانی از جمله شادروان دکتر فاطمه سیاح که از استادان بنام دانشگاه تهران بود، به فعالیتهای اجتماعی پرداخت و در سمت منشی هیأت مدیره با شورا همکاری داشت.»
دومین شماره از فصلنامه «کاغذ رنگی» به سردبیری سعیده خجستهپور در 110 صفحه، به بهای 10 هزار تومان منتشر شده است.
نظر شما