گفتوگو با رهبر ارکستر ملی ایران درباره درگذشت استاد پورتراب
فخرالدینی: تعداد کتابهای کمال پورتراب، نشانگر دانش وسیع او در زمینه موسیقی است
فرهاد فخرالدینی، رهبر ارکستر ملی ایران که در هنرکده موسیقی ملی و شورای عالی موسیقی با مرحوم کمال پورتراب همکاری کرده است، گفت: مصطفی کمال پورتراب تمام عمرش را به پژوهش و تألیف در زمینه موسیقی گذراند. میزان فعالیت او را از عناوینی که در موسیقی تألیف کرده است، میتوان دریافت.
فخرالدینی به دوران آشنایی با کمال پورتراب و عشق و علاقه او به موسیقی اشاره کرد و افزود: کمال پورتراب، واقعاً موسیقی را با دلوجان دوست داشت و تا پایان عمر سرگرمی به جز فعالیت در این حوزه نداشت. من از سال 1339 با او آشنا شدم. پس از مدت کوتاهی ما در هنرستان موسیقی ملی با هم همکار شدیم و به تدریس مباحث علمی در موسیقی پرداختیم. نکته جالب این است که از همان سالها تدریس مبانی علمی بر عهده من و مصطفی کمال پورتراب بود.
رهبر ارکستر ملی ایران، در ادامه گفت: امروز از این دوست درگذشته، کتابهای فراوانی در زمینه تألیف و ترجمه به یادگار مانده که هنرجویان و علاقهمندان از آن استفاده میکنند. من و کمال پورتراب، بهطور مشترک کتاب تئوری موسیقی را نوشتیم اما به هر صورت ایشان زحمت چاپش را کشید. روانشاد مصطفی کمال پورتراب انسانی جدی بود و گاهی ممکن بود به دلیل دقت و اهمیتی که برای موسیقی قائل بود از برخی اتفاقات عصبانی شود. به هر شکل خداوند هر انسانی را با ویژگیهایی مربوط به خودش آفریده که بین او و دیگران تفاوت ایجاد میکند. جدیت و روحیه محکم از ویژگیهای آقای کمال پورتراب بود.
فخرالدینی در پایان به محتوای تألیفات مرحوم کمال پورتراب در زمینه موسیقی اشاره کرد و افزود: مباحث علمی و مبانی موسیقایی در آثار مرحوم کمال پورتراب، به دلیل تعلق به مباحث زیربنایی موسیقی، هنوز مورد استفاده دانشجویان رشته موسیقی است و میتواند در فراگیری علمی موسیقی تا سالها بعد به دانشجویان این رشته کمک کند. آقای کمال پورتراب علاوه بر تألیف سه عنوان کتاب با فعالیت و تلاش جدی، حدود دوازده عنوان کتاب هم ترجمه کرد که از او به یادگار مانده است. از تعداد عناوینی که از کمال پورتراب باقی مانده میتوان دریافت که او اطلاعات وسیعی داشت و واقعاً پرکار و پرتلاش بود.
مصطفی کمال پورتراب، موزیسین و مولف حوزه موسیقی، صبح امروز چهارشنبه (دوم تیرماه) در سن 92 سالگی از دنیا رفت.
نظر شما