شنبه ۲۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۰
خرامان: همه ایام سال به کودکان کتاب هدیه بدهیم/ «طولانی‌ترین آواز نهنگ» عیدی خوبی برای نوروز است

مصطفی خرامان، از نویسندگان حوزه کودک و نوجوان، معتقد است باید در تمام ایام سال به کودکان کتاب عیدی داد تا به آن عادت کنند. وی بر این باور است که بهتر است لای کتاب پول بگذاریم که بچه‌ها بیشتر از آن خوشحال شوند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، معاونت فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به منظور رونق بخشيدن به بازار كتاب و ترويج كتابخواني، همزمان با آغاز سال نو تسهيلاتي را در قالب يارانه خرید كتاب از طريق كتابفروشي‌هاي سراسر كشور، مستقیماً به خریداران کتاب پرداخت می‌کند.
 
در اين طرح، كتابفروشي‌هایی كه شرايط لازم را دارا باشند، پس از ثبت نام در سایت موسسه خانه کتاب مي‌توانند كتاب‌هاي خود را که با شرايط تعيين شده در اين طرح مطابقت داشته باشند با 20 درصد تخفيف به خريداران بفروشند. موسسه خانه كتاب به نمايندگي از طرف معاونت امور فرهنگي مبلغ تخفيف را به كتابفروشان پرداخت خواهد كرد. به این دلیل با مصطفی خرامان، نویسنده کودک گفت‌وگو کرده‌ایم و دیدگاه‌هایش را درباره کتاب پیشنهادی‌اش برای نوروز جویا شده‌ایم.

مصطفی خرامان گفت: به نظرمن هدیه دادن کتاب باید عمومی باشد و فقط به ایام عید محدود نشود. هدیه دادن کتاب در طول سال سبب می‌شود که این مساله برای کودکان و نوجوانان کاملا طبیعی جلوه کند. از سوی دیگر نباید پول را از عیدی حذف کنیم چون بچه‌ها علاقه زیادی به گرفتن پول به عنوان عیدی دارند، بنابراین بهتر است پول را لای کتاب بگذاریم و به عنوان عیدی به بچه‌ها بدهیم. بزرگترها هم می‌توانند به‌جای اینکه به یکدیگر تقویم و سررسید، عیدی بدهند براساس سلیقه خود کتابی را به یکدیگر هدیه دهند.
 
نویسنده «دختران علیه دختران» درباره تشویق کودکان به مطالعه در ایام نوروز بیان کرد: اگر فردی عاشق کتابخوانی بوده و لذت مطالعه را تجربه کرده باشد، نوروز و غیرنوروز برایش ملاک نیست و در هر فرصتی که بتواند به مطالعه می‌پردازد. همیشه باید از کودکان و نوجوانان بخواهیم در اوقات فراغتشان مطالعه کنند و این درخواست نباید محدود به ایام تعطیلات نوروز یا تابستان شود. باید فضایی برای بچه‌ها فراهم کنیم تا احساس کنند کتاب نقش مهمی در زندگی آنها دارد. اگر سری به فضاهای عمومی مانند مترو یا اتوبوس بزنیم می‌بینیم که همه افراد اعم از پیر و جوان و کودک مشغول به کارکردن با تلفن همراه خود هستند و این مساله نشان می‌دهد که مردم به این نتیجه رسیده‌اند که موبایل نقش مهمی در زندگی آنها دارد و ما باید این طرز فکر را درباره کتاب برای آنها ایجاد کنیم.
 
خرامان در پایان مطالعه کتاب «شگفتی» ترجمه پروین علی‌پور، «طولانی‌ترین آواز نهنگ» ترجمه نسرین وکیلی، «در انتظار یک زندگی طبیعی» ترجمه پریناز نیری، «کنسرو غول» نوشته مهدی رجبی و «بازجویی خانواده قلندری» نوشته مصطفی خرامان را در تعطیلات نوروز به کودکان و نوجوانان پیشنهاد داد.
 
مصطفی خرامان، نویسنده حوزه کودک و نوجوان و داستان کوتاه، متولد تهران است. تاکنون تعداد زیادی کتاب از وی منتشر شده است. از آثار این نویسنده که سابقه دو سال دبيری انجمن نويسندگان كودك و نوجوان را در کارنامه دارد، می‌توان به «دختران علیه دختران»، «آرزوی سوم»، «فرشته‌ها از کجا می‌آیند» و «مزه‌ زندگی» اشاره کرد. خرامان كتاب پليسی 6 ‌جلدی «پسر سركار عبدی» را نیز برای نوجوانان نوشته است.

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به نشانی زیر مراجعه کنید:

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها