نوروز و هدیه نوروزی با «طرح عیدانه کتاب»/30
منصوری لاریجانی: «نفحات الرحمان فی التفسیر القرآن» را خواندم/ کتابهای برنامه «معرفت» را سامان میدهم
اسماعیل منصوری لاریجانی، متخصص عرفان اسلامی و کارشناس مجری برنامه «معرفت» درباره آثار مورد مطالعه خود در سال گذشته گفت: علاوه بر آثار دکتر دینانی، کتاب «نفحات الرحمان فی التفسیر القرآن» اثر آیتالله شیخ محمد نهاوندی را مطالعه کردم که دریایی از عرفان در آن موج میزد. این کتاب میتواند هدیه مناسبی برای عیدی دادن باشد.
در اين طرح، كتابفروشيهایی كه شرايط لازم را دارا باشند، پس از ثبت نام در سایت موسسه خانه کتاب میتوانند كتابهای خود را که با شرايط تعيين شده در اين طرح مطابقت داشته باشند با 20 درصد تخفيف به خريداران بفروشند. موسسه خانه كتاب به نمايندگی از طرف معاونت امور فرهنگی مبلغ تخفيف را به كتابفروشان پرداخت خواهد كرد. به این بهانه با
اسماعیل منصوری لاریجانی، متخصص عرفان اسلامی و نویسنده گفتوگو کردهایم و دیدگاههایش را درباره کتاب پیشنهادیاش برای نوروز جویا شدهایم.
اسماعیل منصوری لاریجانی، متخصص عرفان اسلامی و نویسنده در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره آثار مورد توجه خود در سال 1394 گفت: علاوه بر آثار جدید دکتر دینانی در سال گذشته کتاب «نفحات الرحمان فی التفسیر القرآن» اثر فقیه گرانقدر آیتاللّه حاج شیخ محمد نهاوندی را که از سوی موسسه بوستان کتاب منتشر شده مطالعه کردم و در آن حلقههای عمیق عرفانی و حکمی را دریافتم.
صاحب کتاب «حکمت علوی» ادامه داد: در تفسیر «نفحات الرحمان فیالتفسیر القرآن» بحثهای کلامی، در کنار روایات و شیوه عقلی و نقلی در کنار هم ارایه شده است، یکی از ویژگیهای منحصر به فرد این تفسیر، درج 40 طرفه در ابتدای آن به سنت مفسران پیشین است که در آن مباحث علوم قرآنی مانند محکم و متشابه، تاویل و معنای ترتیل، قید و به شبهات قرآنی نیز در همین طرفهها پاسخهای محکم و مستدل داده شده است.
وی درباره احوالات شیخ محمد نهاوندی گفت: وی از علمای وارسته و از استادان برجسته خراسان به شمار میرفت. آیتالله نهاوندی در خاندان دانش و فقاهت، در نجف اشرف دیده به جهان گشود. چهار ساله بود که به همراه والد ارجمندش علامه میرزا عبدالرحیم نهاوندی که از شاگردان ممتاز صاحب «جواهر الکلام» و از برجستگان علم و تقوا در عصر خود بود به ایران بازگشت.
وی ادامه داد: آیتالله نهاوندی در تهذیب نفس و خودسازی نیز گامهای بلندی برداشته بود و انسانی متواضع و فروتن بود. زندگی خود را در کمال سادگی سپری کرد و از تشریفات و عناوین پرهیز داشت. با این که مردم همواره به او مراجعه میکردند، در تمام عمر خویش، در کمال قناعت زندگی کرد. وی توجه و عنایت خاصی به کتاب هدایتگر و انسانساز قرآن داشت و حافظ قرآن بود، هنگام استراحت نیز قرآن را در ذهن خود مرور میکرد. این عالم فرزانه بخشی از عمر پربرکت خود را صرف نگارش تفسیر قرآن کرد. تفسیر کامل «نفحات الرحمان فی تفسیر القرآن» در چهار جلد، حاصل تلاش و کوشش مجدانه و مشتاقانه ایشان در مدت هفت سال است.
به گفته منصوری لاریجانی، آیتاللّه نهاوندی علاوه بر مقام علمی و وارستگی اخلاقی، از ذوق شعری نیز برخوردار بود، وی در شعر به «تجلی» تخلص میکرد و اشعار فارسی و عربی وی دارای سبکی روان و ساده همراه با مضامین پرمحتوا و قافیهای موزون است. آیتالله نهاوندی در رثای ائمه معصومین (ع) به سرودن مصیبتنامهای به نام «زبدةالمصائب» پرداخت که بیانگر عشق و شیدایی آن عالم دلسوخته است.
منصوری لاریجانی درباره سیر مطالعاتی و اقدامات علمی و فلسفی خود در سال جدید اظهار کرد: قصد دارم در سال جدید علاوه بر مطالعه به سامان دادن برنامههای معرفت بپردازم. برخی از مجلدات این برنامه از سوی انتشارات سروش منتشر شده است و پنج جلد از سلسله گفتوگوهای این برنامه که با حضور دکتر دینانی اجرا شده و در رسانه ملی پخش میشود به بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران میرسد.
نظر شما