پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) هشتاد و سومین شماره پژوهشنامه «پردازش و مدیریت اطلاعات» را با یادداشتی در یادبود پوری سلطانی، پایهگذار علوم کتابداری و اطلاعرسانی در ایران منتشر کرد.
«بررسی خاستگاههای تاریخی حوزه رفتار اطلاعاتی با استفاده از رویکرد نوین طیفسنجی سال انتشار ماخذ» نوشته فرامرز سهیلی و علیاکبر خاصه، «استفاده از روش پژوهش ترکیبی در تحلیل رفتار جستوجوی اطلاعات پژوهشگران ایرانی در محیط وب و شناسایی الگوی موجود» به قلم مریم اسدی و نجلا حریری، «بررسی میزان بازیابی تصاویر براساس عملکرد سایت» نوشته صالح رحیمی و مهران فرهادی، «کاربرد شبکه معنایی در بازیابی شعر» نوشته سودابه نوذری و «ارائه مدل پیادهسازی مدیریت دانش به رویکرد فازی در صنعت فناوری اطلاعات» نوشته مشترک زهرا رزمی و رویا راضیزاده برخی از مطالب این شماره از پژوهشنامه «پردازش و مدیریت اطلاعات» هستند.
یادداشت سردبیر این شماره از نشریه به قلم سیدرحمتالله فتاحی به یاد مرحوم پوری سلطانی به رشته تحریر درآمده است. در بخشی از این یادداشت میخوانیم: «همگان او را بانویی با شخصیت استثنایی میشناسند؛ شخصیتی باصلابت، قاطع و تاثیرگذار، هرچند زندگی دوران جوانیاش با مصیبتی جبرانناپذیر توام باشد، اما استقامت و صبوری وی موجب شد که سالهای سال پایدار و پویا زندگی کند. پوری سلطانی( 1310 تا 16 آبانماه 1394) یک استاد راستین و مثالزدنی از نسل اول حرفه کتابداری نوین در ایران بود. اثربخشی وی در سطح ملی، بسیار عمیق و ریشهای بود. او توانست با همان پایداری و پویایی، زیرساختهای لازم برای رشد علوم کتابداری و اطلاعرسانی را در عرصه آموزش و عمل شکل دهد. برنامهریزی و تدوین دهها استاندارد مهم، در قلمرو سازماندهی اطلاعات (عمدتا فهرستنویسی و ردهبندی) مانند «فهرست سرعنوانهای موضوعی فارسی و پیوستهای آن»، «فهرست مستند اسامی مشاهیر و مولفان و پیوستهای آن»، «گسترشهای فارسی طرحهای ردهبندی» و غیره بخشی از این فعالیتهای اثربخش در سطح ملی است. پوری سلطانی در سطح بینالمللی و در قلمرو فهرستنویسی نیز شخصیتی شناخته شده است. همکاری طولانی وی با کمیته فهرستنویسی ایفلا یکی از این موارد است. بسیاری از کتابداران و معلمان کتابداری پیشکسوت از دانش و بینش وی در کلاسهای درس بهره بردهاند و خود به افرادی تاثیرگذار تبدیل شدهاند.»
هشتاد و سومین شماره پژوهشنامه «پردازش و مدیریت اطلاعات» به مدیرمسئولی دکتر سیروس علیدوستی و سردبیری دکتر سید رحمتالله فتاحی، در یکهزار و 302 صفحه، از سوی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) منتشر شده است.
نظر شما