چهارشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۰
راز بیماری‌های شایع در نوازندگان موسیقی در یک کتاب کشف شد

نخستین چاپ کتاب «بیماری‌های شایع در نوازندگان موسیقی» در هفت بخش از سوی انتشارات «راشدین» به بازار نشر عرضه‌ شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) نخستین چاپ کتاب «بیماری‌های شایع در نوازندگان موسیقی» نوشته مشترک محمد نحوی و تورج نحوی در هفت بخش با عنوان‌های «بیماری‌های دست»، «آرنج و ساعد دست»، «شانه و بازو»، «گردن»، «ستون فقرات و اندام تحتانی»، «بیماری‌های پوستی» و «سایر» از سوی انتشارات «راشدین» راهی بازار نشر شد.
 
در نخستین بخش کتاب درباره «علائم بالینی بیماری دکورون» در صفحه 36 آمده است: «علامت اصلی درد مچ دست است. این درد بیشتر در قسمتی از مچ دست احساس می‌شود که در سمت شست قرار دارد. این درد ممکن است به‌صورت منتشر در تمامی مچ دست احساس شود،‌ تا میانه ساعد ادامه داشته باشد یا تا انگشت شست تیر بکشد.»
 
«علت خشکی در مفصل آرنج» موضوعی است که در دومین بخش کتاب تشریح شده است. عدم توانایی در باز‌ و ‌بسته کردن مفصل آرنج می‌تواند علت‌های گوناگونی داشته باشد. مانند بسیاری از مفاصل دیگر، اگر مفصل برای مدتی بی‌حرکت بماند،‌ حالت خشکی پیدا کرده و خم و راست شدن آن دچار محدودیت می‌شود. در مواردی که مفصل آرنج دچار آسیب نیز شده و شکستگی یا دررفتگی در آ‌رنج و پیرامون آن اتفاق افتاده باشد، احتمال خشکی به دنبال بی‌حرکتی به مراتب بیشتر بوده و در زمان زودتر اتفاق خواهد افتاد.
 
«علت درد شانه» یکی از مباحث مطرح شده در سومین بخش کتاب است. در این زمینه می‌‌خوانیم: «درد شانه علت‌های گوناگونی می‌تواند داشته باشد. گیر‌افتادگی شایع‌ترین علت درد شانه است. به هر علت فضای بین سر استخوان بازو و زائده‌ اَرومیون کاهش پیدا کند، این عارضه می‌تواند به‌وجود بیاید. حرکت اندام فوقانی به سمت بالا، باعث چرخش استخوان بازو به نحوی می‌شود که برجستگی آن (با نام توبروزیته بزرگ) در زیر زائده اَکرومیون قرار می‌گیرد و در نتیجه فضای توضیح داده شده کاهش پیدا می‌کند. کاهش این فضا موجب گیر افتادن عضلات چرخاننده بازو و درد ناشی از آن می‌شود.»
 
در چهارمین بخش و در صفحه 90 کتاب درباره «علل شایع گردن درد» آمده است: «درد گردن می‌تواند به علت مشکلاتی در هر کدام از قسمت‌های تشکیل‌دهنده آن اتفاق بیفتد. مشکلاتی در استخوان، لیگامان،‌ عضلات و اعصاب. گاهی مشکلات گردن موجب درد می‌شود، اما بیمار درد را در خود گردن احساس نمی‌کند. درد ممکن است در شانه یا در اندام فوقانی یا در ستون مهره‌ای سینه‌ای احساس شود.»
 
یکی دیگر از مباحث مهم این کتاب با عنوان «بهترین روش نشستن» در فصل پنجم و در صفحه 101 اشاره شده است. نویسندگان در این بخش توضیح داده‌اند که روی صندلی با یک پشتی باریک به نحوی بنشینید که پشتتان کاملا صاف بوده و زانو‌هایتان کمی  بالاتر از باسن قرار گیرند.
 
در ششمین بخش کتاب درباره «هایپر هیدروزیس»‌ می‌خوانیم: «بیماری «هایپر هیدروزیس»‌ یا تعریق بیشتر از اندازه کف دست و ... است. «هایپر هیدروزیس»‌ وضعیتی است که به‌واسطه تعریق بیش‌ از حد، به‌منظور تنظیم دمای بدن صورت می‌گیرد. این وضعیت سبب سختی بیمار و صدمه دیدن او به‌خصوص از لحاظ اجتماعی می‌شود.»
 
نویسندگان درباره «عارضه خطوط برجسته عمودی بر سطح ناخن» در آخرین بخش کتاب آورده‌اند: «این عارضه نیز از مشخصه‌های پیری است. هر چند که محدود به دوران پیری نمی‌شود. ورقه ناخن در قسمت بستر ناخن به سمت جلد رشد می‌کند، اما به شکل راه‌راه و برجسته، یعنی خطوط برجسته و عمودی از بستر ناخن بیرون آمده و رشد می‌کنند. به‌مرور که ما مسن‌تر می‌شویم، سطح چربی و آب طبیعی ناخن کم می‌شود و این خطوط برجسته ریل مانند نمایان می‌شوند. ناخن‌های راه‌راه شده برجسته را روزانه دو بار با ویتامین E چرب کنید تا بهبود یابد.»
 
نخستین چاپ کتاب «بیماری‌های شایع در نوازندگان موسیقی» با شمارگان یک‌هزار نسخه در 246 صفحه، به بهای 13 هزار تومان از سوی انتشارات «راشدین» به بازار نشر عرضه‌ شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها