پنجشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۰
تولید کتاب در سال 94 رشد صددرصدی داشت/ اداره ارشاد خوزستان در سال 95 مجوز نشر صادر می‌کند

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان، از رشد 100 درصدی تولید کتاب در سال 94 خبر داد و گفت: رتبه استان خوزستان در حوزه تولید کتاب در کشور، در پایان سال 93، 21 بوده اما در 8 ماه نخست سال 94، رتبه 10 را کسب کرده است.

همایون قنواتی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان، در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره فعالیت‌های حوزه نشر و کتاب اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان، اظهار کرد: استان خوزستان در سال 1394 به دلیل ارائه طرح‌ها و ایده‌های کاربردی و قابل توسعه، موفق به کسب مقام نخست پایتخت کتاب ایران شد. از زمان کسب این رتبه، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با برگزاری انواع برنامه‌ها، جشنواره‌ها و نشست‌ها در حوزه کتاب، می‌کوشد به بهبود هر چه بیشتر وضعیت کتاب و کتابخوانی در این استان کمک کند و زمینه را برای جلب توجه همه اقشار جامعه به این حوزه فراهم کند.
 
وی ادامه داد: خوشبختانه در این زمینه، همه دستگاه‌ها و انجمن‌های مردم‌نهاد ورود پیدا کرده‌اند که خودِ این موضوع نشان می‌دهد یک میل و کشش عمومی به کتابخوانی وجود دارد.
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان توضیح داد: اداره ارشاد استان خوزستان در همین زمینه اقدام به برگزاری چندین جشنواره کرد؛ «من هم کتاب می‌نویسم» عنوان یکی از این جشنواره‌ها به شمار می‌آید که ویژه گروه سنی 6 تا 15 سال بود. در این جشنواره از آنها خواسته شده بود در حوزه‌های مختلف کتاب بنویسند. 1200 نفر در این جشنواره شرکت کردند که در نهایت 30 نفر به عنوان برگزیده انتخاب شدند. جالب توجه است که آثار ارسال شده به دبیرخانه این جشنواره از تنوع موضوعی زیادی (علمی، زیست محیطی، میراث فرهنگی، شعر و ادبیات) برخوردار بودند.
 
قنوانی ادامه داد: از دیگر جشنواره‌هایی که در سال جاری برگزار شد می‌توان به جشنواره «کتابخانه‌های خانگی» اشاره کرد. در این جشنواره از مردم خواسته شده بود تصاویری از قفسه‌های کتابخانه‌های منزل‌شان به دبیرخانه ارسال کنند تا بهترین آنها از نظر موضوع کتاب‌ها، جذابیت قفسه‌ها، تعداد کتاب‌ها و ... انتخاب شوند.
 
وی عنوان کرد: «جشنواره کتاب سال خوزستان» از دیگر برنامه‌های حوزه کتاب اداره ارشاد این استان به شمار می‌آید. آیین اختتامیه این جشنواره و معرفی برگزیدگان، اسفندماه سال جاری برگزار شد. در این مراسم، از میان آثار حدود 300 نفر از نویسندگان استان که طی سال‌های 1392 تا 1394 تولید شده‌اند، در نهایت 12 نویسنده انتخاب و و آثار آنها معرفی شدند. از دیگر جشنواره‌های این استان می‌توان به «پدران و مادران قصه‌گو» اشاره کرد.
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان بیان کرد: در سال 1394 تعداد نشست‌های ادبی و جلسه‌های رونمایی و نقد و بررسی کتاب از رشد 100 درصدی برخوردار شدند. این آیین‌ها هر هفته در اداره ارشاد استان خوزستان، موزه هنرهای معاصر استان، انجمن‌های هنری و کتابخانه مرکزی اهواز برگزار می‌شوند و ضمن معرفی تازه‌های نشر، از نویسندگان استانی و غیراستانی تجلیل می‌شود.
 
قنواتی با اشاره به مجموعه فعالیت‌های سازمان‌های مرد‌م‌نهاد در حوزه کتاب، اظهار کرد: در سال 1394، گروه‌های NGO استان به برپایی «اردوهای کتاب» با هدف توزیع کتاب در مناطق محروم و «نذر کتاب» با هدف اهدای کتاب با موضوع‌های مختلف در ماه محرم اقدام کردند. همچنین اداره ارشاد استان خوزستان طرح اهدای کتاب به مناطق محروم، مدارس، حوزه‌های علمیه، دانشگاه‌ها و مساجد را اجرا کرد؛ سال‌های گذشته حدود 100 تا 200 میلیون تومان کتاب از سوی این اداره اهدا می‌شد اما در سال جاری 450 میلیون تومان کتاب در سراسر استان اهدا شد.
 
وی برپایی نمایشگاه استانی کتاب خوزستان را از دیگر فعالیت‌های اداره ارشاد استان در سال جاری عنوان کرد و گفت: این نمایشگاه امسال حدود 65 هزار عنوان کتاب را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار داد. در این دوره نخستین‌بار 18 ناشر خارجی (از کشورهای عربی) حضور داشتند. مساحت نمایشگاه کتاب امسال نسبت به سال گذشته از رشد 50 درصدی برخوردار بود.
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان، رشد 100 درصدی تولید کتاب در سال 94 نسبت به سال گذشته را از جمله دستاوردهای فرهنگی این استان برشمرد و توضیح داد: استان خوزستان در پایان سال 1393 در حوزه تولید کتاب در کل کشور رتبه 21 را کسب کرده بود اما تنها در 8 ماه نخست سال 1394، موفق به کسب رتبه 10 در کل کشور شد.
 
قنواتی از صدور مجوز نشر توسط اداره ارشاد استان خوزستان خبر داد و گفت: خوشبختانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تشکیل هیأت نظارت بر کتاب در استان خوزستان و صدور مجوز نشر توسط اداره ارشاد استان موافقت کرد. ما اعضای این هیأت را مشخص کردیم و وزارت ارشاد نیز تصویب کرده است. به زودی این مهم در استان با هدف افزایش سرعت امور مربوط به انتشار کتاب‌ها محقق خواهد شد.
 
وی با اشاره به دیگر دستاوردهای این اداره در سال 1394، گفت: خوشبختانه در طرح مروجان کتاب در کشور، سه مؤسسه از مؤسسه‌های استان خوزستان با عناوین «کتابفروشی مهمام»، «مؤسسه کاشت» و «مؤسسه نخلک» به عنوان بهترین مروجان کتاب در کشور معرفی شدند.
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان افزود: برای سال آینده تمامی فعالیت‌های نامبرده را با دقت و جدیت بیشتری دنبال خواهیم کرد و در این زمینه از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های سایر دستگاه‌ها و سازمان‌های استانی بیش از پیش بهره‌ خواهیم برد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها