دوره اول درسگفتارهای «زندگی در خیابان» بازخوانی حیات شهری ایرانیان در سایه مدرنیته که به تحلیل و جایگاه مدرنیسم در زندگی ایرانیان میپردازد به مدت یک روز در مرکز هنری و نگارخانه سعدآباد برگزار میشود.
در این دوره یک روزه، علاوه بر مقدمات، چهار مدخل مورد ارزیابی و تدریس قرار خواهند گرفت. فصل مقدماتی: آشنایی با مفهوم مدرنیته در ایران و بررسی این مفهوم و ساختار در زندگی ایرانیان با تشریح و تحلیل آینده ایران در سایه مدرنیته، فصل اول: اخلاق در خیابان (بررسی مفهوم اخلاق شهروندی در دوره مدرن و الزامات فهم و پذیرش بنیانهای اخلاقی و معنویتِ منتج از مفاهیم مدرن)، فصل دوم: نیایش در خیابان (بررسی رابطه انسان با خداوند و تحلیل رفتار ناآرام بشر در زندگی مدرن با ارایه رهیافتهایی به منظور برون رفت از این بحران معنوی و اخلاقی)، فصل سوم: اعتیاد در خیابان (تحلیل و تشریح وضعیت اعتیاد به مواد مخدر در دوره مدرن و آسیبشناسی مواد مخدر مدرن در تقابل با مواد مخدر سنتی و ارایه راهکارهای مناسب به منظور رهایی خانواده فرزندانِ ایران از چنگال مواد مخدر صنعتی و شیمیایی)، فصل چهارم: پرسه در خیابان (بررسی وضعیت آرایش و زیباییهای بصری و معنوی شهرهای ما در دوره مدرن با رویکرد به معماری و شهرنشینی اسلامی ایرانیان و تأثیر آن بر خلق و خوی و شخصیت ما ایرانیان) است.
هدف از برگزاری دورههای «زندگی در خیابان» به این دلیل است که این مفهوم سوای معیارهای عینی و ابژکتیوی که دارد، مأمنی برای بروز و ظهور ابعاد و مشتقات مدرنیته است، از مترو گرفته تا ساختمانهای سر به فلک کشیده، از فروشگاهها گرفته تا زیبایی پیادهروها و ازدحام جمعیتی که در معابر به التزام و شاید اجبار مدرنیته، حرکت میکنند. از این روی بحث پیرامون وضعیت و مواجه ما با مدرنیته، درک مناسب و عینی از فرآیندها و آموزههای مدرن جهان امروز، ایجاد ارتباطی دو سویه با مفهوم مدرنیتهای که امروزه بر همه ابعاد زندگی ما حضوری عینی و محسوس دارد، امری بسیار ضروری و منطقی است.
دوره «زندگی در خیابان» چهارشنبه 28 بهمن ماه از ساعت 15 تا 19 در محل مرکز هنری سعدآباد واقع در میدان دربند روبهروی مجموعه سعدآباد-نگارخانه و مرکز هنری سعدآباد برگزار میشود.
نظر شما