وی افزود: پژوهش این کتاب را ابتدا از تهران آغاز و روی موسیقی مطربهای تهران کار میدانی کردم. سپس از سال 1378 به آسیای میانه و شهرهایی چون بخارا و دوشنبه رفتم و نوعی از موسیقی به نام «لروگیخوانی» را مورد بررسی قرار دادم. همچنین در باکو نیز به ژانر خاصی از موسیقی توجه کردم که «میخانه» نام دارد.
فاطمی درباره سیوسومین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران گفت: واقعیت را بخواهید در این دوره من چندان متوجه نشدم که چه گذشت و چرا بخشی از برنامه به بعد موکول شد. اما همینکه در این دوره برخلاف دورههای قبل، کتابهای حوزه موسیقی نیز در زمره برگزیدگان و یا شایستگان تقدیر بودند، جای خوشحالی دارد.
این عضو هیات علمی دانشگاه تهران درباره جدیدترین پژوهشاش نیز گفت: پژوهش جدیدی درباره غزلخوانی در دست انجام دارم که آواز کوچه باغی در تهران و شهرری است. هماکنون در نیمههای کار هستم و امیدوارم تا اوایل سال آینده آن را به اتمام برسانم.
ساسان فاطمی دارای مدرک دکتری اتنوموزیکولوژی (قومموسیقیشناسی) از دانشگاه پاریس است و هماکنون بهعنوان عضو هیات علمی و دانشیار دانشکده موسیقی پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران به تدریس اشتغال دارد.
«موسیقی و زندگی موسیقایی مازندران: مساله تغییرات»، «پیدایش موسیقی مردمپسند در ایران: تاملی بر مفاهیم کلاسیک، مردمی، مردمپسند»، «ریتم کودکانه در ایران، پژوهشی پیرامون وزن شعر عامیانه فارسی» و ترجمه کتاب «رساله در بیان موسیقی شرقی و مقایسه آن با موسیقی اروپایی» نوشته شارل فنتن، از جمله کتابهای منتشرشده فاطمی است.
«جشن و موسیقی در فرهنگهای شهری ایرانی» نوشته ساسان فاطمی، سال گذشته (1393) با شمارگان دو هزار و 200 نسخه، 400 صفحه و بهای 24 هزار تومان از سوی موسسه فرهنگی و هنری ماهور روانه کتابفروشیها شده است».
نظر شما