دوشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۳
همچنان با هرگونه افزایش تعرفه گمرکی کاغذ مخالفیم/ برپایی نمایشگاه کتاب تهران در شهر آفتاب در هاله‌ای از ابهام

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بیست و سومین نشست خبری خود با اصحاب رسانه، در پاسخ به خبرنگار «ایبنا» درباره موضع این وزارتخانه درباره افزایش تعرفه گمرکی کاغذ گفت: همچنان با هر گونه افزایش تعرفه گمرکی کاغذ مخالفیم و چنانچه طرح افزایش تعرفه گمرکی کاغذ به مجلس هم برود بدون تردید وزارت ارشاد با این افزایش،مخالفت خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، بیست و سومین نشست خبری حسین نوش‌آبادی، سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز (5 بهمن‌ماه) با حضور جمعی از نمایندگان رسانه‌های مختلف در سالن اجتماعات دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی برگزار شد.
 
وی اظهار کرد: نقش رسانه‌ها و مطبوعات در پیروزی انقلاب اسلامی بر هیچ‌کس پوشیده نیست. به همان اندازه که مطبوعات در بسیج مردم و شکل‌گیری نهضت امام خمینی (ره) نقش داشته‌اند، انقلاب اسلامی نیز بر هویت رسانه‌ها و تأثیر آنها مؤثر بوده و جایگاه رسانه و خبرنگاران را ارتقا داده و به اصحاب فرهنگ و قلم اعتبار ویژه‌ای داده است.
 
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تأکید بر این نکته که رسانه‌های داخلی باید از ظرفیت‌های دهه فجر برای بیان دستاوردهای انقلاب اسلامی استفاده کنند و زمینه حضور حداکثری مردم در انتخابات پیش‌رو را فراهم کنند، افزود: رسانه‌ها چشمان بیدار کشورند و می‌توانند با انعکاس واقع‌بینانه و به موقع مشکلات و پیشرفت‌های نظام و دولت، اعتماد متقابل بین مردم و حاکمیت را تقویت کنند.
 
نوش‌آبادی با بیان این‌که رسانه‌ها می‌توانند بازوی توانمند نظام و انقلاب در توسعه مناسبات با جهان باشند، گفت: رسانه‌ها می‌توانند غبار ناشی از سوء تفاهم داخلی میان دولت و ملت‌ها را مرتفع کنند. رسانه‌ها نقش مؤثری در توسعه همکاری‌های مختلف فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی میان ایران و جهان در دوره پساتحریم دارند.
 
وی بیان کرد: رویکرد دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تقویت کارکرد رسانه و نقش‌آفرینی مطبوعات در تحولات فرهنگی و اجتماعی و حمایت از جایگاه رسانه است.
 
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه، از برگزاری همایش تجلیل از برگزیدگان قرآن و عترت در تهران خبر داد و گفت: این مراسم، 25 بهمن‌ماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تهران برگزار خواهد شد. همچنین بیمه فعالان قرآنی در حال پیگیری است و امیدواریم با تأمین بودجه لازم، نگرانی 5 هزار فعال قرآنی کشور برطرف شود.
 
نوش‌آبادی با بیان این‌که بعد از نهایی شدن طرح رتبه‌بندی مطبوعات و خبرگزاری‌ها نوبت به رتبه‌بندی سایت‌ها رسیده است، افزود: بر اساس این طرح، تمامی سایت‌ها باید در سامانه‌ای که معاونت مطبوعاتی تعیین کرده است، ثبت‌نام کنند. پرداخت هر گونه یارانه و تسهیلات به سایت‌ها در سال آینده منوط به ثبت‌نام در این سامانه است.
 
وی بیان کرد: رسانه‌هایی که خبرنگاران خود را به عنوان خبرنگار تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی درآورده‌اند، از دو برابر یارانه بیمه مطبوعاتی برخوردار خواهند شد.
 
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره جایزه کتاب سال و جایزه جهانی کتاب سال، گفت: مراسم سی و سومین دوره جایزه کتاب سال با حضور رئیس جمهوری در دهه فجر برگزار خواهد شد. فرایند این جایزه نخستین‌بار است که به صورت الکترونیکی انجام می‌شود. همچنین بیست‌و‌سومین دوره جایزه جهانی کتاب سال با حضور نویسندگان داخلی و خارجی با موضوع اسلام و ایران برگزار خواهد شد؛ امسال 12 اثر از آثار کشورهای آمریکا، انگلیس، هلند و آلمان برگزیده شده‌اند.

پرسش و پاسخ

نوش‌آبادی در پاسخ به این پرسش خبرنگار «ایبنا» که «چندی پیش در کمیسیون ماده یک اتاق بازرگانی با دفاعیاتی که صورت گرفت در نهایت پیشنهاد افزایش  7 درصدی ترفه گمرکی کاغذ رأی آورد؛ چه توضیحی در این زمینه دارید و موضع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این باره چیست؟» گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنان با هرگونه افزایش تعرفه گمرکی کاغذ مخالف است و با وجود این‌که این طرح در مجلس مطرح شده است اما ما هنوز کاملاً مخالف افزایش تعرفه هستیم.
 
وی توضیح داد: معتقدیم افزایش تعرفه گمرکی کاغذ به ضرر حوزه نشر، فرهنگ و ادب کشور است. به همین دلیل باید از راهکارهای دیگری برای رفع مشکلات این حوزه استفاده کرد.
 
ترجمه الهی‌قمشه‌ای از قرآن نیازمند اصلاحات است
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره سرنوشت ترجمه قرآن مرحوم قمشه‌ای، گفت: هرگونه مجوز برای ترجمه‌های قرآن کریم باید به تأیید معاونت فرهنگی وزارت ارشاد برسد. این وزارتخانه نیز با همکاری کارشناسان معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد برای صدور مجوز قرآن اقدام می‌کند. مسئولیت چاپ قرآن نیز به عهده سازمان دارالقرآن است.
 
نوش‌آبادی توضیح داد: ترجمه قرآن مرحوم قمشه‌ای نیازمند اصلاح و رفع مشکلات احتمالی و اغلاطی چاپی است. نگرانی برخی بزرگان حوزه و علما در این ارتباط باعث شد که اصلاحاتی در آن صورت بگیرد. بر همین اساس کمیته‌ای برای بررسی ترجمه‌های قرآن که بعضاً نیز به صورت گسترده چاپ شده‌اند، تشکیل شد.
 
وی با بیان این‌که خوشبختانه در کشور، ترجمه‌های بسیار خوبی از قرآن کریم وجود دارد که مشکلات ترجمه‌ای و محتوایی آنها کمتر است و باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرند، افزود: ممانعت از چاپ‌های قبلی ترجمه قرآن کریم صورت نگرفته است اما در حال ساماندهی هستند.
 
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره سیاست واگذاری امور فرهنگی به بخش خصوصی، گفت: این سیاست همچنان در بخش فرهنگی مانند برپایی نمایشگا‌ه‌های کتاب، نمایشگاه قرآن و برپایی جوایز کتاب ادامه دارد. در این میان، شوراهایی تشکیل شده‌اند که تصمیمات اتخاذ شده در این زمینه را به صورت هماهنگ‌تر و جدی‌تر دنبال می‌کنند. تشکیل این شوراها مخالفتی با سیاست واگذاری امور به بخش خصوصی ندارد بلکه کمک‌کننده این سیاست است.
 
نوش‌آبادی در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر این‌که «پایگاه خبری یالثارات با وجود اخطار همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهد؛ چه توضیحی در این باره دارید؟» گفت: برخی از روزنامه‌ها و نشریات در کنار فعالیت‌های مکتوبی که دارند، فعالیت مجازی نیز انجام می‌دهند. مخالفت و لغو مجوز هفته‌نامه یا نشریه یک مؤسسه به معنای لغو همه فعالیت‌های آن مؤسسه نیست.
 
برگزاری نمایشگاه کتاب در «شهر آفتاب» مقرون‌به‌صرفه است
وی درباره تعیین تکلیف سرنوشت باغ کتاب و محل برپایی بیست و نهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، گفت: برپایی نمایشگاه کتاب تهران در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران امکان ندارد چرا که همزمان با برگزاری این رویداد عظیم فرهنگی، نمایشگاه نفت در این مکان برپا می‌شود. برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در مجموعه باغ کتاب نیز به دلیل مساحت اندکی که دارد و نبود امکانات و در دسترس نبودن وسایل حمل و نقل، منتفی شده است.
 
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: تنها گزینه‌ای که می‌ماند، شهر آفتاب است که مورد تأکید و توصیه شهرداری تهران نیز هست. برپایی بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در این مجموعه، با توجه به قول‌هایی که شهرداری تهران برای آماده‌سازی آن پیش از فرا رسیدن موعد برپایی نمایشگاه کتاب تهران داده‌ است برای ما هم مقرون به صرفه است. از این‌رو مجموعه شهر آفتاب در اولویت قرار دارد.
 
نوش‌آبادی توضیح داد: با تمام این تفاصیل، برپایی نمایشگاه کتاب تهران در شهر آفتاب در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. در صورت مهیا شدن امکانات شهر آفتاب، ما حتماً شهر آفتاب را انتخاب می‌کنیم چرا که مصلای امام خمینی (ره) مکانی دینی است و برای برپایی نمایشگاه کتاب تهران پیش‌بینی نشده است و ما به اضطرار این مکان را در سال‌های گذشته انتخاب کرده بودیم.
 
وی عنوان کرد: ناگفته نماند که مسئولان کشور تصمیم گرفته‌اند به دلیل کاهش آلودگی هوا، از این پس تمام نمایشگاه‌ها به بیرون از تهران انتقال یابند. ما نیز بسیار تمایل داریم نخستین دستگاهی باشیم که از این موضوع استقبال می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها