چهارشنبه ۹ دی ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۲
شهر آفتاب؛ پیشنهاد شهرداری تهران برای برپایی نمایشگاه کتاب تهران/ برگزاری نمایشگاه یاد یار مهربان به شیوه‌ای متفاوت‌

محمود صلاحی، رئیس سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران در نشست خبری خود با موضوع کتاب، عنوان کرد: نامه شهردار تهران در پاسخ به نامه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رسماً امروز ارسال می‌شود. در این نامه شهرداری تهران برپایی بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را در شهر آفتاب پیشنهاد داده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست خبری محمود صلاحی، رئیس سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران امروز (9 دی‌ماه) در سالن جلسات این سازمان با حضور نمایندگان برخی رسانه‌ها، برگزار شد.
 
صلاحی در این نشست، اظهار کرد: کتاب و برپایی نمایشگاه کتاب همواره دغدغه کشورها به‌ویژه ایران ـ به دلیل این‌که ماهیت فرهنگی دارد ـ بوده است. تمدن چندین هزار ساله ایران که بیشتر حول فرهنگ و هنر است، باعث شده ما بیشتر روی موضوعات فرهنگی جدیت متمرکز شویم و البته کتاب، مصداق این موضوعات فرهنگی است. به همین منظور امسال، در نمایشگاه کتاب مسکو حضور فعالی داشتیم. در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که فضایی افزون بر 100 هزار متر مربع دارد، حضور داریم. روزانه هزاران نفر از تهران و شهرهای مختلف به صورت زمینی و هوایی خود را به این نمایشگاه می‌رسانند.
 
باغ کتاب، اردیبهشت‌ماه افتتاح می‌شود

وی با بیان این‌که مقام معظم رهبری نیز نگاه جدی به بحث فرهنگ به‌ویژه کتاب دارند، گفت: در این زمینه شهرداری تهران از سال 1386 پروژه باغ کتاب را در مجموعه فرهنگی عباس‌آباد آغاز کرد. حدود دو هفته است که شهرداری تهران با مشورت اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، این‌گونه تصمیم گرفته است که مجموعه باغ کتاب زیر نظر مؤسسه نشر شهر که از زیرمجموعه‌های سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران است، برود.
 
رئیس سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران ادامه داد: تکمیل پروژه باغ کتاب حدود 92 درصد پیشرفت داشته است و فقط 8 درصد کار عمرانی آن باقی‌مانده است. تصمیم بر این است که در حدود 3 ماه باقی‌مانده از سال جاری این 8 درصد با همت دوستانمان در مجموعه نوسازی عباس‌آباد و شهرداری تهران به اتمام برسد. به یاری خداوند تکمیل پایان فروردین‌ماه سال آینده مجموعه باغ کتاب به اتمام می‌رسد و در اردیبهشت‌ماه افتتاح می‌شود.

باغ کتاب مشکل پارکینگ دارد/ افتتاح ایستگاه متروی شهر آفتاب در اردیبهشت‌ماه

صلاحی با بیان این‌که فروشگاه عظیم کتاب بزرگسال، فروشگاه محصولات فرهنگی و کتاب کودک و نوجوان، تالار بزرگ علم، گالری هنری و دیجیتال، مرکز اسناد شهرداری، تئاتر کتاب شهر و سالن‌های آمفی‌تئاتر، بخش‌های تشکیل‌دهنده مجموعه باغ کتاب را تشکیل می‌دهند، توضیح داد: شهردار تهران در پاسخ به نامه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با موضوع شور و مشورت و همکاری برای تعیین مکان برپایی بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، شهر آفتاب را برای برپایی این رویداد فرهنگی پیشنهاد کرده است.
 
وی در تکمیل سخنانش، اظهار کرد: همان‌طور که از اسم مجموعه باغ کتاب برمی‌آید، مکان دائمی فروشگاه کتاب است. در صورتی که نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران هویت نمایشگاهی دارد. از طرفی مجموعه باغ کتاب یک ظرفیت محدودی دارد و اگر قرار باشد نمایشگاه کتاب تهران آن‌جا برگزار شود، با مشکلات پارکینگ و ازدحام جمعیت مواجه می‌شود. به همین دلیل ما شهر آفتاب را برای برپایی این رویداد عظیم فرهنگی پیشنهاد می‌کنم.
 
رئیس سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران توضیح داد: فاز نخست شهر آفتاب فضایی افزون بر 70 هزار متر مربع مسقف دارد که تا پایان سال جاری به دستور شهردار تهران تکمیل این فضا به اتمام می‌رسد. ما این آمادگی را داریم که این فضا را اردیبهشت‌ماه سال آینده افتتاح کنیم. در شهر آفتاب علاوه بر این فضای 70 هزار متر مربعی، این امکان وجود دارد که حدود 40 هزار متر مربع دیگر نیز، چادر راه‌اندازی شود. به این صورت می‌توانیم فضای مورد نیاز نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران (100 هزار متر مربع) را تأمین کنیم.
 
صلاحی ادامه داد: همچنین ایستگاه متروی شهر آفتاب قبل از اردیبهشت‌ماه و نهایتاً در اردیبهشت‌ماه راه‌اندازی می‌شود. بنابراین ما شهر آفتاب را به دلیل داشتن فضای مسقف و سالن‌های آماده، امکانات لازم برای آماده‌سازی فضای بیرونی و خدمات حمل و نقل و نداشتن مشکل پارکینگ، برای برپایی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران سال آینده پیشنهاد کرده‌ایم. البته تصمیم‌گیرنده نهایی برای تعیین مکان برپایی این رویداد فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
 
وی عنوان کرد: در صورتی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشنهاد شهرداری تهران را نپذیرد، سازمان شهرداری تهران به همکاری‌های خود با این وزارتخانه برای برپایی نمایشگاه کتاب تهران و سایر فعالیت‌های حوزه کتاب همچنان ادامه خواهد داد.
 
رئیس سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران با بیان این‌که مجموعه عباس‌آباد مجموعه گردشگری برای مردم تهران، ایران و توریست‌ها محسوب می‌شود، افزود: به دستور شهردار تهران، هفته آینده شرکت تهران گشت ارغوانی برای مدیریت این موضوع، در مجموعه عباس‌آباد مستقر می‌شود.
 
خرید کتاب تا سقف 18 هزار تومان برای هر دانش‌آموز

صلاحی درباره نمایشگاه یاد یار مهربان، اظهار کرد: امسال نمایشگاه یاد یار مهربان به شیوه جدید برگزار خواهد شد. این شیوه، دانش‌آموزان دوره اول متوسطه (دانش‌آموزان پایه‌های تحصیلی هفتم و هشتم) را شامل می‌شود. به این صورت که با حضور 2 هزار معلم و مدیر مدارس، نمایشگاه یاد یار مهربان اردیبهشت‌ماه افتتاح می‌شود و سپس تمام دانش‌آموزان پایه‌های تحصیلی هفتم و هشتم در این نمایشگاه حضور می‌یابند و کتاب‌های مورد نیاز و مورد علاقه خود را با بودجه‌ای که شهرداری تهران تا سقف 18 هزار تومان برای هر دانش‌آموز در اختیار مدارس قرار خواهد داد، انتخاب و خریداری می‌کنند. سپس دانش‌آموزان این کتاب‌ها را زیر نظر معلمان خود مطالعه و در نهایت در مسابقه شرکت می‌کنند.
 
وی با بیان این‌که شهرداری تهران برای خرید کتاب دانش‌آموزان از نمایشگاه یاد یار مهربان حدود 3 میلیارد و 900 میلیون تومان بودجه در نظر گرفته است، بیان کرد: جوایز این دوره از نمایشگاه یاد یار مهربان این است که شهردار تهران با 10 نفر نخست، ملاقات حضوری می‌کند و در این ملاقات جوایز ارزنده خود را اهدا می‌کند. در این دیدار، دانش‌آموزان نظرات و پیشنهادهای خود با محوریت کتاب و کتابخوانی مطرح می‌کنند. همچنین 100 نفر بعدی، هر 10 نفر با یکی از معاونان شهرداری تهران ملاقات خواهند کرد و جوایزی را اهدا می‌کنند. بقیه شرکت‌کنندگان نیز تا سقف 100 هزار تومان از برخی خدمات سازمان شهرداری تهران به صورت رایگان بهره‌مند خواهند شد.
 
طرح‌های قرآنی شناسنامه‌دار می‌شوند

رئیس سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران درباره مسابقات قرآنی سراج که توسط فرهنگسرای قرآن برگزار می‌شوند، گفت: در سطح شهر تهران مسابقات مختلف قرآنی هم به صورت رسمی و هم به صورت خودجوش برگزار می‌شوند. امسال قرار شده است این مسابقات (مسابقات قرآنی سراج) توسط مجموعه فرهنگسرای قرآن شناسایی و شناسنامه‌دار شوند و در نهایت به نفرات برگزیده جوایز ارزنده ارائه شود؛ این مهم با هدف ایجاد انگیزه در افراد برای شرکت در مسابقات قرآنی و حمایت‌های مادی و معنوی بیشتر از سوی سازمان شهرداری تهران راه‌اندازی شده است.
 
صلاحی افزود: بنده از وقتی که به سازمان شهرداری تهران برای انجام وظیفه وارد شده‌ام، شرکت در همه کلاس‌های قرآنی سطوح مختلف مخاطبان را رایگان کرده‌ام. بنده وقتی به این مجموعه پیوستم، سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران 85 کتابخانه عمومی داشت اما با ورودم به این مجموعه بقیه کتابخانه‌های سطح شهر تهران (285 باب کتابخانه عمومی) را نیز به سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران انتقال دادم. اکنون نزدیک به 400 کتابخانه عمومی در اختیار مردم تهران است.
 
وی اظهار کرد: همچنین یکشنبه هفته جاری حدود 700 کتابدار را طی یک فراخوان گرد هم آوردیم و آنها در یک همایش آموزشی شرکت دادیم و مراتب تجلیل و قدردانی از آنها را به جا آوردیم. امسال بودجه‌ای برای خرید کتاب به منظور تجهیز کتابخانه‌هایمان در نظر گرفته‌ایم تا هم کمکی به ناشران باشد و هم کتابخانه‌ها با آثار تازه تجهیز شوند.
 
رئیس سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران با بیان این‌که از تعداد مراجعه‌کنندگان به کتابخانه‌های عمومی رضایت ندارم، گفت: اکنون درخواست من از جوانان این است که بیشتر به کتابخانه بروند. همچنین به کتابداران کتابخانه‌هایی که مخاطبان کنکوری دارند، دستور داده شده است که تا ساعت 24 در مجموعه حضور داشته باشند و به مراجعان خدمات‌رسانی کنند.
 
علی‌اکبر توبچی، رئیس فرهنگسرای قرآن از دیگر سخنرانان این مراسم با بیان این‌که در مسابقات قرآنی سراج حدود 200 نفر از خواهران و برادران داوری امور را بر عهده دارند، اظهار کرد: تعداد جلسات قرآنی که اکنون در سطح شهر تهران برگزار می‌شود، نزدیک به 420 جلسه است اما با اتخاذ تدابیر جدی این تعداد را افزایش خواهند یافت.
 
وی توضیح داد: مسابقات قرآنی سراج در دو مقطع مقدماتی و نهایی برگزار می‌شوند. مقطع مقدماتی در تک‌تک مناطق تهران برگزار می‌شود. سپس منتخبان در مرحله نهایی مسابقات در فرهنگسرای قرآن حضور می‌یابند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها