آیین اختتامیه دومین جشنواره «داستان تهران» برگزار شد
مهدی ذاکری: همشهری از ایدههای هنرمندان استفاده میکند/ مینا فرشیدنیک: تنها 23 درصد شرکتکنندگان حرفهای بودند
مهدی ذاکری، مدیرعامل موسسه فرهنگی همشهری در آیین اختتامیه دومین جشنواره «داستان تهران» گفت که همشهری این آمادگی را دارد تا از ایده ها و نظرات اهل هنر استفاده کند. همچنین مینا فرشیدنیک در مراسم عنوان کرد که تنها 23 درصد از شرکتکنندگان در مسابقه امسال قبلا کتابی چاپ کرده و نویسنده حرفهای بودند.
در ابتدای این نشست مهدی ذاکری، مدیرعامل موسسه فرهنگی همشهری ضمن عرض خیر مقدم به هنرمندان و افراد حاضر در سالن اظهار کرد: موسسه فرهنگی همشهری در طول سال مراسم زیادی را برگزار می کند اما این مراسم را بیشتر از سایر مراسم دوست داریم. زیرا مجله داستان که از مجموعه های همشهری است مسئولیت برگزاری آن را بر عهده دارد و تلاش های زیادی برای برگزاری باکیفیت آن انجام می دهد.
وی ادامه داد: در طول این دو سال تلاش کردیم تا این، یک جشن داستانی باشد و با رویدادهای دیگر تلفیق نشود، همچنین تمام تلاش خود را به کار بردیم تا به دور از حاشیه های معمول باشیم و به همین دلیل است که این مراسم دوست داشتنی است.
مدیر عامل همشری با اشاره به هویت شهری تهران گفت: بدون شک هر شهری داری هویتی منحصر به فرد است و شهر تهران هم از این قاعده مستثنی نیست. تهران با شهرهای بزرگ و مهم دنیا قابل مقایسه است. شاید وجه تاریخی نداشته باشد اما هویت خودش را دارد و دارای فرهنگی ویژه است.
وی افزود: وقتی نام یک شهر برده می شود هویتی از آن شهر در ذهن ما به وجود می آید. ذهنیت توسط فرهنگ به افراد منتقل شده و داستان نیز جزئی از آن است.
ذاکری با اشاره به حمایت های موسسه همشری از هنرمندان اظهار کرد: ما در موسسه فرهنگی همشهری این آمادگی را داریم تا از ایده ها و نظرات اهل هنر استفاده کنیم. به همین منظور هر کدام از دوستان هنرمند که نظر یا ایده ای دارند، می توانند آن را به ما ارائه دهند تا در صورت موافقت اجرایی شود.
مینا فرشیدنیک، سردبیر ماهنامه داستان همشهری که دومین سخنران این نشست بود در ادامه این مراسم پشت تریبون آمد و گفت: دومین جایزه «داستان تهران» با حمایت ماهنامه داستان همشهری، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، برج میلاد، معاونت حملونقل و ترافیک شهرداری تهران، دانشگاه تهران و شهرداری منطقه ۱۲ برگزار شد. هدف ما از راه اندازی این جشنواره پرداختن به نقش و هویت تهران در فرهنگ ایرانی است و این اتفاق می تواند به وسیله داستان های کوتاه هنرمندان رخ دهد.
وی ادامه داد: آثاری که هنرمندان تولید می کنند، می تواند برای ساکنان یک شهر دلبستگی ایجاد کند. وقتی همبستگی را در داستان های یک شهر ببینیم می توانیم احساس بهتری نسبت به خود داشته باشیم و به عنوان یک شهروند وظایف شهروندی خود را به شکل بهتری انجام دهیم.
سردبیر ماهنامه داستان همشهری با اشاره به نقش فرهنگ در هویت بخشی به یک شهر اظهار کرد: این نویسندگان هستند که با خلق اثر دلبستگی ایجاد می کنند و به مشارکت برای ساختن آینده شهر کمک می کنند. آثار دوره دوم نشان داد که در اجرای اهداف جشنواره موفق بودیم چرا که نویسندگان توانستند به خوبی به نقش تهران در داستان های خود بپردازنند.
وی ادامه داد: جشنواره امسال از ابتدای تیرماه آغاز شد و تا پایان مهر ادامه داشت که در این دوره 1362 اثر به دبیرخانه جایزه «داستان تهران» ارسال شد. 90 اثر از مجموع آثار طی داوری اولیه، به دور دوم راه پیدا کرد و در اختیار هیأت داوران جشنواره که همگی از نویسندگان مطرح کشور بودهاند، قرار گرفت.
فرشید نیک در توضیح آمار جشنواره گفت: با بررسی آثار ارسال شده متوجه شدیم که سهم بانوان 51 درصد و سهم آقایان 49 درصد بوده است. همچنین 80 درصد نویسندگان در رده ی سنی بین 20 تا 40 سال هستند و تحصیلاتشان کارشناسی و کارشناسی ارشد است.
وی ادامه داد: نکته قابل توجه این است که تنها 23 درصد شرکت کنندگان سابقه حرفه ای دارند و 67 درصد نویسندگان سابقه کار منتشر شده به عنوان کتاب را در کارنامه خود نداشتند. این یک اتفاق ویژه است چراکه این جشنواره باعث شده تا عده ای قلم به دست بگیرنند و کار خود را در مرحله قضاوت اساتید قرار دهند.
سردبیر ماهنامه داستان همشهری در بخش پایانی صحبت هایش اظهار کرد: جالب است بدانید که 68 درصد نویسندگان ساکن تهران و مابقی از استان های دیگر هستند که نشان می دهد تهران تنها متعلق به تهرانی ها نیست و یک پایتخت محبوب برای همه ایرانی هاست.
در پایان این مراسم برگزیدگان دومین جشنواره «داستان تهران» معرفی آنها تقدیر شدند.
نظر شما