بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی چاپ، بستهبندی و ماشینآلات وابسته افتتاح شد
صالحی: عزم دولت برای اقتصاد مقاومتی فرصتی برای ارتقای صنعت چاپ است
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین افتتاحیه بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی چاپ، بستهبندی و ماشینآلات، ضمن ابراز تاسف از ورود یک صد هزار تن محصولات وارداتی چاپی به ایران در سال 1393 گفت: عزم دولت برای اقتصاد مقاومتی که مورد تاکید مقام معظم رهبری است، فرصتی برای ارتقای صنعت چاپ محسوب میشود.
سیدعباس صالحی در این مراسم اظهار کرد: چاپ به عنوان نماد هویت کالاها و شناسنامه کالاهای اقتصادی، فرهنگی و خدماتی جایگاه روشنی دارد. مشکلاتی که صنعت چاپ دارد بر همگان واضح و مبرهن است و بارها در جلسات مختلف به آنها اشاره شده است؛ اینکه در حوزه واردات محصولات چاپی شرایط خوبی نداریم و در سال 1393 یکصد هزار تن محصولات واردات چاپی به ایران وارد شده است بسیار تاسفبار است.
وی با بیان اینکه صادرات صنعت چاپ و زیرساختهای این صنعت شرایط مطلوبی در کشور ندارند گفت: دانش ما در حوزه چاپ و مهارتهای ما چه به عنوان شرکتهای دانش بنیان و چه مهارتهای عملیاتی کافی نیست. شرایط صنعت چاپ در کشور شرایط مطلوبی نیست اما این شرایط جدا از شرایط سایر صنایع نیست. به این معنا که این گونه نیست که فقط صنعت چاپ در رکود و سایر صنایع در قله باشند اما باید برای برونرفت از این شرایط از دو اتفاق مهم حداکثر بهرهبرداری صورت بگیرد.
این مقام مسئول ادامه داد: یکی از این اتفاقاتی که اکنون در کشور شاهد آن هستیم تاکید موکد و مستمر و جدی مقام معظم رهبری بر اقتصاد مقاومتی و اعتنای جدی دولت به این موضوع است. بنابراین عزم دولت برای اقتصاد مقاومتی فرصتی برای ارتقا صنعت چاپ محسوب میشود. شرایط پساتحریم و پسابرجام نیز فرصت قابل توجه دیگری برای ارتقای این صنعت است؛ این دو نکته فرصتهای جاری صنعت چاپ محسوب میشوند که باید بخش دولتی به عنوان مجموعه حاکمیتی و بخش خصوصی به عنوان اینکه این حرکت را به فرجام برساند دست به دست هم دهند.
صالحی افزود: برای تحقق این مهم نخستین قدم، تدوین نقشه راه است. در این راستا دوستان ما در اتحادیههای چاپی پیشنهادهایی مبنی بر سند توسعه چاپ ارایه دادهاند که مورد تایید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز قرار گرفته است. امیدواریم در چند ماه آینده شاهد تدوین این سند باشیم.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: دومین قدم برای تحقق همکاری و همیاری بخش دولتی و خصوصی در صنعت چاپ این است که بتوانیم از طریق گفتمان این دو بخش، شرایط راهبری توسعه صنعت چاپ را فراهم کنیم. اگر به آینده صنعت چاپ فکر میکنیم باید بخش خصوصی با یکدیگر متحد و مقتدر شوند و اختلافات آنها از بین برود. چرا که بخش خصوصی متحد و مقتدر میتواند دولت را به پویایی بیشتر مجبور کند.
نظر شما