کتاب «مردم در سياست ايران: پنج پژوهش موردی» تالیف يرواند آبراهاميان با ترجمه بهرنگ رجبی در طول یک هفته از سوی نشر چشمه به چاپ دوم رسید.
یرواند ابراهامیان استاد کالج باروک شهر نیویورک است و تا کنون آثار دیگر وی نیز مانند «ایران بین دو انقلاب» و «کودتا» با اقبال فراوانی از سوی جامعه کتابخوان ایران مواجه شده است.
کتاب «مردم در سياست ايران: پنج پژوهش موردی» از پنچ مقاله با این عناوین تنظیم شده است: «نقش جمعیتهای مردمی در انقلاب مشروطه ایران»، «نقش جمعیتهای مردمی در سیاست ایران؛ ۱۳۳۲ـ۱۲۸۵»، «نقش جمعیتهای مردمی در انقلاب ایران»، «کمونیسم و مسئلهی اشتراک در ایران: حزب توده و فرقهی دموکرات» و «شکلگیری پرولتاریا در ایران مدرن، ۱۳۳۲ـ۱۳۲۰».
بهرنگ رجبی، مترجم اثر درباره این کتاب مینویسد: «نقش و جایگاه مردم در سیاست، از همان آغاز بخشی مهم از فعالیتهای پژوهشی آبراهامیان بوده. در تاریخنگاریهایش بیشتر تمرکز داشته روی تحولاتی که آدمها به واسطه خیابان باعث شدهاند تا تغییراتی که سیاستمداران سرِ میز مذاکره حاصل دادهاند: او راویِ فشارهای از پایین است تا چانهزنیهای در بالا ــ و در این مقالههایش بیشتر از همه جاهای دیگر هم.»
در شرح بیشتر مقالههای این کتاب میخوانیم: «دو مقاله نخست کتاب اواخرِ دهه شصتِ میلادی نوشته شدهاند، نخستین مقاله به نقشِ جمعیتهای مردمی در تحولاتی میپردازد که نهایتا به انقلابِ مشروطه انجامید و دومی، رد این اثرگذاریهای مردمی را تا مقطعِ کودتای 1332 پی میگیرد. مقاله سوم که چهل سالی بعدتر از آن دو مقاله نوشته شده، سهمِ جمعیتهای مردمی را در پیشبرد و پیروزیِ انقلابِ 1357 میسنجد و ضمنا، نشان میدهد دلبستگی به بررسیِ جایگاهِ مردم در سیاست، همهی عمرِ پژوهشیِ آبراهامیان ادامه و دوام داشته. چهارمی مقالهای است دربارهی سرخوردگیِ جمعی مردمی و بنیانگذارانِ فرقهی دموکراتِ آذربایجان از سازمانی سیاسی، حزبِ توده، و رو آوردنشان به مبارزهی خودبنیاد و پنجمی که متن ویراسته یک سخنرانی دانشگاهی است، گزارشی از فراز و فرودهای جنبش کارگری ایران میدهد در مقطعی کوتاه از تاریخِ ایران مدرن که آدمهای خیابان توانستند بسیاری از خواستههایشان را به حاکمان تحمیل کنند.»
چاپ دوم کتاب «مردم در سياست ايران: پنج پژوهش موردی» اثر يرواند آبراهاميان در 194 صفحه در قطع رقعي (شوميز)، شمارگان 1500 نسخه و به بهای 14 هزار تومان از سوی شر چشمه روانه بازار کتاب شد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر به نشانی زیر مراجعه کنید:
نظر شما