هادی مرزبان، بازیگر و کارگردان پیشکسوت تئاتر، کتاب «کلیدر» نوشته محمود دولتآبادی را برای مطالعه آخر هفته پیشنهاد داد و گفت: این اثر یکی از شاهکارهای ادبی ما ایرانیان است و تصور نمیکنم که تا سالهای سال اثری در برابر آن قد علم کند. تا زمانی که ما چنین گنجینههایی در داخل کشور داریم، چرا باید سراغ مرغ همسایه برویم؟
این کارگردان پیشکسوت درباره ویژگیهای این اثر گفت: رمان «کلیدر» یکی از شاهکارهای ادبی کشورمان است که تصور نمیکنم تا سالهای سال، اثری بتواند در برابر آن قد علم کند.
وی ادامه داد: این رمان سرنوشت تراژیک رعیتهای ایرانی و قبایل چادرنشین را در دورهای که سیاست زور حاکم بوده، بر اساس حوادث واقعی به تصویر میکشد. کلیدر با سبک واقعگرایی خود توانسته به زیبایی، روابط افراد و نحوه شکلگیری اتفاقات را به خواننده ارائه کند. همچنین شخصیتپردازیهای ملموس در این کتاب نقش بسیاری در نحوه ارتباط مخاطب با این اثر داشته است.
مرزبان با تأکید بر لزوم توجه نسل جوان به آثار کلاسیک و همینطور معاصر ایرانی، گفت: همواره در مطالعات و در فعالیتهای تئاتری برای ادبیات کشورم اهمیت ویژهای قائل بوده و هستم و برای مطالعه این آثار بسیار لذتبخشتر از آثار خارجی بوده است. بنابراین وقتی ما چنین گنجینههایی در داخل کشور داریم، چرا باید سراغ مرغ همسایه برویم؟
رمان «کلیدر» در سه هزار صفحه و ده جلد به چاپ رسیده و روایت زندگی یک خانواده کرد ایرانی است که به سبزوار خراسان کوچانده شدهاند. داستان کلیدر که متأثر از فضای ملتهب سیاسی ایران پس از جنگ جهانی دوم است بین سالهای ۱۳۲۵ تا ۱۳۲۷ روی میدهد. کلیدر نام کوه و روستایی در شمال شرقی ایران است.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره کتاب «کلیدر» به لینک زیر مراجعه کنید:
نظر شما