چهارشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۰
علی میرزایی «گفتن واقعیت به صاحبان قدرت» را گردآوری کرد/ تاملی در قانون اساسی مشروطیت و متمم آن

«گفتن واقعیت به صاحبان قدرت» مجموعه‌ای از گفتارها و گفت‌وگوهای علی میرازایی است که به تازگی از سوی نشر نگاره آفتاب منتشر شده است. تاملی در قانون اساسی مشروطیت و متمم آن عنوان گفتار اصلی این کتاب را تشکیل می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب «گفتن واقعیت به صاحبان قدرت» مجموعه‌ای از سه گفتار یا مقاله و هشت گفت‌وگو است که علی میرزایی، پژوهشگر و مدیر انتشارات نشر نگاره آفتاب آن را گردآوری کرده است. این گفت‌وگوها پیش‌تر در فصلنامه نگاه نو به چاپ رسیده است.

پس از درآمد «تاملی در قانون اساسی مشروطیت و متمم آن»، «آب! آب! آب!» و «کدام زندگی؟ کدام واقعیت؟» گفتارهای کتاب را تشکیل می‌دهند. گفت‌‌وگو با دکتر رضا منصوری، دکتر فیروز توفیق، دکتر محمد مالجو، مهندس حسین محلوجی، دکتر طهماسب مظاهری، دکتر عیسی کلانتری و دکتر محمدعلی موحد نیز گفت‌وگوهایی است که میرزایی آن‌ها را انجام داده است.

در بخشی از کتاب می‌خوانیم: «شش گفت‌وگو از هشت گفت‌وگوی مندرج در این کتاب گفت‌وگوی علی میرزایی، مدیر انتشارات نشر نگاره آفتاب با کسانی است که در گذشته‌های دور و نزدیک سمت‌های عالی مدیریتی داشته‌اند، ضمن این‌که در رشته خود کارشناسی فرهیخته و خبره‌اند و پنج تن از آنان هم‌اکنون در دانشگاه‌های معتبر کشور تدریس می‌کنند. نفر هفتم دکتر محمد مالجو است که به دستگاه اداری دولت وارد نشد، ولی با تصمیم همین دستگاه اداری از تدریس در دانشگاه و فعالیت مراکز پژوهشی بازماند. به این هفت گفت‌وگو، که پیش‌تر در فصلنامه نگاه نو منتشر شده‌اند، یک گفت‌وگو هم اضافه کرده‌ام که با خود من انجام شده و ماجرای آن را در ابتدای گفت‌وگو آورده‌ام.
 
این گفت‌وگوها بیش از آن که امیدآفرین باشند مرا متاثر و متاسف می‌کنند. گویی سرانجام تصمیم نداریم «نخبه‌کشی» را کنار بگذاریم و از نیروهای بادانش و باتجربه خود بهره کافی و لازم بگیریم. چرا؟ نمی‌دانم! در نوردیدن مرزهای توسعه‌نیافتگی بدون داشتن برنامه و بدون اجرای قوی برنامه ناممکن است. کنار گذاشتن سرمایه‌های انسانی گرانبها به آسانی نوشیدن یک لیوان آب و این‌که فراموش می‌کنیم ملت چه هزینه‌های کلانی برای آموزش و آزمون و خطا کردن‌ها و تجربه‌اندوزی‌های آنان پرداخته است، کنار گذاشتن کسانی که کارنامه مثبتی داشته‌اند و منشاء تحول بوده‌اند، آن هم درست در هنگام اوج بهره‌زایی ایشان، یا تمهید شرایط به‌گونه‌ای که خودشان کنار نشستن را ترجیح بدهند، زیان‌های بسیاری به کم و کیف حکمرانی در این سرزمین زده است. رفتاری را که با قائم مقام فراهانی و با امیرکبیر شد و پیش از آنان و پس از آنان نیز ده‌ها دولتمرد نامدار ایران‌زمین، هر یک به گونه‌ای (حبس، قتل، خانه‌نشینی، تبعید، و...) آن را تجربه کردند، به شکل‌های دیگری، ادامه دادیم! آن روزها با خفه کردن و رگ زدن، و اکنون با کنار گذاشتن مدیران و کارشناسانی آگاه، اثرگذار، بهره‌زار، تحول‌گرا، باتجربه، و تبدیل کردن ایشان به انسان‌هایی فراموش‌شده، و گاه بی‌مصرف، با چرخش نیش قلم...»

در بخشی از «تاملی در قانون اساسی مشروطیت و متمم آن» می‌خوانیم: «خاطرات امیر اسدالله علم با عنوان یادداشت‌های امیر اسدالله علم، آینه تمام نمای اعمال محمدرضا شاه و خاندان او و پیرامونیان و همگنان وی در دوره حکومت او است. سرتاسر این کتاب، آن هم به قلم یکی از خادمان سرسپرده دستگاه سلطنت پهلوی، نه دشمنان آنها، نشان از فساد مالی و دیکتاتوری و فساد جنسی و اخلاقی و توطئه‌چینی و به یغما دادن منابع ایران‌زمین دارد.»
 
گفتن واقعیت به صاحبان قدرت در 496 صفحه، شمارگان یک‌هزار نسخه و بهای 32 هزار تومان به کوشش نشر نگاره آفتاب منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها