یکشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۷
ثبت مسالک‌و‌الممالک استخری در حافظه جهانی میراث مستند/ سه نقشه کهن با نام خلیج فارس

کتاب مسالک والممالک به پیشنهاد و پیگیری مرکز پژوهشی میراث مکتوب در کمیته حافظه جهانی میراث مستند به ثبت رسید.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، در دوازدهمین اجلاس شورای مشورتی بین‌المللی برنامه حافظه جهانی که در شهر ابوظبی امارات متحده عربی برگزار شد، دو اثر جدید از ایران در فهرست جهانی میراث مستند به ثبت رسید.

نشست شورای مشورتی بین‌المللی (IAC) به منظور بررسی و ارزیابی پیشرفت کلی برنامه و بررسی آثار پیشنهادی برای ثبت جهانی در فهرست میراث مستند برنامه حافظه جهانی برگزار شد. اعضای شورای مشورتی بین‌المللی توسط مدیرکل یونسکو منصوب شده و وظیفه برنامه‌ریزی و پیگیری اجرای برنامه حافظه جهانی را برعهده دارند. 14 عضو این شورا به دلیل صلاحیت علمی و تخصص خود در زمینه حفاظت از میراث مستند منصوب می‌شوند.




در نشست این شورا 87 اثر از 61 کشور برای ثبت جهانی پیشنهاد شده بودند که نهایتاً دو اثر پیشنهادی از جانب کشورمان به ثبت رسیدند. آثار ثبت شده ایران عبارتند از:

1- کلیات سعدی (برای آشنایی بیشتر با کلیات سعدی اینجا را کلیک کنید)
2- مسالک‌ والممالک استخری (برای آشنایی بیشتر با مسالک والممالک استخری اینجا را کلیک کنید)
با ثبت این دو اثر مجموع آثاری که تاکنون از جانب ایران در فهرست جهانی به ثبت رسیده است به 9 اثر افزایش یافته است.

پیام تبریک مدیرعامل مرکز پژوهشی میراث مکتوب به مناسبت ثبت کتاب مسالک والممالک در حافظۀ جهانی میراث مستند به خدمتتان تقدیم می شود
 
 


پیام تبریک اکبر ایرانی به مناسبت ثبت مسالک و الممالک در کمیته حافظه جهانی میراث مستند
دکتر اکبر ایرانی، مدیرعامل مرکز پژوهشی میراث مکتوب و عضو کمیته ملی حافظه جهانی که پیشنهاددهنده و تشکیل دهنده پرونده ثبت کتاب مسالک و الممالک بوده است، ضمن تبریک به جامعه فرهنگی کشور درباره این اتفاق ستایش برانگیز گفت: ما در این کمیته در پی این نکته مهم بوده و هستیم که آثار مهمی به ثبت برسد که بیش از گذشته معرف فرهنگ و تمدن ایرانی - اسلامی و هویت تاریخی و جغرافیایی ایران باشد.

پیشتر نسخه شاهنامه کاخ گلستان، ربع رشیدی، خمسه نظامی، ذخیره خوارزمشاهی و التفهیم بیرونی در همین چارچوب در کمیته حافظه جهانی ثبت در سازمان بین‌المللی یونسکو به تصویب رسید.

نسخه قرن ششمی مسالک و الممالک که درآن 22 نقشه رنگی از جغرافیای ایران و جهان هست و در موزه ملی ایران نگهداری می‌شود سه نقشه بسیار کهن با درج نام خلیج فارس دارد، بدین روی یونسکو با ثبت این اثر بار دیگر سندی را به جهانیان عرضه کرد که خیلج فارس در این اثر مکرر ذکر شده و در اینجا لازم است یاد استادان مرحومان: ایرج افشار، عنایت الله رضا، محمد حسین گنجی و صداقت کیش را زنده بداریم که در تکمیل و امضای مفاد این پرونده بنده را یاری رساندند تا به لطف خدا امروز مفتخر به ثبت جهانی این اثر ارزشمند شدیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها