کتاب «رهبران از آخر همه میخورند» از هشت بخش تشکیل شده که عناوین آن شامل نیاز ما به احساس امنیت، نیروهای قدرتمند واقعیت، چطور به اینجا رسیدیم، انتزاع واژه خوبی نیست، فراوانی مخرب، جامعهای از معتادان و چگونه به یک رهبر تبدیل شویم است.
جورج. جی فلین ژنرال سه ستاره نیروی دریایی فدرال آمریکا بر این کتاب پیشگفتاری نوشته است. وی درباره این کتاب مینویسد: «در تاریخ هیچ مطالعه موردی را سراغ ندارم که سازمانی را توصیف کند که با تکیه بر ساختار مدیریتی، بحرانی را پشت سر گذاشته است. گذر از بحرانها همواره در سایه رهبری میسر گشته است. با این حال شمار بسیاری از مؤسسات و برنامههای آموزشی، نه روی پرورش رهبران بزرگ، بلکه آموزش مدیران تأثیرگذار تمرکز دارند. منافع کوتاهمدت نشانه موفقیت و رشد بلندمدت و پایداری سازمان، نوعی هزینه اضافی تلقی میشوند. کتاب حاضر، تلاشی است در راستای تغییر دادن این الگو.
در کتاب حاضر، سایمون سینک هیچ نظریه رهبری جدید یا قاعده اساسی را پیشنهاد نمیدهد. او برای نوشته خود هدف بسیار والاتری دارد. سایمون میخواهد دنیایی را بسازد که برای همه ما مکان بهتری باشد. دیدگاه او ساده است: خلق نسل جدیدی از مردان و زنانی که میدانند موفقیت یا شکست یک سازمان بر مبنای تعالی رهبری استوار است، نه هوش و فراست مدیریتی.
اتفاقی نیست که سایمون برای شرح اهمیت رهبرانی که توجه خود را به نیروهای انسانی خود معطوف میکنند، از مثال ارتش ایالات متحده و بهویژه نیروی دریایی ایالات متحده استفاده میکند. این سازمانها فرهنگهای مستحکم و ارزشهای مشترکی دارند، اهمیت کار گروهی را درک میکنند، بین اعضای خود اعتماد ایجاد میکنند، نقطه تمرکز خود را حفظ میکنند و از همه مهمتر اینکه بر اهمیت افراد و روابط در به انجام رساندن موفقیتآمیز مأموریتشان آگاه هستند. بعلاوه، این سازمانها در موقعیتی قرار دارند که هزینه شکست میتواند برایشان بسیار فاجعهآمیز باشد. شکست مأموریت برای آنها یک گزینه نیست. بدون شک، افراد هستند که موفقیت تمام نیروهای نظامی ما را ممکن میسازند.»
به گفته فلین، در کتاب حاضر، سایمون ما را به سطح بعدی از درک این موضوع سوق میدهد که چرا برخی سازمانها نسبت به برخی دیگر عملکرد بهتری دارند. او به این منظور تمام چالشهای رهبری را به تفصیل شرح میدهد. به تعبیر ساده، آگاهی از هدف سازمانتان کافی نیست؛ شما باید نیروهای انسانی سازمانتان را بشناسید و بدانید ارزش آنها خیلی بیشتر از ابزارها و امکانات شما هستند. بهطور خلاصه، برای رهبر خوب بودن، شایستگی حرفهای کافی نیست؛ رهبران خوب باید بهواقع به کسانی که به حمایت و توجه آنها اعتماد کردهاند، اهمیت بدهند.
وی تاکید میکند که پرواضح است که در بلندمدت، حفظ و بقای هر سازمانی تنها از طریق مدیریت خوب میسر نیست. توضیحات دقیق سایمون درباره اصول رفتار بشری به روشنی نشان میدهد اینکه برخی از سازمانها در کوتاهمدت عملکرد خوبی دارند اما به تدریج شکست میخورند، دلایل واقعی دارد؛ عبارت از اینکه رهبری سازمان نتوانسته است محیطی را ایجاد کند که در آن واقعاً به انسانها ارج نهاده شود. همانطور که سایمون اشاره میکند، سازمانهایی که در آن انسانها ارزشهای مشترکی دارند و خودشان نیز ارزشمند تلقی میشوند، در بلندمدت تحت هر شرایطی اعم از خوب و بد موفق میشوند.
فلین معتقد است، وقتی رهبران بتوانند برای افراد تحت رهبری خود الهامبخش باشند، افراد رؤیای آینده بهتری را در سر خواهند داشت و از همین روی تلاش خواهند کرد تا برای آموختن بیشتر، زمان و انرژی صرف کنند، خدمات بیشتری را به سازمان خود ارائه دهند و در این راه خودشان نیز رهبر شوند. رهبری که به افراد سازمان اهمیت میدهد و همواره به رشد و پیشرفت سازمان میاندیشد، هرگز نمیتواند شکست بخورد. امید من این است که افرادی که میخواهند رهبر باشند پس از مطالعه این کتاب، این انگیزه را پیدا کنند که همیشه آخر از همه بخورند.
کتاب «رهبران از آخر همه میخورند» نوشته سایمون سینک، ترجمه ناهید سپهرپور با شمارگان دو هزار نسخه در 310 صفحه مصور و به بهای 22 هزار تومان از سوی انتشارات سخنکده روانه بازار نشر شده است.
نظر شما