گروهی از هنرمندان پاکستانی با هدف گسترش آگاهی درباره تاثیرات و انگیزهها خشونتها افراطیگرایانه کتابهای مصور منتشر میکنند.
با هدف نشر این گونه کتابها، «حسنین» که فارغالتحصیل رشته گرافیک رایانهای از انگلستان است، در سال 2013 موسسهای را با نام «پیشگامان خلاق» در شهر «لاهور» بنیانگذارد که هماکنون 20 تن از هنرمندان، نویسندگان و برنامهنویسان در آن مشغول به کار هستند.
نخستین مجموعه کتاب دیجیتال این موسسه با نام «پاسبان» (aasban) رمان سه جلدی مصوری است که بر افراطیگریهای مذهبی در پاکستان تمرکز دارد و جوانان را تشویق میکند تا با این مشکل به مبارزه برخیزند.
این کتاب دارای چهار شخصیت اصلی به نام «سعد»، «عرفان»، «عاصم» و «زارا» است. مجموعه «پاسبان» نه تنها به خشونتهای افراطیگری مذهبی میپردازد، بلکه با نگاهی ژرف بر دلایل روانشناختی بروز این پدیده شوم تاکید دارد. پیرنگ داستان بر محور «عاصم» میچرخد که به بنیادی مدافع ایدئولوژی افراطیگرایانه میپیوندد؛ در همین حال دوستان او تصمیم میگیرند تا وی را از خشونتها آگاه کنند.
این مجموعه که داستانی است درباره دوستی، تمایل به نجات انسانها و همدلی و یکرنگی، به زبان انگلیسی منتشر شده و توسط «امجد اسلام امجد»، شاعر و نویسنده معاصر پرآوازه پاکستانی به زبان «اردو» ترجمه شده است.
«حسنین» درباره انتشار این کتاب میگوید: «مادرم مدیر مدرسهای است که به رایگان کودکان فقیر در آن درس میخوانند. روزی دو کتاب مصور به دو تن از کودکان دادم و دریافتم که دیگر بچهها نیز تمایل بسیاری برای داشتن کتابهای مصور نشان دادند. آنجا بود که به قدرت نفوذ این گونه کتابها در میان جوانان و کودکان پی بردم.»
وی افزود: «هر چند جوانان ما بسیار تحت تاثیر غرب هستند اما تیم ما میخواست تا کتابی را درباره چیزهایی که برای ملت پاکستان مهم هستند تولید کند.»
در پی موفقیت کتاب «پاسبان»، موسسه «پیشگامان خلاق» مجموعه دیگری را با عنوان «حیدر» منتشر کرد. این مجموعه داستان قهرمانان پاکستانی را به صورت مصور بیان میکند.
نظر شما