دوشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۱
ترجمه جدید دو اثر امام سجاد(ع) پس از ترجمه به 25 زبان/ انتشار 1800 عنوان کتاب به 55 زبان تا به امروز

آیت‌الله محمدحسن اختری ــ دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) ــ در نشست خبری «ششمین اجلاس مجمع عمومی مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) و همایش بین‌المللی امام سجاد زین‌العابدین (ع)» از ترجمه جدید دو کتاب ارزشمند امام سجاد (ع) و بررسی آثار آن حضرت خبر داد و گفت: تا کنون یک‌هزار و 800 عنوان کتاب به 55 زبان منتشر کرده‌ایم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نشست خبری «ششمین اجلاس مجمع عمومی مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) و همایش بین‌المللی امام سجاد زین‌العابدین (ع)» پیش‌از‌ظهر امروز (19 مرداد 1394) با حضور آیت‌الله محمدحسن اختری ــ دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) ــ و اصحاب رسانه در محل مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) برگزار شد.
 
از بررسی کتاب تا میراث علمی در یک همایش
محمدحسن اختری در این نشست گفت: همزمان با برپایی «ششمین اجلاس مجمع عمومی مجمع جهانی اهل‌بیت (ع)» همایش بین‌المللی امام سجاد زین‌العابدین (ع) نیز با حضور مهمانان و اعضای مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) برگزار می‌شود. در این همایش آثار و رساله‌هایی که به سیره و تحلیل آثار ارزشمند امام سجاد (ع) پرداخته شده است در نمایشگاهی جنبی در معرض دید علاقه‌مندان قرار می‌گیرد. 
 
وی با بیان این که این همایش بین‌المللی دارای پنج کمیسیون تخصصی و علمی است، گفت: کمیسیون «صحیفه سجادیه» از جمله کمیسیون‌های این همایش بین‌المللی است و در آن این کتاب ارزشمند و تاریخ و اسناد آن مورد تحلیل و گفت‌وگو قرار می‌گیرد. در کمیسیون «رساله حقوق امام سجاد (ع)» این رساله ــ که مجموعه‌ای از قوانینی است که از سوی امام سجاد (ع) تدوین شده است ــ دستمایه بررسی متخصصان و کارشناسان همایش خواهد بود. «رساله حقوق» دارای قوانین حقوق فردی،‌ جمعی، خانواده، دولت و ملت است. این اثر امام سجاد (ع) رساله‌ای غنی و پرمحتواست که اگر مورد بررسی بهتر در قوانین بین‌المللی قرار بگیرد، می‌تواند منشوری مهم و مناسب در جامعه بشری باشد زیرا امام سجاد (ع) در این رساله بهترین نظام بین‌المللی را تصویر کرده‌اند. 
 
اختری ادامه داد: کمیسیون سوم همایش بین‌المللی امام سجاد زین‌العابدین (ع)، «سبک زندگی امام سجاد (ع)» عنوان دارد که در آن سیره‌ فردی و خانوادگی آن حضرت ــ که الگویی ارزنده برای جامعه اسلامی است ــ مورد بررسی قرار می‌گیرد. کمیسیون «فرهنگی، اجتماعی و سیاسی امام سجاد (ع)» دیگر کمیسیونی است که در این همایش بین‌المللی تشکیل می‌شود. «میراث علمی امام سجاد (ع)، شاگردان و اصحاب امام سجاد (ع)» عنوان پنجمین کمیسیون است که در آن کارشناسان به بررسی ابعاد علمی این امام همام و شاگردان و شخصیت‌هایی که آن حضرت پرورش داده‌اند، می‌پردازند.

وی افزود: 127 مقاله علمی به دبیرخانه این همایش ارسال شده است که از آن میان 14 مقاله برتر از سوی نویسندگان آن ارائه خواهد شد. 
 
ارتباط بین پیروان اهل‌بیت (ع) از بروز افراطی‌گری‌ جلوگیری می‌کند
اختری با بیان این که ترجمه، تألیف و چاپ کتاب یکی از رسالت‌های مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) است و این مجمع تا به امروز یک هزار و 800 عنوان کتاب به 55 زبان‌ مختلف به چاپ رسانده است، اظهار کرد: ترجمه جدید دو کتاب ارزشمند «صحیفه سجادیه» و «رساله حقوق» امام سجاد (ع) نیز در دستور کار است ضمن این که پیش از این تا به امروز، «رساله حقوق» به 15 زبان و «صحیفه سجادیه» با ترجمه به 25 زبان زنده دنیا به نقاط مختلف جهان ارسال شده‌ است. 
 
دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) با اشاره به این که این مجمع جهانی طبق اساسنامه مجمع هر چهار سال یکبار تشکیل می‌شود، اظهار کرد: اعضای مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) از شخصیت‌های برجسته علمی، فرهنگی و سیاسی کشورهای مختلف هستند که بر اساس نظام تشکیلاتی مجمع گرد هم می‌آیند. در این اجلاس بیش از 500 نفر از اعضای خارجی و تعدادی از اعضای داخلی مجمع شرکت می‌کنند.
 
اختری با اشاره به برخی برنامه‌های «ششمین اجلاس مجمع عمومی مجمع جهانی اهل‌بیت (ع)» گفت: این مجمع سه جلسه عمومی و سه کمیسیون خواهد داشت. در کمیسیون‌های این مجمع اعضای مجمع جهانی اهل‌بیت (ع)، از مناطق مختلف جهان از جمله آسیای میانه، آمریکا، اروپای شرقی و غربی و کشورهای عربی و آفریقایی در کمیسیون‌هایی جداگانه درباره مسائل منطقه خود به بحث می‌پردازند و در کمیسیون‌های موضوعی نیز موضوع‌هایی از قبیل مسائل سیاسی، حقوقی، احزاب، اقتصاد، رفاه، زنان و خانواده مورد بررسی قرار می‌گیرد. 
 
وی با تأکید دوباره بر این که برگزاری مجمع عمومی مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) یک اقدام تشکیلاتی از سوی مجمع بین‌المللی اهل‌بیت (ع) است، گفت: از یک سال گذشته پیش‌نشست‌های برگزاری ششمین مجمع در کشورهای مختلف برگزار شده است. یکی دیگر از اهداف برگزاری این مجمع اطلاع‌یابی از وضعیت پیروان اهل‌بیت (ع) در کشورهای دیگر است زیرا ارتباط مناسب بین پیروان اهل‌بیت (ع) با یکدیگر به عنوان یک خانواده می‌تواند از بروز افراطی‌گری‌ها در منطقه جلوگیری کند و بر وحدت و تقریب مذاهب اسلامی بیفزاید. 

«ششمین اجلاس مجمع عمومی مجمع جهانی اهل‌بیت (ع)» شنبه تا سه‌شنبه هفته آینده (24 تا 27 مرداد 1394) در تهران، سالن اجلاس سران برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها