هومن کاغذیان، عضو هیأت علمی انستیتو پاستور ایران، ضمن اعلام خبر انتشار کتاب «آنچه در مورد واکسن باید بدانیم» تا یک ماه آینده گفت: این کتاب در نخستین کارگاه علمی واکسنسازی جهان اسلام به شرکتکنندگان عرضه میشود.
وی با اشاره به محتوای کتاب «آنچه در مورد واکسن باید بدانیم» افزود: در این کتاب که تدوین آن 18 ماه به طول انجامید، در 10 فصل به موضوعاتی مانند تاریخچه ساخت واکسن مربوط به اواخر قرن 18، انواع واکسن، تقسیمبندی انواع واکسن و عملکرد واکسن پرداخته شده است. مخاطب این کتاب پزشکان و جامعه دانشگاهی هستند. دانشجویان و متخصصان رشتههای علوم زیستی و غیر زیستی میتوانند از این کتاب استفاده کنند.
کاغذیان با اشاره به تقسیمبندی انواع واکسن در کتاب «آنچه در مورد واکسن باید بدانیم» گفت: واکسنها در دو دسته کلی ویروسی و باکتریایی قابل بررسی هستند. انواع واکسن نیز در پنج دسته قرار میگیرد. واکسن امروزه فقط برای پیشگیری از بیماریهای عفونی کاربرد ندارد، بلکه برای بیماریهای مزمن مانند آلزایمر، پارکینسون و فشار خون نیز قابل استفاده است.
مولف «زیستفناوری دارویی» اثر شایسته قدردانی در گروه علوم پایه بیستمین جشنواره کتاب سال دانشجویی ادامه داد: هر کدام از انواع واکسنهای نوترکیب همچون هپاتیت B، فلج اطفال خوراکی، واکسنهای ویروسی مانند آنفولانزا، سل، سرخچه، سرخک و اوریون به قلم نویسندگان در این اثر معرفی و تشریح شده است.
وی درباره دلایل پرداختن به مقوله واکسن در این کتاب اظهار کرد: واکسن یک موضوع استراتژیک است، بنابراین توجه به آن ضروری است. واکسن به افراد سالم خورانده یا تزریق میشود، چراکه سلامت نسل آینده وابسته به سلامت نسل امروز است. سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در دو سال اخیر اهداف و برنامههای خوبی در حوزه توسعه واکسن بهعنوان ابزار پیشگیری، پیشبینی کردهاند.
نویسنده «ایمونولوژی سلولی و مولکولی» افزود: در مهر ماه سال جاری نخستین کارگاه علمی واکسنسازی جهان اسلام با حضور هفت مدرس از انستیتو پاستور ایران، به میزبانی ایران برگزار میشود. کتاب «آنچه در مورد واکسن باید بدانیم» نیز در این کارگاه عرضه خواهد شد.
نظر شما