یکشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۰
پویا نگه داشتن منابع کتابخانه «تاریخ جامع ایران» دشوار بود

سیدمحمدکاظم بجنوردی، رئیس مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی معتقد است: کتابخانه‌ این مرکز برای تالیف مجموعه «تاریخ جامع ایران» نقش بسیاری داشته است، به همین دلیل پویا نگه داشتن آن از منابع جدید و مهم کار دشواری است و هزینه نگهداری منابع آن نیز بسیار سنگین است.

سیدمحمدکاظم بجنوردی درباره کتاب «تاریخ جامع ایران» به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: این مجموعه از سوی 110 استاد برجسته در مدت 12 سال با عنوان «تاریخ جامع ایران» در بیست جلد تالیف و تدوین شده و مبتنی بر هزاران منبع معتبر است.
 
وی درباره افرادی که در این پروژه شرکت داشتند، اظهار کرد: «تاریخ جامع ایران» مجموعه‌ای است که در نوع بی‌نظیر به‌شمار می‌رود. این مجموعه در حوزه تاریخ تالیف جامعی شامل تاریخ سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ایران است که پنج جلد آن به سرویراستاری محمود جعفری‌دهقی و دکتر حسن رضایی باغ‌بیدی و با همکاری زنده‌یاد نلسون ریچارد فرای، برت فراگنر از آلمان و جمعی دیگر از ایران‌شناسان و به‌ویژه استادان ایرانی تالیف شده و در بخش ایران بعد از اسلام سیدصادق سجادی به عنوان سرویراستار حضور داشته و مباحث مربوط به این دوره را مورد توجه قرار داده است.
 
رئیس مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی با مهم جلوه دادن کتابخانه در تالیفات دایره‌المعارف بیان کرد: کتابخانه‌ای که برای تالیف مجموعه «تاریخ جامع ایران» نقش بزرگی داشته، پویا نگه داشتن آن از منابع جدید و مهم کار دشواری است و هزینه نگهداری منابع آن نیز بسیار سنگین است. از طرفی تلاش بسیاری در این میان انجام دادیم که منابع تالیف این مجموعه تامین شود. از طرف دیگر هزینه‌های انتشار این مجموعه نیز در مقایسه با قیمتی که برای آنها تعیین کردیم، بسیار ناچیز است. این‌ها مسائلی است که شاید در نگاه نخست به چشم نیاید.

وی درباره قیمت این مجموعه باید بگویم که قیمت هر جلد این مجموعه طوری تعیین شده که همه افراد بتوانند آن‌را خریداری کنند، اگرچه به دانشجویان و فرهنگیان تخفیف‌هایی در نظر گرفته شده که قابل توجه است.
 
بجنوردی درباره قیمت مجموعه «تاریخ جامع ایران» گفت: این مجموعه یک میلیون و هفتصد هزار تمان به فروش می‌رسد. هر جلد این کتاب 85 هزار تومان قیمت‌گذاری شده که در فروش آن نیز تخفیف‌هایی برای اهل علم و فرهنگ در نظر گرفته شده است.

وی افزود: دایره‌المعارف بزرگ اسلامی یک مرکز انتفاعی نیست، برای مثال برای هر جلد دایره‌المعارف که به چاپ می‌رسانیم چندین میلیاردتومان هزینه می‌کنیم. این مرکز یک مکان فرهنگی بزرگ را با داشتن یک کتابخانه وسیع و پرمنبع اداره می‌کند، کتابخانه‌ای که در این تالیف‌ها نقش عمده‌ای دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها