پنجشنبه ۱۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۵
اعتماد و اخلاق‌مداری مهمترین اصل همکاری ناشران است

محمدرضا ناجیان‌اصل، مدیرمسئول انتشارات رسا با انتقاد از سقوط اخلاقی در جامعه نشر گفت: در گذشته روابط کاری بین ناشران براساس اعتماد بود و اخلاق‌مداری و اعتماد پایه همکاری را تشکیل می‌داد.

محمدرضا ناجیان‌اصل، مدیرمسئول انتشارات رسا در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) با اشاره به آمار تولید کتاب از ابتدای سال جاری از سوی رسا اظهار کرد: از ابتدای سال جاری، نزدیک به هشت عنوان کتاب جدید و 12 عنوان تجدیدچاپی منتشر کرده‌ایم، اما شرایط فعلی بازار همچنان متأثر از نمایشگاه کتاب است.
 
رکود در بازار نشر حاکم است
وی افزود: رکود در بازار نشر حاکم است، چراکه کتابخانه‌های دانشگاهی در نمایشگاه‌ کتاب خرید‌های خود را انجام داده‌‌اند.
 
ناجیان‌اصل درباره میزان استقبال و فروش در بیست و هشتیمن نمایشگاه کتاب تهران گفت: به شخصه از نمایشگاه کتاب رضایت داشتم، اما با توجه به کاهش استقبال مردم، ناشران دیگر از این دوره چندان راضی نبودند. یکی از دلایل این نارضایتی، تخصیص نامناسب غرفه‌ها و ملزم کردن صاحبان بُن برای خرید از بخش بین‌الملل بود. بسیاری از افردی که به نام نمایندگان ناشران خارجی در نمایشگاه امسال از حمایت‌های دولتی برخوردار شدند، دلال هستند که با سود‌های میلیاردی نمایشگاه کتاب امسال را پشت سر گذاشتند.   
 
تبدیل شدن نمایشگاه کتاب به محلی برای تفریح
عضو انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی اظهار کرد: بخش دیگری از نارضایتی ناشران، تبدیل شدن نمایشگاه کتاب به محلی برای تفریح است، البته امیرمسعود شهر‌ام‌نیا، مدیرعامل مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران نیز بر تفریحی و فرهنگی بودن این نمایشگاه اشاره داشت.
 
وی ضمن اشاره به توزیع ناعادلانه در جانمایی غرفه‌ها در بخش ناشران عمومی ادامه داد: در حالی‌که به دلیل اعتراض به جانمایی نامناسب غرفه رسا، در بخش عمومی کتابی عرضه نکردیم و فقط از طریق پایگاه اینترنتی به معرفی آثارمان پرداختیم، در بخش دانشگاهی مشکلی وجود نداشت.
 
ناجیان افزود: در بخش دانشگاهی، شاهد حضور پوستر چاپ‌کُن‌‌ها نیستیم. برخورد انجمن نیز با ناشران مناسب بود.   
 
به سادگی نمی‌توان مباحث علوم‌انسانی را تفکیک کرد
این ناشر پیشکسوت دانشگاهی درباره دلایل فعالیت در دو حوزه عمومی و تخصصی گفت: علی‌رغم دیدگاه برخی ناشران درباره نشر در یک حوزه دانشگاهی، معتقدم در برخی حوزه‌ها مانند علوم‌انسانی که شامل گرایش‌های میان‌رشته‌ای است، چندان نمی‌توان در یک شاخه به انتشار کتاب اقدام کرد. مباحث کتاب‌های جامعه‌شناسی‌، اقتصاد و مدیریت از این دسته هستند.
 
وی تصریح کرد: نمی‌توان به سادگی مباحث حوزه‌های علوم‌انسانی را تفکیک کرد و این در حالی است که فعالیت ناشران حوزه‌‌های پزشکی و فنی و مهندسی به‌طور کامل یک موضوع را شامل می‌شود.
 
اعتماد، اصل همکاری ناشران در گذشته بود
مدیرمسئول انتشارات رسا در ادامه درباره برگزاری آیین تجلیل از ناشران پیشکسوت از سوی انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی همزمان با برگزاری بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌‌المللی کتاب تهران افزود: برنامه‌‌هایی موجب پیوند نسل جدید با نسل قدیم فعالان نشر می‌شود؛ امید‌وار بودیم که این آیین زودتر برگزار می‌شد، زمانی که بسیاری از پیشکسوتان حوزه نشر در قید حیات بودند و می‌توانستیم از تجربیات آن‌ها استفاده کنیم.
 
ناجیان درباره تفاوت‌ نسل فعلی و نسل قدیمی ناشران دانشگاهی گفت: در گذشته کمتر ناشری به چاپ کتاب در حوزه ناشر دیگری اقدام می‌کرد که نشان از وجود اخلاق در بازار نشر بود. بی‌اخلاقی در حوزه نشر متأثر از سقوط اخلاق در کل جامعه است. روابط کاری بین ناشران براساس چک و سفته نبود، اعتماد پایه همکاری را تشکیل می‌داد. 
 
وی در پایان عنوان کرد: ورود افراد بی‌صلاحیت در حوزه نشر از آسیب‌های مهم در حوزه نشر است. طبق آمار‌ها تنها 13 درصد از مردم ایران در شاخه‌های تخصصی خود مشغول کار هستند و این در حالی است که در ژاپن 98 و در آلمان 90 درصد مردم متناسب با تحصیلات خود به کار اشتغال دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها