آیین رونمایی کتاب «امام بزرگوار ما» که از سوی محمدامین باطنی تدوین شده است، ظهر روز دوازدهم خرداد 1394 با حضور حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا زائری، مدیرعامل موسسه فرهنگی سرچشمه، علیرضا زاکانی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، محمدمهدی سیار، شاعر و محمدامین با طنی، تدوینگر کتاب در موسسه فرهنگی رسانهای اوج برگزار شد.
مساله شناخت و جلوگیری از انحرافات
وی ادامه داد: بسیاری افراد با پیامبر(ص) سالها همراه بودند اما با او همدل نبودند. اویس قرنی هم لحظهای پیامبر را ندید اما پیامبر او را قرین خود در بهشت میداند. کسانی بودند که امام(ره) را حتی یک بار ندیدهاند، اما زندگیشان با او همراستاست. کسانی هم با امام(ره) زندگی کردهاند اما فاصلههای طولانی دارند. این که امام را بشناسیم و درست بشناسیم، مهمترین مساله امروز جامعه ماست.
مدیرعامل موسسه فرهنگی سرچشمه با هشدار نسبت به معرفی شخصیت حضرت امام خمینی(ره) به عنوان شخصیتی ملایم، بیرمق، خنثی و بیاثر، گفت: گاهی هم ایشان را به گونهای نشان میدهند که گویی شخصیت سیاسی صرف بودهاند و انسانیت و طبیعت بر ایشان اهمیتی نداشته است! شناخت درست امام(ره) از انحراف ما جلوگیری میکند. هنوز از مریدان امام خمینی(ره) زنده هستند اما بی تعارف 20 سال دیگر، فقط نسلی میماند که هرگز امام را ندیده است. دین مردم میماند، انقلاب اسلامی و این نسل. با شعار، فریاد و داد و بیداد نمیتوان انقلاب را حفظ کرد. چرا برخی فرمایشات امام (ره) را گزینشی کنار میگذاریم تا پس از آنکه در فضای مجازی دست به دست چرخید، مردم بگویند: «عجب! امام از این سخنان هم داشتهاند!»
وی تاکید کرد: امام را آن گونه که بود باید درست معرفی کنیم. باید این اطلاعات و اسناد را در اختیار مردم قرار داد. شناخت امام از سویی به خاطر تحولاتی که ایجاد کرد، مهم است. از دیگر سو، به خاطر اندیشههای حضرت امام خمینی(ره) که خداوند او را برای تحول عظیم جهانی برگزیده بود. اندیشههای امام خمینی(ره) که در صحیفه امام و صحیفه نور منتشر شده است، هضم و به روز شده معارف الهی است.
مدیرعامل موسسه فرهنگی سرچشمه ادامه داد: مطالب آمده در کتاب، از زیارت جامعه تا درسهای عرفانی و اطلاعات سیاسی و تحلیل علمی ایشان، خلاصه معارف الهی به زبان روز و برای مخاطب امروز است. متاسفانه بسیاری از جوانان انقلابی و بسیجی ما بولتن سیاسی و روزنامه بیشتر میخوانند تا صحیفه امام خمینی(ره). مداحیها را بیشتر گوش میدهند تا سخنرانیهای امام خمینی(ره) را و این خطر است. زیرا وقتی با خود امام خمینی آشنا نبودیم از اندیشههای او فاصله میگیریم و 30 سال دیگر هر کسی از امام خود سخن میگوید.
مقدمه صحیفه، از برترین نمونههای نثر فارسی
زائری افزود: معتقدم باید در هر پایگاه بسیج، هر کانون فرهنگی انقلاب و در هر کتابخانه مسجدی یک دوره از صحیفه امام خمینی(ره) وجود داشته باشد و صفحات آن به دلیل مراجعه بسیار سیاه و برگ، برگ شود. اگر این شخصیت عظیم الهی درست تبیین نشود، مرور زمان اتفاقات دیگری رقم میزند. بهترین کسی که میتواند امام را معرفی کند، مقام معظم رهبری است که از 15 خرداد 1342 تا پایان حیات ایشان با ایشان همراه بودهاند و از بنیانگذار انقلاب خاطره دارند. مقدمه کتاب صحیفه امام خمینی(ره) را ایشان نوشتهاند که از بهترین نمونههای نثر فارسی است. حتی نمیگویم نثر حوزوی. در میان نمونههای نثر حوزوی شاخص است.
وی در ادامه به روزنامه خراسان اشاره کرد و گفت: یکی از آثار مکتوب رهبر معظم انقلاب که امروز روزنامه خراسان با عنوان «منشور انقلاب اسلامی» منتشر کرد، کامل کننده کتاب «امام بزرگوار ما» است. متنی که رهبر معظم انقلاب اسلامی دهم خرداد سال 1369، در نخستین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) نوشتهاند. ما به ولایت فقیه باور دینی داریم. حتی اگر کسی این اعتقاد را نداشته باشد، مطالعه این منشور و کتاب «امام بزرگوار ما» برایش حیرتانگیز خواهد بود. نویسنده در 25 سال پیش متنی نوشته است که از همدلی و همزبانی و بیداری اسلامی تا تولید دانش در آن مکتوب است و مخاطب احساس میکند رهبر معظم انقلاب مطابق با دستوری مشخص و مدون عمل میکنند. خواننده حس میکند مسیر طی شده انقلاب اسلامی، مسیری دقیق و منسجم بوده است.
خاطرات هاشمی ناروا نیست
زائری تاکید کرد: مسئولان فرهنگی هر قدر بتوانند کتابهایی چون «امام بزرگوار ما» را منتشر کنند و اسناد را در اختیار مردم قرار دهند، کار بزرگی خواهد بود و اتفاقهای بزرگی را رقم خواهند زد. گاهی اشخاص به حضرت آیتالله هاشمی رفسنجانی به دلیل انتشار خاطرههای ایشان تعریض میکنند اما من معتقدم که خاطرات ایشان ناروا نیست. مشکل ما واقعیت بیرونی است. باید مخاطب را به جای شعار دادن، به سوی تحلیل بر اساس دیتا سوق دهیم. باید دید عملکردها تا چه اندازه با مکتوبات و اسناد مطابق است؟ اگر نبود، بدون هتاکی و ناسزا، فقط باید سوال کرد که آیا عملکردی که هرکدام از ما داشتهایم، مطابق با نسخه امام خیمنی(ره) بوده است؟ در این صورت سره از ناسره تشخیص داده میشود.
زاکانی هم در این برنامه اظهار کرد: امام خمینی(ره) بزرگترین میراث در دسترس ماست. امامی که به تعبیر مقام معظم رهبری، انگشت اشاره او بهترین جهت حرکت انقلاب اسلامی است. امام با ساخت خود، اسلامی را معرفی کرد که سببساز قیام شد و این قیام، دنیا را دچار تغییرات بنیادین کرد. ایشان اسلام را در معنای درست آن معرفی کردند و هم قیمت دین و جامعیت آن و هم قیمت مردم و آگاهی آحاد جامعه را مشخص کردند. لذا منشاء تغییر و دگرگونی در ایران و جهان شدند.
وی ادامه داد: اکنون، پس از ربع قرن شاهد تحریف شخصیت این الگوی تمام عیارمان هستیم. رهبری که فرمایشات او از عمق نگاه توحیدی برخوردار بود. آنها امام را تحریف میکنند تا بافتههای ذهنی خود را به نسل امروز ارائه دهند. امامی که ما میشناسیم، فیلسوف، فقیه و بزرگمردی بود که قلههای افتخار را در حوزه علمیه طی و اسباب نجات جامعه ما را فراهم کرد. او نایب امام زمان (عج) بود. لذا به ایشان عشق میورزیم. کتاب «امام بزرگوار ما» که از بیانات فرزند خلف ایشان، مقام معظم رهبری گردآوری شده است، جای قدردانی دارد.
باطنی، تدوینگر این کتاب نیز در سخنانی به ضرورت ثبت فرمایشهای مقام معظم رهبری در قالب این کتاب پرداخت و گفت: با وجود تحریفهایی که در 30 سال اخیر نسبت به شخصیت حضرت امام خمینی(ره) صورت میگیرد، انتشار کتابهایی چون «امام بزرگوار ما» ضرورت مییابد. این کتاب بهانهای است برای یادآوری سخنان رهبر معظم انقلاب درباره امام خمینی(ره). البته قرار بود فایل پادکست آن همزمان با کتاب منتشر شود اما ترجیح دادیم در زمان مناسب دیگری این کار را انجام دهیم.
نظر شما