سه کتاب «سوییت خانه» نوشته چِنگ چینگ ون نویسنده تایوانی «سن نین» نوشته ریونوسوکه آکوتاگاوا نویسنده ژاپنی و «لاتاری» نوشته شرلی جکسن نویسنده آمریکایی به تازگی منتشر شد.
داستان «سوییت رودخانه» اینگونه آغاز میشود: «در انتهای قایقش ایستاده بود و با پارویش که از چوب بامبو ساخته شده بود با تمام توان پارو میزد. قایق روی سطح شیشهای آب پیش میرفت. او بهترین قایقران در سراسر شهر قدیمی بود. آن سوی رودخانه ساحلی بود که در آنجا با شنهای ساحل، بلندی سکو مانندی برای به آب انداختن قایق ساخته بود. در آن لحظه مردی روی سکو ایستاده بود. او بار دیگر با تمام وجود پارو زد، عضلات شانههایش میلرزد.»
سن نین
در مقدمه کتاب «سن نین» نیز میخوانیم: «ریونوسوکه آکوتاگاوا، نویسنده ژاپنی –که او را پدر داستان کوتاه ژاپنی میدانند- در سال 1892 در شهر توکیو به دنیا آمد. آکوتاگاوا چندان نوزاد خوش اقبالی نبود؛ چند ماه پس از تولد مادرش به شیزوفرنی مبتلا شد و وقتی که او 10 سال داشت از دنیا رفت. خود او در مورد مادرش میگوید: مادرم دیوانه بود... اما با این حال باید اعتراف کنم که دیوانهای آرام بود...»
داستان «سن نین» -که برگرفته از یک افسانه ژاپنی است- با این جملات شروع میشود: «خوانندگان عزیزم، حالا که از شهر اوساکا رد میشوم، بد نیست داستانی برایتان تعریف کنم که از عجیبترین اتفاقاتی است که در این شهر افتاده.
روزی روزگاری مردی وارد شهر اوساکا شد که می خواست خدمتکار خانگی باشد. نام واقعی او را نمیدانم، همه او را با نامی میشناختند که معمولاً مستخدمان میگویند: «گُنسوکی.» او یک خدمتکار همه کاره بود...»
لاتاری
در مقدمه کتاب «لاتاری» آمده است: «شرلی جکسن نویسنده آمریکایی در 14 دسامبر 1916 در سانفرانسیسکو متولد شد. به علت مخالفت جکسن با نوشتن زندگینامهاش اطلاعات زیادی در مورد جزئیات زندگی او در دست نیست.»
آغاز «لاتاری» اینگونه است: «صبح بیست و هفتم ژوئن بود. هوا صاف و آفتابی و گرمای تابستان طوری بود که آدم احساس تر و تازگی میکرد. حوالی ساعت 10 مردم در میدان دهکده بین دفتر پست و بانک جمع شدند. جمعیت بعضی از دهکدهها آنقدر زیاد بود که کل لاتاری دو روز طول میکشید و باید دوم ژوئن شروع شود. ولی در این دهکده که فقط حدود 300 نفر جمعیت داشت، میشد در کمتر از دو ساعت آن را تمام کرد. یعنی میشد سر ساعت 10 شروع و طوری تمام شود که مردم بتوانند به موقع ناهار را در خانه خودشان بخورند.»
این سه کتاب به ترتیب به قلم صنعان صدیقی، حسین مردانلو و فرزاد ابرقویی در شمارگان هزار نسخه به قیمت سه هزار و 500 تومان و دو کتاب آخر به قیمت دو هزار و 500 تومان به تازگی در خرداد امسال(1394) از سوی نشر غنچه منتشر شده است.
نظر شما