گوهریان، مدیر کتابخانه انقلاب اسلامی حوزه هنری گفت: بیش از 400 عنوان کتاب و نشریه درباره 15 خرداد، بیش از 10 ساعت فایل صوتی از تاثیرگذاران 15 خرداد، 13 استند اینفوگرافی شده درباره زمینهها و دلایل قیام 15 خرداد با تمرکز بر 15 شاخصه اصلی این قیام در نمایشگاه «آیینه نهضت» به نمایش گذاشته شد.
رئوف گوهریان که متولی راهاندازی نمایشگاه «آیینه نهضت» در حاشیه این آیین به ایبنا گفت: بیش از 400 عنوان کتاب و نشریه درباره 15 خرداد، بیش از 10 ساعت فایل صوتی از تاثیرگذاران 15 خرداد، 13 استند اینفوگرافی شده درباره زمینهها و دلایل قیام 15 خرداد با تمرکز بر 15 شاخصه اصلی این قیام مانند نقش مساجد و بازار تهران، نقش شعارهای مردمی، روزشمار 15 خرداد و نیز تصاویری گویاسازی شده از قیام 15 خرداد در نمایشگاه «آیینه نهضت» ارایه شده است.
مدیر کتابخانه انقلاب اسلامی حوزه هنری افزود: همچنین ساعت 10 صبح فردا، یازدهم خرداد 1394 نشستی با حضور بیژن حاجرضایی، فرزند شهید طیب حاجرضایی درباره قیام 15 خرداد سال 1342 برگزار میشود.
به گفته گوهریان، این نمایشگاه تا 12 خرداد در نگارخانه ابوالفضل عالی حوزه هنری انقلاب اسلامی برپاست.
هنرمندان حوزه هنری و توفیق خدمت به انقلاب
حجتالاسلام والمسلمین رحیمیان در این مراسم گفت: تاثیرگذاری هنر از همه عرصههای دیگر بر ذهن مخاطب بیشتر است. هنرمندان حوزه هنری انقلاب اسلامی این توفیق را داشتهاند که هنرشان در خدمت اسلام و انقلاب اسلامی قرار گیرد.
وی سپس به بیان زمینههای همکاری خود با جریانهای انقلابی حضرت امام خمینی (ره) پرداخت و گفت: در سال 1341 وقتی 13 سال داشتم به عشق امام خمینی به قم آمدم. عشق و علاقه من به ایشان زایدالوصف بود. وقتی ایشان در سال 1342 دستگیر شدند، دیوار کاهگلی منزل ایشان را میبوسیدم و گریه میکردم.
رحیمیان طرح ایالتی و ولایتی را آغاز نهضت امام خمینی(ره) دانست و توضیح داد: در زمانی که امام خمینی(ره) نهضت خود را آغاز کرد، هنوز روزنامهخواندن و گوش دادن به رادیو در حوزه علمیه ناپسند و حرام تلقی میشد. امروزه به دشواری میتوان تصور کرد که علیه شاه صحبت کردن چقدر وحشتناک بود. افزون بر اینکه مبارزه در فضای حوزه علیمه معنایی نداشت و علمای سطح بالا هم از آن وحشت داشتند، سلطه نظام شاهنشاهی و وحشت از گارد جاویدان هم وجود داشت. با همه اینها، امام خمینی(ره) همواره در مبارزه علیه رژیم ستمشاهی پیشتاز بودند. ایشان از رهبرانی نبودند که خود بنشینند و به دیگران فرمان مبارزه بدهند.
وی در ادامه به ماجرای طراحی کارت تبریک عید نوروز سال 1343 پرداخت و گفت: دفتر آیتالله شریعتمداری درخواست طراحی چنین کارتی را داشتند اما من از این کار امتناع کردم. معتقدم که 15 خرداد سال 1342 از وقایعی است که مسیر تاریخ را تغییر داد.
مومنیشریف، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی هم در این برنامه اظهار کرد: نمایشگاه «آیینه نهضت» که به مناسبت قیام 15 خرداد برگزار میشود، به فراخور شرایط با تنوع و گوناگونی موضوعات و رویكردهای ویژهای برپا میشود و جای قدردانی از برگزارکنندگان آن وجود دارد.
نظر شما