شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۳
نشست استان شناسی هرمزگان برگزار شد

نشست «استان شناسی هرمزگان» در کمیته علمی- فرهنگی بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در این نشست که شنبه 26 اردیبهشت در سالن امور استان ها از زیرمجموعه های کمیته علمی- فرهنگی نمایشگاه برگزار شد، دکتر علیرضا درویش نژاد؛ مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان استان هرمزگان درباره ظرفیت های فرهنگی و هنری این استان گفت:«استان هرمزگان به دلیل جغرافیای طبیعی و پیشینه فرهنگی که از آن برخوردار است، به گونه ای است که دستمایه های بسیاری برای معرفی تاریخ کهن این استان در زمینه های شعر و ادبیات داستانی دارد.»

درویش نژاد درباره تاثیرات جغرافیای این استان در ایجاد ظرفیت های فرهنگی توضیح داد:«هرمزگان در حوزه فرهنگ و موسیقی دریا دارای تنوع بسیار زیادی است. به دلیل بالا بودن این تنوع هنوز به گونه های مختلف موسیقی این استان در موضوع دریا به صورت کامل پرداخته نشده. رفتن به دریا، سفر در دریا و بازگشت از دریا هر یک دارای نوعی ویژه از موسیقی است.»

وی در حوزه شعر هم به این موضوع اشاره کرد که:«هرمزگان در حوزه شعر از غنا برخوردار است و همجواری با کشورهای حاشیه خلیج فارس و تبادل تجاری با این کشورها، باعث می شود فرهنگ و آیین مردم به این کشورها صادر شود. این اتفاقات، هرمزگان را به یک پایگاه فرهنگی تبدیل کرده است.»

یکی از برنامه هایی که مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان در تبادل فرهنگی با کشورهای دیگر به آن اشاره کرد، برگزاری برنامه هایی در حوزه موسیقی آیینی بود. وی دراین باره گفت:«یکی از برنامه هایی که با اجرای آن می توانیم آثار و ظرفیت های فرهنگی و هنری استان را به سایر کشورها منتقل کنیم، حوزه موسیقی آیینی و سنتی است. در همین رابطه در سال گذشته، دو - سه گروه موسیقی را به کشورهای روس و بلاروس اعزام کردیم. در حوزه نمایش و تئاتر هم گروه هایی به کشورهایی مانند ارمنستان و تاجیکستان اعزام شدند. در سال 1394 هم با تشکل های مردمی کشورهای خلیج فارس تفاهم نامه هایی را در تبادل حوزه فرهنگ و هنر منعقد خواهیم کرد.»

درویش نژاد همچنین از آغاز به کار مجدد کنگره سراسری شعر و قصه به میزبانی هرمزگان در سال 1394 خبر داد.

وی درباره حمایت های صورت گرفته از هنرمندان و ناشران در استان هرمزگان نیز چنین گفت:«سیاست های رئیس جمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که در کشور عدالت فرهنگی برقرار شود و همه هنرمندان و اصحاب اندیشه مورد حمایت قرار بگیرند. تعامل بین اداره کل ارشاد و هنرمندان و اصحاب اندیشه هم برنامه دیگری است که دولت آن را اجرا می کند.»

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان همچنین از انتشار 33 عنوان کتاب با شمارگان 41 هزار و 500 کتاب و حمایت از 75 مولف در سال 1393 خبر داد.

برگزاری سیزدهمین نمایشگاه کتاب استانی، برنامه دیگری بود که درویش نژاد از آن نام برد و درباره تفاوت این نمایشگاه با نمایشگاه های قبلی توضیح داد:«سیزدهمین نمایشگاه کتاب استانی با حضور 800 ناشر برگزار شد. تفاوت این نمایشگاه با نمایشگاه های قبلی هم دعوت از رسانه های دیجیتال برای حضور در این نمایشگاه بود که برای اولین بار اتفاق افتاد.»

به گفته مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان، 16 ناشر در این استان به فعالیت می پردازند که «آسمان انتظار»، «خانه ادب»، «هرمزد ویستا»، «اندیشه استاد» و «رسول» برخی از این ناشران به شمار می روند.

در ادامه برنامه استان شناسی هرمزگان آیت الله غلامعلی نعیم آبادی؛ نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندر عباس به سخنرانی پرداخت. «علی رضایی»، درباره موضوع «هرمزگان و فرهنگ»، احمد سایبانی در موضوع «معرفی هرمزگان و تاریخ» و منصور نعیمی؛ در موضوع «معرفی هرمزگان و هنر» به سخنرانی پرداختند.

«آنیمیسم و مراسم زار» نوشته عبدالله خداکریمی، «تاریخ ادبیات هرمزگان» نوشته علی ماهیگیر، «خانواده جمعه» نوشته موسی بندری، «رساله فقهی پیرامون اعتکاف» نوشته حجت الاسلام علی اکبر میرزایی و کتاب «سیستم ها، مفاهیم و متدولوژی و کاربردها» ترجمه دکتر یوسف ربانی، کتاب هایی بودند که در این برنامه رونمایی شدند.

 سالن امور استان ها از زیر مجموعه های کمیته علمی- فرهنگی در بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران هر روز میزبان یک استان بود و در آن مسئولان و اصحاب فرهنگ و نشر استان ها به معرفی برنامه های فرهنگی و هنری خود پرداختند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها