فرهاد حسنزاده، نویسنده و منتقد کتابهای کودک و نوجوان برگزاری نمایشگاه کتاب را رویداد مبارکی در حوزه فرهنگ دانست و گفت: کلا هر رویدادی که در زمینه کتاب و کتابخوانی در کشور روی دهد از جشنهای کوچکی که در مدارس برگزار میشود و رونمایی کتاب در کتابفروشیها تا برگزاری نمایشگاههای بینالمللی، کتاب را زنده نگه میدارد و به ما یادآوری میکند که همواره میتوانیم از کتاب چیزهای مفیدی بیاموزیم.
وی ادامه داد: بنابراین برگزاری نمایشگاه کتاب تهران نیز ازجمله رویدادهای میمونی است که سالانه در حوزه فرهنگ رخ میدهد. البته نمایشگاه کتاب در ابعاد جهانی به شکل دیگری برگزار میشود اما از آنجایی که ما عادت داریم هر مراسمی را برحسب عادات و آداب و رسومی که داریم به نوعی بومی کنیم، این نمایشگاه را نیز ایرانیزه کردهایم و آن را در قالب یک برنامه پیکنیک برگزار میکنیم و در عین حالی که کتاب میخریم؛ ناهار میخوریم، کودکانمان بازی میکنند و بسیاری از اتفاقهای دیگر... که البته خوب است و سبب لذتبردن مردم از نمایشگاه کتاب میشود.
حسن زاده در ادامه به لزوم توجه به کتابخوانی در همه ایام اشاره کرد و گفت: استقبال در سال جدید نسبت به سال گذشته از نمایشگاه کتاب کم بوده ولی من امیدوارم در روزهای باقیمانده از استقبال بهتری برخوردار شویم. البته خرید کتاب نباید صرفا محدود به نمایشگاه کتاب باشد بلکه مردم در طول سال هم باید به کتابفروشیها مراجعه کنند و با تازههای نشر آشنا شوند.
این نویسنده در ادامه به وضعیت سالنها و غرفههای کودک و نوجوان اشاره کرد و گفت: سالنهایی که برای عرضه کتابهای کودک و نوجوان در نظر گرفته شده اصلا مناسب کودکان نیست. من به عنوان یک نویسنده ترجیح میدهم که سالنهای خوب از نظر نور و تهویه مانند فضای شبستان را به بچهها اختصاص دهند. ما باید برای مخاطبانمان احترام قائل باشیم. ما همیشه در حرفهایمان میگوییم که کودکان آیندهسازان این مملکت هستند. اما در عمل زمانی که در نمایشگاه کتاب که بزرگترین رویداد فرهنگی کشور است حرف توزیع امکانات پیش میآید کودکان آخرین اولویت را دارند و بدترین مکان نمایشگاه را به آنها میدهیم.
وی در ادامه به فروش اسباببازی در کنار کتاب کودک اشاره کرد و گفت: با فروش اسباببازی در کنار کتاب کودک مخالفم زیرا در طول سال نمایشگاههای مختلفی در این مکان برگزار میشود و بهتر است اسباببازی را در زمان دیگری در این مکان عرضه کنند زیرا اسباببازی کتاب کودک را تحتالشعاع قرار میدهد. باید توجه داشت که بودجه خانوادهها محدود است. آنها مجبورند بودجهای را که دارند یا صرف خرید کتاب کنند یا اسباببازی.
حسنزاده در پایان به کمیت وکیفیت کتابهای عرضه شده در نمایشگاه کتاب امسال اشاره کرد و گفت: به نظر من امسال کیفیت کتابهای ناشرانی که همیشه کتابهای با کیفیت تولید میکردهاند از نظر جنس کاغذ مورد استفاده، چاپ و گرافیک بیشتر شده است اما ناشرانی هم که عمدتا کارهای بازاری چاپ میکنند همچنان به کارشان در این نمایشگاه ادامه دادهاند.
فرهاد حسنزاده متولد بیستم فروردین ۱۳۴۱ در آبادان است. وی از نویسندگانی است که در تمامی حوزههای ادبی از داستان کودکان، نوجوانان تا رمان برای بزرگسالان دست به نگارش زده است. حسنزاده نوشتن را از دوران نوجوانی با نگارش نمایشنامه و داستان آغاز کرد. از آثار ترجمه وی میتوان به کتابهای «فرزندان معجزه»، «عروسک پدر»، «خانه خودمان»،«خواهر گشده»، «فراری»، « گریز پا»، «زندگی اسرار آمیز زنبورها»، «خانه مرموز»، «الماس» و «قصههای جزیره»(در چهار جلد و با همکاری چیستا یثربی) اشاره کرد.
نظر شما