گردهمایی تصویرگران کتاب کودک در نمایشگاه کتاب
توجه به عدم موازیکاری گروههای تصویرگران جوان با انجمن تصویرگری
برزو سریزدی در مراسم گردهمایی تصویرگران جوان گفت: تشکیل چنین گروههایی در فضای مجازی و راهیابی آنها از فضای مجازی به فضای واقعی و تعامل و هماهنگی آنها با هم بسیار خوب و پسندیده است اما باید توجه داشته باشیم که موازی کاری با انجمن تصویرگران نداشته باشد.
برزو سریزدی: نباید بین گروههای تصویرگری با انجمن تصویرگران موازیکاری شود
برزو سریزدی در این مراسم گفت: تشکیل چنین گروههایی در فضای مجازی و راه یابی آنها از فضای مجازی به فضای واقعی و تعامل و هماهنگی آنها با هم بسیار خوب و پسندیده است و باید تلاش کنیم تعامل بین اعضای این گروه همچنین ادامه یابد.
مدیر سالنهای کودک و نوجوان ادامه داد: البته تشکیل این گروه نباید به موازات انجمن تصویرگران عمل کند و موازی کاری ایجاد شود. این گروه باید مکمل انجمن تصویرگران باشد تا بتواند سبب رشد و توسعه در این زمینه شود.
سیدعلی کاشفی خوانساری: انتشار دغدغههای تصویرگران جوان در فصلنامه نقد کتاب کودک
سیدعلی کاشفی خوانساری نیز در این نشست گفت: برگزاری این نمایشگاه سبب میشود که تصویرگران جوان تشویق شوند تا در آینده تصاویر بهتری بیافرینند. همچنین سبب آشنایی بیشتر ناشران با آنها میشود و به نظر من برگزاری چنین نمایشگاههایی میتواند مفید باشد. اعضای این گروه باید تلاش کنند که برگزاری چنین گردهماییهایی را به صورت ماهیانه در دستور کار خود قرار دهند. زیرا این جلسات سبب تعامل بیشتر تصویرگران با هم میشود.
مدیر سرای اهل قلم کودک و نوجوان در ادامه به فصلنامه نقد کتاب کودک اشاره کرد و گفت: در فصلنامه نقد کتاب کودک در خانه کتاب سعی میکنیم نظرات منتقدان را منتشر کنیم. تصویرگران جوان نیز میتوانند یادداشتها و دغدغههایشان را برای ما ارسال کنند.
ژیلا هدایی: برگزاری این نمایشگاه میتواند به کشف چهرههای نو کمک کند
ژیلا هدایی، از تصویرگران کتابهای انتشارات شباویز نیز در این مراسم گفت: ایده برگزاری نمایشگاهی از آثار تصویرگران با این حجم کار برایم بسیار جالب و جذاب بود. به نظر من کار باید از یک جایی شروع شود و طبیعی است که نقاط قوت و ضعفی هم داشته باشد. با توجه به ارتباطی که از نظر تصویرگری با جهان گرفتهایم برگزاری این نمایشگاه میتواند به کشف چهرههای نو و تازه کمک کند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه تصویرگری در ایران سابقه دو یا سه هزار سالهای دارد اما تصویرگری کتاب کودک سابقه 80 سالهای دارد. بنابراین حرفه تصویرسازی کتاب کودک حرفه نو و جدیدی است. تصویرگران جوان نباید خیلی خود را درگیر مساله حرفهای بودن یا حرفهای نبودن کنند باید بیشتر به ارتقای کارشان فکر کنند.
علی میری: تشکیل آژانسهای هنری در ایجاد تعامل بین ناشران و تصویرگران مفید است
علی میری نیز در این نشست گفت: اگر کاستی در زمینه تصویرگریها و یا نمایشگاه تصویرگری امسال وجود دارد به دلیل این است که انجمن یا تشکل خاصی برای تصویرگری وجود ندارد و این مساله نشان دهنده کمبود اهمیت و نبود شناخت کافی نسبت به این حوزه است.
این تصویرگر جوان ادامه داد: به طورکلی تصویرگران یا به دنبال بحث مالی در حوزه تصویرگری هستند یا به دنبال کسب اعتبار. باید توجه داشت اگر تصویرهای یک تصویرگر در کتابی چاپ میشود اما انجمن کارهای او را نمیپذیرد نباید ناراحت شود. اگر تصویرگران اینقدر به ناشران نچسبند و هنرمندان بزرگ دست انها را بگیرند سطح کار تصویرگری بالا میرود.
وی در ادامه سخنانش به تعامل بیشتر ناشران با نویسندگان اشاره کرد و گفت: اگر بتوانیم آژانسهای هنری ایجاد کنیم و تصویرگران در این آژانسها عضو شوند و ناشران هم بر ای تصویرگری کتابهایشان با این آژانسها قرارداد ببندند تعامل بیشتری ایجاد میشود و به راحتی بین تصویرگران و ناشران ارتباط برقرار میشود.
علیزاده: نباید آثار ضعیف در نمایشگاه عرضه شود
سحر علیزاده از تصورگران جوان نیز در این جلسه گفت: برگزاری نمایشگاه جمعی تصویرگری کار خوبی است اما نباید همه تصویرگریها در این نمایشگاه عرضه میشد. باید آثار رسیده آنالیز میشد و تصاویر قوی رابه نمایش میگذاشتند زیرا این آثار به نوعی نماینده کارهای تصویرگران ماست.
وی ادامه داد: بعد از چند سال کار کردن افرادی که استعداد لازم در زمینه تصویرگری ندارند باید از این حوزه بیرون رفته و به دنبال حرفه دیگری بروند که در آن استعداد دارند. چرا همه اصرار دارند که تصویرگر باشند؟
علیزاده یادآوری کرد: اگر خوب بیاندیشیم میبینیم که وجود 350 تصویرگر کتاب کودک اصولا منطقی و درست نیست. زمانی که این گروه را در فضای مجازی تاسیس کردیم هدفمان پیشرفت گروه، همفکری و تعامل با هم بود. اما تا حدی از این هدف فاصله گرفتهایم.
وی در ادامه به ناشران کتاب کودک اشاره کرد و گفت: متاسفانه سطح فکری بسیاری از ناشران مانند مدیران هنری نیست و نمیدانند که تصویرگری هر کتابی را باید به چه تصویرگری بدهند. اگر قرار است که ناشران در این نمایشگاه با کارهای تصویرگران آشنا شوند بهتر است تصاویر خوب منعکس شود نه کارهای ضعیف.
نظر شما