در گفتگوی معاون رئیس دپارتمان حقوقی انجمن ناشران و کتابفروشان آلمانی بیان شد:
لزوم تقویت ارتباط بین ناشران ایران و آلمانی
جسیکا سانگر، مشاور حقوقی و معاون رئیس دپارتمان حقوقی انجمن ناشران و کتابفروشان آلمانی، ضمن تأکید بر لزوم تقویت ارتباط بین ناشران آلمانی و ایرانی گفت: تحریمها ابزارهای خوب سیاسی نیستند.
حضور خانوادگی در نمایشگاه کتاب تهران شگفتانگیز است
وی افزود: برایم جالب است که مردم با خانوادههای خود به نمایشگاه کتاب میآیند. نمایشگاه کتاب تهران به دلیل حضور خانوادگی برای خرید کتاب، شگفتانگیز است.
سانگر درباره «خواندن؛ گفتوگو با جهان» بهعنوان شعار بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران گفت: مطالعه در واقع پُل ارتباطی بین انسان با دیگر جوامع است، بنابراین جز مطالعه منابعی مانند متون ادبی، هیچ راه حل بهتری برای شناخت و ارتباط با دیگر فرهنگها وجود ندارد.
معاون رئیس دپارتمان حقوقی انجمن ناشران و کتابفروشان آلمانی در پاسخ به پرسشی درباره مطالعه آثار ایرانی با هدف آشنایی با فرهنگ و ارتباط با فرهنگ ایرانی ادامه داد: یک سنت قدیمی بین فرهنگ ایران و آلمان مانند اقتباسهای ادبی گوته از غزلیات حافظ وجود داشته است. چند کتاب درباره فرهنگ ایران مطالعه کردهام و البته علاقهمندم این مطالعات را افزایش دهم.
ممیزی پیش از انتشار، نکته مثبتی است
وی درباره لزوم ممیزی برای اجازه انتشار کتاب اظهار کرد: وجود ممیزی پیش از انتشار کتاب، نکته قابل توجه و مثبتی است و بهعبارتی دیگر ناشر در درون سازمان و مؤسسه انتشاراتی خود ممیزی را انجام میدهد.
سانگر در ادامه گفت: آنچه در موضوع ممیزی ضروری است، تأکید بر انجام این فرایند در داخل مجموعه و بین نویسنده و مؤلف است و شخص سومی در جریان این ممیزی وارد نمیشود.
دولت آلمان در بحث ممیزی وارد نمیشود
مشاور حقوقی رئیس دپارتمان حقوقی انجمن ناشران و کتابفروشان آلمانی، در تشریح لزوم ممیزی فقط بین نویسنده و ناشر و دخالت نکردن ارگانهای دولتی عنوان کرد: در آلمان دولت در بحث ممیزی وارد نمیشود و مشکلات خاصی در این زمینه ایجاد نشده است. البته در حوزه حقوق شخص ثالث، مواردی از نقض حقوق وجود داشته است.
وی درباره راههای تقویت ارتباط بین ناشران ایرانی و آلمانی افزود: مسئولان نمایشگاه کتاب فرانکفورت بهطور مرتب به ایران سفر میکنند و مذاکرات خوبی انجام میشود. دیدار و گفتوگوهای رو در روی مسئولان در تقویت ارتباط بین صنعت نشر ایران و آلمان برای ایجاد یک رابطه خوب و مبتنی بر اعتماد بسیار مؤثر است؛ ارتباطاتی که در جریان دیدارها ایجاد میشود، در مقایسه با تصویب قوانین مختلف، از اهمیت و جایگاه بالاتری برخوردار است.
لزوم تقویت ارتباط علمی ایران و آلمان
سانگر درباره لزوم لغو تحریمهای ایران برای تقویت ارتباط علمی و دانشگاهی گفت: از جزئیات تحریمها مطلع نیستم، اما معتقدم ارتباط علمی بین ایران و آلمان باید تقویت شود. تحریمها شاید با نیت خوب، اما با نتایج بدی همراه بوده است.
معاون رئیس دپارتمان حقوقی انجمن ناشران و کتابفروشان آلمانی، در تشریح مفهوم «نیت خوب و نتیجه بد تحریمها» تصریح کرد: تحریمها ابزارهای خوب سیاسی برای تحقق اهداف نیستند. بهعبارتی دیگر از یکسو موجب تحقق اهداف سیاسی شما نمیشود و از سوی دیگر مردم را نیز متأثر میکند. البته خوشحالیم که حرکتهایی برای لغو تحریمها صورت گرفته است.
نظر شما