پنجشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۰
پرفروش‌ترین کتاب‌های تاریخی تا هفتمین روز نمایشگاه کتاب/ از «اقتدارگرایی در عهد قاجار» تا «سکه های ایران زمین»

کتاب‌های«اقتدارگرایی درعهد قاجار»، «شصت سال صبوری و شکوری»، «روزگار بی‌قراری، مازندران و گرگان در اشغال ارتش سرخ 1325-1320»، «بیست و پنج سال در ایران چه گذشت» و «سکه‌های ایران زمین» پرفروش‌ترین‌ کتاب‌های حوزه تاریخ تا هفتمین روز بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را به خود اختصاص دادند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، پرفروش‌ترین‌ کتاب‌های حوزه تاریخ تا هفتمین روز بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران آثاری مانند «اقتدارگرایی درعهد قاجار» نوشته دکتر محمود سریع القلم، «شصت سال صبوری و شکوری» جلد نخست خاطرات ابراهیم یزدی، «روزگار بی‌قراری، مازندران و گرگان در اشغال ارتش سرخ 1325-1320» تالیف مصطفی نوری، «بیست وپنج سال در ایران چه گذشت» نوشته داوود علی بابایی و «سکه های ایران زمین» اثر علی‌اصغر شریعت‌زاده را دربرگرفتند.
 
خبرنگار ایبنا با مسئولان فروش غرفه‌های فرزان روز، کویر، کتابخانه ملی، پازینه و ایران فردا که کتاب‌های تاریخی در نمایشگاه کتاب عرضه کرد‌ه‌اند گفت‌وگو کرده و از پرفروش‌ترین کتاب‌های تاریخی اطلاعاتی را جویا شده است. آنچه در پی می‌آید شامل پرفروش‌های این انتشارات در بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران است.

«اقتدارگرایی در عهد قاجار» اثر محمود سریع القلم/ فرزان روز

کتاب «اقتدارگرایی ایرانی در عهد قاجار» نوشته دکتر محمود سریع‌القلم، استاد دانشگاه شهید بهشتی به بررسی مبانی ساختاری، رفتاری و مدیریتی نظام اقتدارگرا در عصر قاجار (۱۱۹۳ـ۱۳۴۴ هجری قمری) پرداخته است. در این بررسی نحوه ظهور قاجاریه شرح داده شده و به مشکلات سیستم‌سازی در ایران در دوره پادشاهی قاجار (آقامحمدخان، فتحعلی‌شاه، محمدشاه، ناصرالدین‌شاه) توجه شده است.

در این کتاب به رفتار ایرانیان در عهد قاجار در چارچوب عنوان‌هایی چون ضعف در ایجاد حفظ روابط پایدار، تمایل در بر هم زدن توافق‌ها، عصبانی شدن سریع، ناسازگاری در کار تشکیلاتی مطرح و درباره تأثیر این رفتارها در منظومه اقتدارگرایی عهد قاجار ایرانی اشاره شده و در یک بررسی تطبیقی مفهوم کانونی در چهار قرن اخیر برای خروج از اقتدارگرایی مطرح شده است.
 
«شصت سال صبوری و شکوری» به کوشش ابراهیم یزدی/ کویر

جلد نخست خاطرات ابراهیم یزدی، فعال سیاسی ایرانی و دبیرکل نهضت آزادی ایران است. ابراهیم یزدی در دوران اقامت امام(ره) در نوفل‌لوشاتو، فرانسه از مشاوران او بود. او پس از پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ ایران، به همراه امام(ره) به ایران بازگشت. در بهمن ۱۳۵۷، یزدی به دستور امام(ره) به عضویت نهادی مخفی به نام شورای انقلاب اسلامی ایران درآمد. خلخالی ادعا می‌کند او بازپرس دادگاه انقلاب در زمان محاکمه ژنرال‌های ارتش شاهنشاهی ایران بود و با آغاز به کار دولت موقت انقلاب به سمت «معاون نخست‌وزیر در امور انقلاب» برگزیده شد. وی برای مدتی به عنوان سرپرست موسسه کیهان منصوب شد. پس از استعفای کریم سنجابی از وزارت امور خارجه ایران، به عنوان «وزیر امور خارجه دولت موقت انقلاب» معرفی شد.
 
«روزگار بی قراری» نوشته مصطفی نوری/ کتابخانه ملی

کتاب «روزگار بی قراری، مازندران و گرگان در اشغال ارتش سرخ 1325-1320» پرفروش‌ترین کتاب سازمان اسناد و کتابخانه ملی در هفتمین روز نمایشگاه شد.

این کتاب به تحولات مازندران، گرگان و ترکمن‏ صحرا در خلال سال‌‏های ۱۳۲۵-۱۳۲۰، یعنی روزگار اشغال ارتش سرخ می‏‌پردازد و به مسائل مهمِ میراث اجتماعی بر جای مانده از گذشته چون شکل‏‌گیری اداره املاک اختصاصی رضا شاه و شهرهای کارگری مانند شاهی، بهشهر و چالوس پرداخته شده است.

همچنین در صفحات دیگری از آن چند و چون اشغال قسمت‌های از مازندران و گرگان توسط ارتش سرخ و مسائلی نظیر تصرف اماکن، غارت قصرها، خسارت مالی به اهالی در روزهای نخست اشغال، تأمین مایحتاج نظامیان سرخ و بهره‏‎برداری از راه‏ آهن از یک سو و بازداشت ترکمن‌ها و نظامیان ایرانی و تجاوزات قوای شوروی در سال‏‌های نخست نیز در آن گنجانده شده است.

«بیست و پنج سال در ایران چه گذشت؟» به قلم داوود علی بابایی/ امیدفردا

در این مجلد آمده است که در سال 1365 اتفاقات مهمی در کشور رخ نداده است و لیکن هنوز جنگ عراق علیه ایران ادامه دارد و جنگ به اوج خود رسیده و قطعنامه‌ها یکی بعد از دیگری له یا علیه دولت ایران از جانب شورای امنیت صادر شده است و یک سال از نصب قائم مقام رهبری به وسیله مجلس خبرگان رهبری می‌گذرد و مک فارلین نماینده دولت آمریکا پا به خاک ایران می‌گذارد و لیکن با دست خالی و ناامید کشورمان را ترک می‌کند و چندین مطلب دیگر که مربوط به نیمه اول سال 65 می‌شود.

«سکه‌های ایران زمین» تالیف علی اصغر شریعت‌زاده/ پازینه

كتاب «سكه‌هاي ايران زمين» به معرفي مجموعه سكه‌هاي متعلق به گنجينه كتابخانه و موزه ملك از دوره هخامنشي تا پايان دوره پهلوي مي‌پردازد. اين كتاب با همكاري كارشناسان كتابخانه و موزه ملي ملك به چاپ رسيده است. در آغاز، اين اثر با درج جداولي به معرفي سلسله‌هاي تاريخي ايران مي‌پردازد. سپس منتخب سكه‌ها و مدال‌هاي موزه ملك، با عكس‌هايي از رو و پشت سكه‌ها و توضيح كامل اشكال و متن‌هايي كه بر سكه‌ها حك شده، معرفي مي‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها