سه‌شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۴
نمایشگاه کتاب تهران مهم‌ترین بستر برای گفتمان فرهنگی است

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دهمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه، گفت: نمایشگاه کتاب تهران مهم‌ترین بستر برای گفتمان فرهنگی است

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) دهمین نشست خبری حسین نوش‌آبادی‌،‌سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز (22 اردیبهشت‌ماه) در بیست‌ و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد. وی در ابتدای این نشست اظهار کرد: نمایشگاه کتاب تهران یکی از مهم‌ترین رویداد فرهنگی‌ و از بزرگ‌ترین تجمعاتی است که در طول سال با اصحاب قلم، اندیشه و فکر برگزار می‌شود.

وی با بیان این‌که نمایشگاه کتاب تهران پرمخاطب‌ترین نمایشگاه در طول سال و شاید بزرگ‌ترین رویداد فرهنگی است که هم به لحاظ علمی‌ و اجتماعی و هم به لحاظ فرهنگی در کشورمان برگزار می‌شود گفت: مردم ماه اردیبهشت‌ را ماه فرهنگ و اندیشه می‌شناسند‌ و همه علاقه‌مندند که خودشان را به این میعاد‌گاه فکر و اندیشه برسانند.

کتاب، یکی از ابزار مناسب فرهنگ
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: همواره کتاب در طول تاریخ، ابزار مناسب فرهنگ بود‌ و با وجود رشد تکنولوژی و وسایل ارتباطات، همچنان کتاب ارزش و جایگاه خودش را حفظ کرده است. به همین دلیل است که ما کتاب را مهم‌ترین ابزار در مقوله فرهنگ می‌دانیم. بنابراین هر اندازه در حوزه کتاب و کتابخوانی کار شود کم است.

نوش‌آبادی با تاکید بر این نکته که کتاب و نمایشگاه کتاب مهم‌ترین بستر برای گفتمان فرهنگی است گفت: نمایشگاه کتاب تهران باشگاه اهل فکر و اهل قلم تلقی می‌شود‌. همچنین نمایشگاه کتاب تهران‌ یک پل آشتی بین مردم، صاحبان نشر‌ و مولفان و ناشران کشور است و زمینه‌ای برای تعامل میان ناشران کشور با مخاطبان خودشان به‌صورت مستقیم‌ فراهم می‌کند.

وی اظهار کرد: نمایشگاه کتاب تهران باید هر سال هم به لحاظ کمی و هم به لحاظ کیفی بیشتر مورد توجه قرار بگیرد تا مخاطبان بیشتری را جذب کند.


بازدید 67 درصدی از فضای اطلاع رسانی نمایشگاه
نوش‌آبادی با اشاره به نتایج بررسی‌های بیست‌وهشتمین نمایشگاه کتاب تهران‌ توضیح داد: میزان فروش در پنج روز نخست برپایی نمایشگاه کتاب تهران نسبت به پنج‌روز نخست نمایشگاه کتاب سال گذشته 50 درصد رشد داشته است؛ این موضوع اتفاق بسیار بزرگی است چراکه برخلاف ادعای برخی از رسانه‌ها که به کاهش میزان فروش در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران دامن می‌زدند‌، آمار بالایی از میزان فروش اعلام شد.

این مقام مسئول اظهار کرد: در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران‌، درخصوص رضایت مردم از نمایشگاه کتاب تهران باید گفت که حدود 67 درصد از بازدید‌کنندگان از فضای خبری و اطلاع‌رسانی نمایشگاه اظهار رضایت داشتند همچنین فضای رفاهی این دوره از نمایشگاه نسبت به سال پیش 35 درصد رضایت بازدید‌کنندگان را به دنبال داشت.

نوش‌آبادی ادامه داد: امنیت داخلی نمایشگاه کتاب تهران‌ نسبت به سال گذشته‌ رضایت چشمگیری از سوی بازدید‌کنندگان به همراه داشت‌. همچنین‌ در بخش تنوع کتاب‌ها و حضور ناشران‌ رضایت‌ 65 درصدی را شاهد بودیم که نسبت به سال گذشته 18 درصد رشد داشته است.

رضایت 70 درصدی بازدید‌کنندگان از نحوه برخورد مسئولان و متصدیان غرفه از دیگر دستاورد‌های روزهای نخستین برپایی نمایشگاه کتاب تهران محسوب می‌شود.


عرضه توانمندی های علمی
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران 2450 ناشر داخلی شرکت دارند که نسبت به دوره گذشته رشد مناسبی را به همراه داشته است. همچنین در این دوره بیش از 300 هزار عنوان کتاب عرضه شده است. در بخش ناشران‌ بین‌الملل نیز 28 کشور حضور دارند‌ و سه هزار ناشر خارجی به ارایه 170 هزار عنوان کتاب خارجی می‌پردازند.

وی افزود: در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران بیش از 35 انجمن دوستی ایران با کشورهای مختلف حضور دارند. امسال هر روز از نمایشگاه کتاب تهران به نام یکی از استان‌ها نامگذاری شده است که در آن روز مخصوص هر استانی به ارایه برنامه‌های فرهنگی خود می‌پردازد؛ در طول برپایی نمایشگاه کتاب تهران 11 استان از استان‌های کشور توانمندی‌های علمی و ظرفیت‌های فرهنگی‌ خود را عرضه می‌کنند.

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی‌ بیان کرد: در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران حدود هشت کشور به ارایه توانمندی‌های علمی و فرهنگی خود می‌پردازند؛ این موضوع به توسعه دیپلماسی فرهنگی کمک شایانی می‌کند. همچنین در این دوره شاهد برگزاری بیش از دویست نشست با بیش از 520 سخنران‌ از شخصیت‌های علمی‌، فرهنگی‌ و سیاسی از ایران و سایر کشور‌ها هستیم. در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران‌ 100 میلیارد ریال بن خرید کتاب در اختیار چهار میلیون و 600 هزار طلبه حوزه علمیه قرار گرفته است.

نوش‌آبادی با بیان این‌که امسال در حوزه بین‌المللی پررنگ‌تر از سال‌های گذشته ورود پیدا کرده‌ایم گفت: کشور عمان به عنوان مهمان ویژه بیست‌وهشتمین نمایشگاه کتاب تهران حضور پررنگی در نمایشگاه دارد‌ و به اجرای برنامه‌های ویژه‌ای می‌پردازد؛ سی‌وپنج نفر از شخصیت‌های علمی و اهالی قلم این کشور در نمایشگاه حضور دارند.

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی‌ افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیجیتال نمایشگاه کتاب تهران نیز به صورت فعال‌تر حضور پیدا کرده است و به ارایه آخرین فناوری‌های حوزه دیجیتال در نمایشگاه می‌پردازد. در مجموع نمایشگاه امسال متفاوت‌تر از دوره‌های پیش است و با رشد کمی‌و کیفی‌ و ظرفیت‌های بیشتر فرهنگی و حضور مخاطبان‌ بیشتر، برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها