در پنجمین همایش ملی ادبیات کودک و نوجوان صورت پذیرفت
بررسی ادبیات کودک و نوجوان زمان قاجار بر اساس فهرست کتابهای بچهخوانی
پنجمین همایش ملی ادبیات کودک و نوجوان با سخنرانی پروفسور اولریش مارزلف، ایران شناس آلمانی، درباره بررسی ادبیات کودک و نوجوان زمان قاجار بر اساس فهرست کتابهای بچهخوانی و بررسی نسخههای خطی و تصویرهای نسخههای خطی در دوران قاجار کار خود را آغاز کرد.
سعید حسامپور تصریح کرد: مراسم افتتاحیه این همایش با سخنرانی اولریش مارزلف، ایران شناس آلمانی، درباره بررسی ادبیات کودک و نوجوان زمان قاجار بر اساس فهرست کتابهای بچهخوانی و بررسی نسخههای خطی و تصویرهای نسخههای خطی در دوران قاجار همراه بود. در ادامه نیز دکتر مرتضی خسرونژاد، استادیار فلسفه تعلیم و تربیت دانشگاه شیراز، در جستوجوی نظریه ویژه کتابهای تصویری داستانی سخنرانی کرد.
وی افزود: در ادامه برنامه همایش در روز نخست سه مقاله برتر که پیش از این در کنفرانسهای بینالمللی مطرح شده است، با عنوانهای «بررسی شگردها و تکنیکهای عاطفی در من نوکر بابا نیستم»، «رهاوردهای نظری تمرکززدایی برای ایدئولوژیهای جنسیتی؛ مطالعه موردی افسانه لجباز» و «شگردهای خوانش انتقادی در کتابهای تصویری داستانی ایرانی» از سوی دانشجویا کارشناسی ارشد ادبیات کودک ارائه میشود.
دبیر پنجمین همایش ملی ادبیات کودک و نوجوان گفت: در ادامه نیز نشست تخصصی نقد و بررسی رمان هستی نوشته فرهاد حسنزاده با حضور مهدی حجوانی، شهرام اقبالزاده، حمیدرضا شاهآبادی و محسن هجری برگزار میشود.
وی ادامه داد: برپایی کارگاه رمان نوجوان با حضور فریدون عموزاده خلیلی نیز اختتامیه برنامههای امروز است که با حضور دانشجویان کارشناسی ارشد ادبیات کودک و دانشجویان دکترای ادبیات فارسی ساعت 16 و 30 دقیقه، برگزار میشود.
حسامپور در پایان به برنامههای دومین روز از همایش اشاره کرد و گفت: ازجمله برنامههای دومین روز این همایش، سخنرانی پروفسور جان استیونز از محققان برجسته جهان در حوزه ادبیات کودک است. این محقق صاحب نام نخستین حضورش را در ایران تجربه میکند.
پنجمین همایش ملی ادبیات کودک و نوجوان با محوریت رمان نوجوان به مدت سه روز با حضور شخصیتهای برجسته و صاحب نظر ایران و جهان طی روزهای 14، 15 و 16 اردیبهشت (1394) در دانشگاه شیراز برگزار میشود.
نظر شما