چهارشنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۱
ترجمه «سرمایه مالی» بعد از یک‌ قرن / نمایشگاه 28 میزبان کتاب هیلفردینگ

محمود صدری، ‌مدیر انتشارات «دنیای اقتصاد» از عرضه نخستین ترجمه فارسی کتاب «سرمایه مالی» نوشته رودولف هیلفردینگ، به همت انتشارات دنیای اقتصاد در بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران خبر داد.

محمود صدری، ‌مدیر انتشارات «دنیای اقتصاد»‌ در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ضمن اعلام خبر انتشار ترجمه کتاب «سرمایه مالی» بعد از 105 سال اظهار کرد: کتاب «سرمایه مالی» نوشته رودولف هیلفردینگ است. این اثر 105 سال پیش در آلمان منتشر شد و مخاطبان بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران می‌توانند نخستین‌بار ترجمه این کتاب را از غرفه «دنیای اقتصاد» تهیه کنند.

وی افزود: «سرمایه مالی» از آغاز قرن بیستم تاکنون مهم‌ترین و تاثیرگذارترین متن اقتصاد سیاسی مارکسیستی بوده است. این کتاب سرآغاز بزرگترین بازاندیشی در نقد اقتصاد سیاسی کاپیتالیستی است که حوزه تأثیرش از جنبش جهانی چپ فراتر رفته و حتی کینزین‌های جدید، تحولات دو دهه اخیر در اقتصاد جهانی و بحران‌های مالی 1997 به بعد را در پرتو این متن تفسیر کرده‌اند. احمد تدین،‌ مترجم باسابقه، این کتاب را از انگلیسی به فارسی برگردانده است.      
 
صدری در تشریح دیدگاه اندیشمندان مختلف در کتاب «سرمایه مالی» گفت: کتاب «سرمایه مالی» به‌عنوان پژوهشی درباره تازه‌ترین مرحله تحول سرمایه‌داری است. در مقدمه این اثر آمده که کارل کائوتسکی، مشهور به «پاپ مارکسیسم»  کتاب «سرمایه مالی» را «تکمله جلدهای دوم و سوم سرمایه» می‌داند.
 
‌مدیر انتشارات «دنیای اقتصاد» ادامه داد:‌ «اوتو باوئر» از مفسران بزرگ آثار مارکس، با صراحت بیشتری «سرمایه مالی» را جلد چهارم «سرمایه مارکس» توصیف می‌کند. ولادیمیر لنین با کتاب «امپریالیسم و اقتصاد جهانی» نیکلای بوخارین با «سرمایه مالی» آشنا شد و به احتمال زیاد، متأثر از عنوان و محتوای این کتاب، عنوان نامدارترین و مؤثرترین کتابش را «امپریالیسم: بالاترین مرحله سرمایه‌داری» نامگذاری کرد.

وی در تشریح محتوای کتاب اظهار کرد: کتاب «سرمایه مالی» بر یک نظریه بنیانی استوار است. سرمایه‌داری در جریال تحولش، از تولید کالا فراتر می‌رود و به امکان‌هایی تازه برای ارزش‌افزایی و سود‌آفرینی دست می‌یابد. این تحول، سرمایه صنعتی و سرمایه تجاری را مُنقاد سرمایه پولی می‌کند و محصول نهایی این تحولات، صورت‌بندی تازه‌ای در سرمایه‌داری یا همانا «سرمایه مالی» است.
 
صدری افزود:‌ هیلفردینگ در تشریح جریان تحول سرمایه‌داری، همه پرسش‌ها را در قالب سه مبحث کلی مطرح می‌کند و می‌کوشد کار ناتمام مارکس و انگلس را در زمینه نظریه اقتصادی توضیح دهد و فرجامی دیگر برای نظام سرمایه‌داری ترسیم کند که جوهرش همان است که مارکس گفته، اما سیمای بیرونی‌اش چیز دیگریست و دست بر قضا همان بخشی که هیلفردینگ بر نظریات مارکس و انگلس افزود، محرک تحولاتی مهم در حوزه نظر و عمل پیروان مارکس از اوایل قرن بیستم تاکنون شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها