رئیس موسسه حقوق تطبیقی دانشگاه تهران درباره ضرورت برگزاری همایش ملی حقوق مالکیت ادبی ، هنری و حقوق مرتبط گفت: برگزاری چنین همایش هایی اجتناب ناپذیر است؛ امروزه مالکیت فکری یکی از بحث برانگیزترین موضوعات دنیاست که با اقتصاد و مسائل اجتماعی و نوآوری در ارتباط است. اگر این مهم مورد توجه قرار نگیرد تمام موضوعاتی که با خلاقیت و ابتکار در ارتباط است به رکود کشیده می شود.
وی ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با هدف تعمیم فرهنگ احترام به حقوق مولفان، مصنفان، هنرمندان و همچنین رفع خلاها و نواقص قانونی تصمیم گرفت تا پنجمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط را به بررسی فرصتها و چالشهای حمایت بینالمللی از آثار ادبی و هنری اختصاص دهد.
حبیبا درباره نتایج و مزایای این همایش که فرصتی را برای تعامل با جامعه جهانی فراهم می کند گفت: از طریق برگزاری چنین همایشی که با مشارکت سازمان جهانی مالکیت فکری نیز همراه است می توان با قوانین و گفتمان جهانی آن نیز همراه شد و در جریان آخرین تحولات قرار گرفت.
وی در ادامه اظهار کرد: متناسب با تحولات جهانی باید خلاء های قوانین در کشور را جبران و فرهنگسازی را توسعه بخشید تا از قافله تحولات علمی و کاربردی جهان عقب نمانیم.
رئیس موسسه حقوق تطبیقی درباره هدفهای دیگر این همایش نیز گفت: با برگزاری این همایش می توان با فضاسازی و فرهنگ سازی وارد حیطه عمل و کاربرد شد ونظام اجرائی، قانونگذاری و قضائی را جدیتر گرفت. هر چقدر قوانین کامل و بی نقص باشند ولی از ضمانت اجرایی برخوردار نباشند، اعتبار قانون خدشهدار میشود.
حبیبا با اشاره به حمایتهای نظام قانون گذاری ایران از حقوق مولفین و صاحبین ایده و فکر گفت: در زمینه قانونگذاری ما نقصهایی داریم که باید درصدد رفع آن برآییم. مثلا کشور ژاپن سالی یک یا دو بار قوانین مالکیت فکری خود را بررسی و به روز میکند. ما نیز این تحرک و پویایی را از مجلس خواستاریم و به دنبال آن، دولت که اجرا کننده قوانین و سیاستگذار است باید خیلی جدی تر وارد قضیه شود.
وی درباره سابقه این همایش و تلاشهایی که در جهت ارتقاء حقوق مولفین صورت گرفته نیز گفت: کارگاههایی برگزار شده است تا ضرورت مفهوم مالکیت فکری را بیش از پیش، یادآور شویم اما با سایر کشورها در این زمینه فاصله زیادی داریم و باید سرسختانه تلاش کرد این فاصله کوتاه شود.
رئیس موسسه حقوق تطبیقی دانشگاه تهران درباره گامهایی که برای پیشرفت این مقوله باید برداشت گفت: ابتدا لازم است برای نهادینه کردن این موضوع آموزشها را از مدارس ابتدایی آغاز کنیم، اگر امروز ژاپن در عرصه فرهنگ و صنعت و... حرفی برای گفتن دارد، به خاطر این است که از دوران کودکی به شهروندان خود آموزش میدهد.
پنجمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط با محوریت حمایت بین المللی از آثار ادبی و هنری، فرصت ها و چالش ها در روز دوشنبه 14 اردیبهشتماه از ساعت 8:30 در تالار وحدت برگزار میشود.
نظر شما