فندق از نظر طب سنتی، طبیعت گرم و خشک دارد
این مغز از نظر طب سنتی، طبیعت گرم و خشک دارد و با داشتن روغنی خاص (اسید اولئیک)، پروتئین، کربوهیدرات، بتاسیتوسترول، ویتامین ها و املاح ضروری، جایگاه مخصوصی را میان سایر مغزها باز کرده است.
بتاسیتوسترول که به مقدار زیادی در فندق یافت میشود، اثر فوق العادهای در کاهش کلسترول و پیشگیری از سرطان مخصوصا سرطان سینه و پروستات دارد. بنابراین مصرف 25 تا 30 گرم فندق در روز، بدن را هم در برابر بیماریهای قلبی و هم در برابر سرطان محفوظ میدارد.
روغن فندق نیز برای از بین بردن سرفه و بیماریهای کبدی بسیار مفید است و به دلیل داشتن فسفر زیاد، مغز را تقویت میکند و برای افرادی که کارهای فکری میکنند، مصرف آن توصیه میشود.
![](http://ibna.ir/images/docs/files/000220/nf00220104-1.jpg)
خوردن فندق با انجير بعد از غذا، پادزهر سموم است
این مغز دانه غذای بسیار مناسبی برای مبتلایان به دیابت است و توصیه میشود افراد سرد مزاج نیز فندق را همراه با آب یا عسل میل کنند. از روغن فندق در تغذيه، عطر سازی و نقاشی استفاده میشود. فندق یک منبع خوب از ویتامینهای B1، B2 و B6 است؛ همچنین روغن فندق بهترین منبع شناخته شده ویتامین E است که برای سلامت ماهیچه های قلب و دیگر ماهیچه های بدن ضروری است.
به گفته یک متخصص تغذیه، با مصرف 10 دانه فندق هرفرد میتواند بخش عمدهای از ویتامین E بدن خود را تامین کند البته فندق علاوه بر مزایای مذکور دارای کالری بالایی است و مصرف بیش از اندازه آن میتواند چاق کننده باشد.
فندق از دریچه کتاب
در کتاب «زبان خوراکیها» نوشته دكتر عبادالدين جزايری آمده است: «قند فندق براى مبتلايان به مرض قند نه تنها مضر نيست بلكه مفيد است. خوردن فندق با انجير بعد از غذا، پادزهر سموم است. هفت و پنج دهم گرم فندق با عسل جهت رفع سرفه كهنه مفيد است و اخلاط سينه و ريه را خارج مىكند.»
کتاب دیگری با عنوان «فندق: کشت و تولید» نوشته فرانسوا برگونیو، اریک ژرفن و ژانپل ساراكویین با ترجمه محمود درویشیان، مخاطبان را با باغداری نوین، مراحل كاشت، داشت و برداشت فندق آشنا میکند.
نظر شما