پنجشنبه ۱۳ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۵
شناخت تاریخی پسته ایران به روایت کتاب

در کتاب‌هایی مانند «شناخت تاریخی پسته ایران»، «کاشت پسته در اراضی شور» و «زبان خوراکی‌ها» به روش‌های کشت پسته و نیز خواص این آجیل پارسی اشاره شده است.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)- پسته در کشورهایی مثل ایران، سوریه، ترکمنستان و غرب افغانستان رشد می‌کند. ایرانیان از پسته به عنوان نوعی آجیل در سفره شب یلدا و هفت سین نیز استفاده می‌کنند.  

پسته رفسنجان و انار از مرغوب‌ترین پسته‌های جهان است
بیشترین تولید پسته در ایران، در شهرهای رفسنجان و انار است که از مرغوبترین پسته‌های جهان است و طعم و چربی خاصی دارد و برای تقویت بیماران و اشخاص ضعیف مناسب است.
 
در طب قدیم ایران آمده که مغز پسته دارای طبیعتی گرم و خشک است. پسته به علت داشتن آهن خون ساز است و آنهایی که مبتلا به کم خونی هستند باید حتما روزانه مقداری پسته بخورند.
 
علاوه بر این، خوردن پسته باعث تقویت نیروی جنسی، معده، مغز و قلب می‌شود. متخصصان طب سنتی به بیماران توصیه می‌کنند که از پسته برای تسکین سرفه، درمان اسهال و باز کردن مجاری کبد استفاده کنند.
 
البته باید توجه داشت که افرادی که مبتلا به نارسایی کبد، نقرس، دیابت و ناراحتی‌های کلیه هستند، باید از خوردن پسته خودداری کنند.

پودر پسته، درمان‌کننده درد دندان
پسته در مقایسه با دیگر آجیل ها، مقدار کمی کالری دارد و دارای ویتامین‌های B6 ، B1 ، E ، آهن، فسفر، پتاسیم، منیزیم و روی است. در پسته کلسترول وجود ندارد، دارای مقدار کمی چربی اشباع شده است و در بین گروه آجیل‌ها، یکی از بهترین منابع پتاسیم است. پتاسیم موجود در پسته، به تعادل مایعات بدن و تنظیم ضربان قلب کمک می‌کند.


 
علاوه بر این، پسته دارای بیشترین آنتی‌اکسیدان است و پودر آن درمان‌کننده درد دندان به‌شمار می‌آید. گنجاندن پسته در رژیم غذایی می‌تواند از خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی ـ عروقی و تنگ شدن شریان‌های قلبی به علت رسوبات خونی جلوگیری كند و كلسترول خون را نیز كاهش دهد.
 
تحقیقات جدید نشان می‌دهد، داوطلبانی كه مدت یک ماه مرتبا 28 گرم پسته در روز مصرف كرده‌اند، میزان كلسترول خون آن‌ها، 8/4 صدم درصد كاهش یافته ‌است. محققان می‌گویند پسته دارای مقادیر زیادی ماده گیاهی ضداكسیدانت لوتئین است كه معمولا در سبزیجات پربرگ و تیره رنگ موجود است.
 
پسته در لابه‌لای صفحات کتاب‌ها
کتاب «شناخت تاریخی پسته ایران» نوشته محمدحسن ابریشمی، به بحث درباره نخستین كشتزارهای پسته در جهان، خواص شگفتی‌آور پسته، روش‌های سنتی و جدید كشت و احداث باغ‌های پسته در ایران و جهان، آمارهایی در مورد سطح زیركشت درختان پسته و میزان محصول و صادرات آن در برخی از مناطق ایران از حدود دو قرن پیش تاكنون، انواع گونه‌های درختان پسته در ایران، و بالاخره شرحی درباره رقبا و مشتریان پسته ایران در سراسر دنیا می‌پردازد.

«کاشت پسته در اراضی شور» تألیف مهندس عبدالحمید شرافتی نیز یکی دیگر از کتاب‌هایی است که درباره پسته نوشته شده است.
 
دكتر عبادالدين جزايری، مولف کتاب «زبان خوراکی‌ها» در بخشی از کتابش آورده است: «خوردن شقاقل با پسته و بادام، جهت تقويت نيروى حافظه و قدرت تعقل و تفكر سودبخش است. روغن پسته در عطرسازى مصرف فراوان دارد و ماليدن مخلوط آن با مشک، جهت درمان لقوه و تقويت حافظه توصيه شده است.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها