دوشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۳
میرحسینی: اهواز به عنوان «پایتخت کتاب ایران» می‌تواند جایگاه کتابخانه‌ آموزشگاهی و کتابدار در آموزش و پرورش را احیاء کند

زهره میرحسینی، عضو هیات علمی گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، گفت: جایگاه کتابخانه آموزشگاهی و کتابدار در آموزش و پرورش کشور که سال‌هاست مورد غفلت مسئولان مربوطه واقع شده است، می‌تواند توسط شهر اهواز به عنوان «پایتخت کتاب ایران» احیا شود.

دکتر میرحسینی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره «طرح پایتخت کتاب ایران» عنوان کرد: طرح پایتخت کتاب و اصولا نامگذاری یک شهر به این منظور امید به ایجاد انگیزه مطالعه در بین مردم منطقه و ارتقاء فرهنگ مطالعه را در بر خواهد داشت.
                  
وی افزود: استان خوزستان با قدمتی دیرینه، امروز مرکز توجهات عمومی قرار گرفته است؛ چراکه از سویی موضوع ریزگردها  و از سویی دیگر انتخاب شهر اهواز به عنوان «پایتخت کتاب ایران» این منطقه زرخیز و باستانی را در کانون توجهات کشور قرار داده که با توجه به حضور استادان برجسته رشته علم اطلاعات در دانشگاه شهید چمران و علوم و تحقیقات اهواز، می‌توانیم از این موضوع برای ارتقاء حوزه فرهنگی در این استان استفاده کنیم.
 
میرحسینی با اشاره به پایین بودن نرخ مطالعه در کشور، ادامه داد: این اقدام می‌تواند اذهان مردم و مسئولان سایر استان‌ها و شهرها را نیز به اهمیت اجرایی شدن طرح‌های کتابخانه‌محور جلب کند و بازخورد این طرح فرهنگی در انتهای سال فرهنگ می‌تواند به شناسایی مشکلات  فرهنگی کتابخوانی در جامعه، که ناشی از نبود تعریف و حضور زیر ساخت‌های مناسب است کمک کند.
 
این عضو هیات علمی گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تأکید کرد: جایگاه کتابخانه آموزشگاهی و کتابدار در آموزش و پرورش  کشور که سال‌هاست مورد غفلت مسئولان مربوطه واقع شده است، می تواند از طریق این شهر احیا شود.
 
وی همچنین درباره مسئولیت‌هایی که در سال متوجه شهر اهواز است گفت: قاعدتا اجرای طرح‌های خلاق پیشنهادی بر عهده استانداری، شهرداری، آموزش و پرورش، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، ستاد رسیدگی به امور مساجد و صداو سیما است. به عبارتی پیشرفت این طرح نیازمند همکاری و وحدت بین سازمان‌های مختلف و دست اندر کار امور کتابخانه‌ها و اطلاع رسانی به جامعه است.
 
میرحسینی با اشاره به مسئولیت کتابخانه‌های این شهر، ادامه داد: مسئولیت کتابخانه‌ها و مراکز آموزشی نیز همکاری با این طرح و اطلاع رسانی به گروه‌های هدف در جامعه است تا مردم با فایده این طرح برای بهبود زندگی خویش و کمک به یافتن راه حل از طریق مطالعه واقف شوند.
 
وی افزود: شبکه کتابخانه‌ای در این زمینه می‌تواند کمک شایان توجهی کند و برای گروه‌های مختلف از کودکان و نوجوانان تا بزرگسالان و سالمندان برنامه‌های خواندن و لذت از آن را تدارک ببینند، و حتی خدمات خود را به بیرون از محل کتابخانه گسترش دهد و از خدمات سیار بهره جویی کند.
 
میرحسینی در ادامه به ظرفیت‌های استفاده از خدمات سیار کتابخانه‌ای اشاره کرد و گفت: کتابخانه‌های عمومی می‌توانند از کتابخانه‌های مدارس پشتیبانی کنند و به روستاها، خانه‌های سالمندان و زندان‌ها و سایر مراکز خدمات سیار از طرق گوناگون از جمله استفاده از خدمات پستی عرضه کند.
 
وی موفقیت طرح «پایتخت کتاب ایران» را مستلزم وحدت دستگاه‌های مختلف شهر اهواز دانست و گفت: اهواز به عنوان اولین پایتخت کتاب ایران می‌تواند موفق عمل کند به شرطی که کتابداران، معلمان و مدیران مدارس، استادان دانشگاه، خبرنگاران  و برنامه سازان صدا و سیما اطلاع رسانی لازم را از طریق پوستر، بروشور، سایت کتابخانه، کلیپ و غیره به جامعه منعکس کنند و تنوع موضوعی منابع کتابخانه‌ای بر اساس نیاز سنجی  واقعی ازمردم منطقه تهیه و دردسترس عموم قرار گیرد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها