مراسم رونمایی از ترجمه چینی کتاب «تاریخنگاری در اسلام» برگزار شد
احمدی: روابط دیرینه و اشتراکات دو کشور، همکاریهای فرهنگی ایران و چین را ضرورت میبخشد
احمد احمدی، رئیس سازمان سمت، در مراسم رونمایی از ترجمه چینی کتاب «تاریخنگاری در اسلام» که با همکاری مشترک سازمان سمت و دانشگاه یونن چین منتشر شده، با اشاره به اشتراکات فرهنگی و تاریخی دو کشور گفت: بخش عمدهای از مردم چین مسلمان هستند و از قرنها قبل مسلمان بودهاند، بنابراین ضروری است که با دانشگاههای چین و همه مردم آمن رابطهای فرهنگی برقرار کنیم.
اشتراکات دیرینه دو کشور و ضرورت همکاریهای فرهنگی
دکتر احمد احمدی، رئیس سازمان سمت در ابتدای این مراسم، ضمن خیر مقدم به میهمانان کشور چین اظهار کرد: با توجه به سابقه دیرینه روابط ایران و چین، پیگیری و برقراری این رابطه فرهنگی در دنیای امروز یک ضرورت است. چراکه ارتباط ایران و چین از ارتباط ایران با مغرب زمین هم دیرینهتر است.
وی با اشاره به وجود اشتراکات فرهنگی دو کشور افزود: بخش عمدهای از مردم چین مسلمان هستند و از قرنها قبل مسلمان بودهاند، بنابراین ضروری است که با دانشگاههای چین و همه مردم آمن رابطهای فرهنگی برقرار کنیم.
رئیس سازمان سمت ادامه داد: گامهای اولیه این ارتباط سازمان سمت با دانشگاه یونن چین تقریبا از سه سال پیش، یعنی از زمانی که دکتر ابوالقاسمی، معاون سابق امور بینالملل سازمان سمت به کشور چین سفر کردند، برداشته شد و همکاری خوب دانشگاه یونن چین در این زمینه، فتح بابی برای گسترش روابط فرهنگی ما با چین شد.
احمدیث درباه کتاب «تاریخنکاری در اسلام» نیز گفت: کتابی که امروز با همکاری مشترک سازمان سمت و دانشگاه یونن چین رونمایی میشود، حاصل تفاهمنامهای بوده که بین ما به امضاء رسیده بود و انشاءالله از این به بعد همکاریهای ما در قالب قراداد بصورت عملی ادامه و تحقق پیدا خواهد کرد.
ایران و چین دارای زمینههای مشترک در حوزه تاریخی و فرهنگی هستند
در ادامه این مراسم پروفسور یانگ زیو، معاون دانشگاه یونن چین با ابراز خوشحالی از حضور در ایران، طی سخنانی اظهار کرد: از آنجا که کشور چین دارای تاریخی 5000 ساله است و ایران هم یکی از کشورهای متمدن دنیاست، این دو کشور در زمینههای تاریخی و فرهنگی مشابهات بسیاری دارند.
وی با تأکید بر اینکه دانشگاه یونن چین از برقراری ارتباط با تمامی دانشگاههای ایران استقبال میکند، گفت: دانشگاه یونن دارای سابقهای 92 ساله است و این دانشگاه تقریبا از 30 سال پیش انتشارات خود را نیز تأسیس کرده است.
معاون دانشگاه یونن چین ادامه داد: انتشارات دانشگاه ما از سال 2013 با سازمان سمت تفاهمنامه همکاری به امضاء رساند که بر این اساس همکاریهای مشترک ما آغاز شد و امروز شاهد رونمایی از یکی از دستاوردهای مشترک این دو مرکز هستیم.
یانگ زیو با اشاره به زمینههای گسسترده فعالیت موسسه سمت اظهار امنیدواری کرد که همکاریهای مشترک دانشگاه یونن و سازمان سمت بیشتر و محکمتر شود تا بتواند تأثیرات عمیقی در روابط فرهنگی دو کشور داشته باشد.
وی در پایبان اعلام کرد: من در اینجا به نمایندگی از ریاست دانشگاه یونن و بیش از 30 هزار دانشجو و کارکنان این دانشگاه، از مسئولان سازمان سمت دعوت میکنیم تا در جهت ادامه همکاریهای فرهنگی، برای بازدید به دانشگاه یونن بیایند؛ چراکه دانشگاه یونن به ارتباط با دانشگاههای سایر کشورها اهمیت بسیاری میدهد.
استقبال از همکاریهای مشترک فرهنگی ایران و چین
دکتر محمد جواد ابوالقاسمی معاون امور بینالملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز در این مراسم گفت: خدا را شکر میکنم که بالاخره گامهای استوار همکاران محترم در سازمان سمت و ریاست محترم سازمان جناب آقای دکتر احمدی و دوستان چینی ما به ثمر رسید.
وی افزود: ما امروز جشن تولد فرزند چینی خودمان را گرفتهایم و این برای ما روز بسیار زیبایی خواهد بود و شخصا این میلاد را به استاد خودم، آقای دکتر احمدی و دستان خودم از دانشگاه یونن چین تبریک میگویم.
معاون امور بینالملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به فرهنگ سرزمین چین گفت: از دیرباز شنیدهایم که چین دارای دیوار مشهوری است، اما این دیوار روزنهها و راههای ویژهای نیز دارد؛ مردم چین همواره جلوی فرهنگهای بیگانه ایستادگی کردند، ولی اگر احساس کنند کسی بیگانه نیست، پنجره را باز میکنند و از او استقبال میکنند؛ دانشگاه یونن یکی از آن پنجرههایی است که برای ارتباط فرهنگی مشخص با مجموعه سمت و دیگر دستگاههای مشابه در دیوار چین باز شده است.
وی با تأکید بر آمادگی ایران برای گسترش همکاریهای فرهنگی ادامه داد: کشور چین در استراتژی آیندهاش در چین نوین، تصمیم بر توسعه ارتباطات علمی و جهانی دارد و این چیزی است که غرب و فرهنگ غرب از آن بسیار ناراحت است؛ ولی ما همین جا دست همکاری شبکه علمی و همکاران چینی میفشاریم و از هرگونه همکاری استقبال میکنیم.
ابوالقاسمی با بیان اینکه امروز یک کتاب با آرم سازمان سمت و یکی از دانشگاههای معتبر چین رونمایی میشود، گفت: امیدوار هستیم که در کمتر از یک سال شاهد رونمایی از چند کتاب در دانشگاه یونن باشیم. ما گام اول را برداشتیم و مسئولیتهای این کتاب را متقبل شدیم تا نشان دهیم کاملا آماده همکاری هستیم و شما هم به این همکاری جواب مثبت دادید و امیدوارم انشاءالله این گامها استوارتر و وسیعتر شود.
کتاب تجسم عینی تفکر و اندیشه است
آخرین سخنرانی این مراسم نیز به دکتر مهراب صاقنیا، معاون امور بینالملل سازمان سمت اختصاص داشت که وی طی سخنانی اظهار کرد: امروز آیین رونمایی از یک کتاب است و از نظر ما آیین رونمایی از کتاب یک آیین مقدس است. چراکه ما در ادبیات دینی خود آموختهایم که تفکر مهمترین عبادت یک انسان است و یک ساعت تفکر معادل هفتاد سال عبادت است و کتاب نیز تجسم عینی اندیشه و تفکر است.
وی با اشاره به ظرفیتهای عظیم فرهنگی سازمان سمت افزود: در کشور چین درباره زبان و فرهنگ چین کارهای بسیاری شده است ولی بیشک اگر قرار باشد در چین اتفاق مهمی در زمینه فرهنگی بیفتد، سازمان سمت با تجربه بیش از 30 سال و دوستان بسیار فاضل و اندیشمندی که اینجا گردهم آمدهاند، سرمایه عظیمی است که امیدواریم همکاران چینی قدردان این سرمایه بوده و دست همکاری سازمان سمت را به گرمی بفشارند.
معاون امور بینالملل سازمان سمت تصریح کرد: انتشار این کتاب برای مخاطبان چینی زبان به همت سازمان سمت و سرمایهگذاریهایی که نهادهای ایرانی داشتند، با همکاری جدی دانشگاه یونن، نشان دهنده عظم جدی سازمان سمت برای حضور علمی و فرهنگی در کشور چین است.
صاقنیا در پایان سخنان خود گفت: کشور ما چینیها را به دو خصلت «سختکوشی» و «دوری» میشناسند. چراکه در تعالیم و روایات ما آمده که علم را حتی اگر در چین هم هست یاد بگیرید و چین را به عنوان سرزمینی دور یاد میکردیم. امیدواریم که این سختکوشی دوستان و برادران چینی در آینده در کنار اراده و خواست این سازمان، تولیدات بیشتری را ارائه کند.
در ادامه این مراسم از کتاب چینی «تاریخنگاری در اسلام» رونمایی شد.
نظر شما