رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملی:
صیانت از میراث تاریخی مکتوب جهان اسلام، ضرورت اجتناب ناپذیر در مواجهه با جریان های افراطی است
سيد رضا صالحی امیری رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در گفت و گو با روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي از برنامه اجرایی مشترک سازمان اسناد و كتابخانه ملي با وزارت امورخارجه و تعدادي دیگر از سازمان های وابسته به منظور مقابله با تهدید آشکار میراث مکتوب و ماندگار دنیای اسلام سخن گفت.
رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با اشاره به این دو تهدید آشکار، از «دیپلماسی فرهنگی نجات آثار اسلامی»، شناسایی، ثبت، تهیه نسخه پشتیبان، مرمت و درنهایت در دسترس قرار دادن مجموعههای نسخههای خطی با مشارکت برخی از کشورهای اسلامی به عنوان یک هدفگذاری کلان یادکرد و گفت: شرایط کنونی بسیاری از مناطق و کشورهای اسلامی، آن طور که در تماسها و مذاکرات اخیر شاهد بودیم ایجاب میکند، یک برنامه اجرایی برای نجات این آثار داشته باشیم.
امری که خوشبختانه طی ماههای اخیر با ایجاد چند سایت برونمرزی در کشورهای مهم اسلامی و در هماهنگی با دولتهای هدف انجام پذیرفت.
صالحی امیری در توصیف این برنامه که با مشارکت مرکز آموزش و پژوهشهای بینالمللی وزارت امور خارجه دنبال میشود، اشاره کرد که در حال حاضر اولویت این طرح بنا به درخواست کارشناسان مسئول کشورهای هدف تهیه تصاویر میراث کتابخانههای پراکنده و شخصی خاندانها، علما و اساتید و افراد داراي مجموعههای شخصی و مرمت برخی از نوادر و نفایس مجموعهها است. بنا به پیشبینی رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملی دور از انتظار نخواهد بود که تا دو سال آینده تنها از یک کشور کوچک اسلامی چندین هزار نسخه تصویربرداری و قابلدسترس محققان و اندیشمندان قرار گیرد و بدین وسیله تحولی بنیادین در بازشناسی تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی و شعب علوم رخ دهد.
نظر شما