سه‌شنبه ۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۱
مرحله سوم طرح ملی تربیت حافظان قرآن کریم برگزار می‌شود/ خراسان رضوی با 37 هزار شرکت‌کننده در رتبه نخست قرار دارد

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: مرحله سوم طرح ملی تربیت حافظان قرآن کریم 15 اسفندماه با حضور بیش از 300 هزار شرکت کننده برگزار می‌شود. به گفته وی در این طرح استان‌ خراسان رضوی رتبه نخست را با 37 هزار شرکت‌کننده در کشور داراست.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) حجت‌الاسلام احمد شرفخانی، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور صبح امروز سه شنبه 5 اسفندماه در نشست خبری آزمون طرح ملی تربیت حافظان قرآن کریم و طرح دست‌های مهربانی درباره طرح تربیت ملی حافظان قران کریم توضیحاتی را ارائه کرد و گفت: در سال 1390 مقام معظم رهبری در دیدار با جامعه قرآنی کشور بحث تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم را به عنوان استراتژی نظام و یک تدبیر اجرایی بیان کردند. در سال 1391 ما این را طرح در کل کشور آغاز کردیم و در چهار سال تعهد کردیم که یک میلیون حافظ قرآن کریم داشته باشیم.

شرفخانی ادامه داد: از سوی دیگر نهادهایی مختلفی برای کمک به ما وارد این کار شدند، هر چند در برخی نهادها این کار به صورت مستمر ادامه پیدا نکرد و آثار بدی هم داشت.
 
وی تاکید کرد: ما نباید با نگاه شعاری به این موضوع نگاه کنیم. به هر حال سازمان اوقاف برای عملیاتی کردن این طرح هر سال برای هر استان نسبت به ظرفیت آن استان سهمیه‌ای را در نظر می‌گیرد.

به گفته این مقام مسئول، تاکنون 870 هزار نفر از سال 91 تا 93 برای این طرح ثبت نام کردند. بزرگترین رویداد حفظ قرآن کریم کشور با برگزاری آزمون مرحله سوم طرح تربیت حافظان و با حضور بیش از 300 هزار شرکت‌کننده در تاریخ 15 اسفندماه برگزار می‌شود. این آزمون در 10 حوزه امتحانی در آستان‌های امامزادگان، حسینیه‌ها، مساجد و ... اجرا می‌شود.

شرفخانی با بیان این‌که پس از انقلاب اسلامی تاکنون در حفظ قرآن کریم چنین طرحی نداشتیم یادآور شد: آزمون شفاهی از 12 تا 14 اسفندماه توسط مربیان در کلاس‌های قرآن برگزار می‌شود و آزمون کتبی نیز همان‌طور که گفته شد در 15 اسفند در 11 رشته شامل هشت رشته حفظ ترتیبی قرآن و سه رشته حفظ موضوعی قرآن برگزار خواهد شد.

به گفته وی، در سه رشته حفظ موضوعی قرآن کتابی با عنوان «مسافران آسمان» ویژه نوجوانان تهیه شده که بر اساس این کتاب آزمون حفظ موضوعی قرآن برپا می‌شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با اشاره به جوایز در نظر گرفته شده برای برگزیدگان این دوره گفت: کسانی که از نمره 70 به بالا را در این آزمون کسب کنند گواهینامه می‌گیرند. همچنین به برگزیدگان 140 کمک هزینه حج عمره، عتبات عالیات، جوایز فرهنگی و ... تعلق خواهد گرفت.

شرفخانی با تاکید بر این‌که این طرح یک مانور قرآنی بزرگ در کشور است اظهار کرد: سازمان اوقاف پشتوانه‌های پژوهشی، آموزشی، علمی و ... برای برگزاری این طرح انجام داده و به همین منظور مرکز تربیت مربی حفظ قرآن کریم در استان قم راه‌اندازی شد که تاکنون 102 دوره را برگزار کرده است. در این مرکز نیز بر اساس کتاب «درسنامه حفظ» آزمون‌هایی از مربیان گرفته می‌شود. تاکنون سه‌هزار و 526 نفر در قم از این مرکز گواهینامه گرفته‌اند.

شرفخانی درباره برگزاری دوره‌های مجازی حفظ قرآن کریم نیز توضیحاتی داد و افزود: از طریق سایت مجازی ما نیز دوره‌های حفظ قرآن برگزار می‌‌شود که تاکنون 20 هزار نفر در این طرح شرکت کردند.

وی یادآور شد: برای سال آینده نیز قرار است که 360 هزار نفر برای این طرح تربیت شوند. همچنین در برگزاری این دوره تاکنون استان خراسان رضوی با 37 هزار شرکت‌کننده رتبه اول را به خود اختصاص داده است. استان سیستان و بلوچستان نیز با توجه به سهمیه‌ای که برای آن در نظر گرفته شده و راستی آزمایی آزمون‌ها جزو استان‌های برتر ما در طرح تربیت ملی حافظان قرآن است.

شرفخانی در بخش دوم سخنانش با بیان این‌که یکی از وظایف سازمان اوقاف اجرای صحیح و امینانه نیات واقفان است اظهار کرد: تمام فعالیت‌های اقتصادی، عمرانی، حقوقی و ثبتی سازمان اوقاف در راستای آن است که واقفان خیراندیش بدانند که نیات آنان در موقوفات به طور صحیح و امینانه اجرا می‌شود.

وی ادامه داد: برای شفاف سازی خدمات وقف و آگاه سازی مردم از آثار و برکات این سنت حسنه، طرح مهندسی کردن اجرای نیات واقفان طراحی شد. در راستای این طرح ، ویژه برنامه‌هایی با موضوعات و عناوین مختلف برای اجرای امینانه نیات واقفان پیش بینی شده که از ابتدای سال اجرای آنها آغاز شده است که یکی از آنها طرح پیوند آسمانی بود که همزمان با سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت زهرا (س) با هدف کمک به ازدواج جوانان و تهیه جهیزیه برای دختران نیازمند برگزار شد.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به این‌که طرح دست‌های مهربانی با هدف اجرای صحیح و امینانه نیات موقوفات مرتبط با کمک به ایتام، نیازمندان، خانواده‌های بی بضاعت و همچنین تهیه پوشاک و ارزاق غذایی و لوازم ضروری زندگی برای نیازمندان اجرایی می‌شود یادآور شد: این طرح در 27 استان کشور که دارای موقوفاتی با چنین نیت‌هایی هستند از 7 تا 14 اسفندماه اجرایی می‌شود و در روز 14 اسفند همزمان با روز نیکوکاری نیز برنامه‌ای نمادین در سراسر کشور برگزار خواهد شد.

وی همچنین گفت: طرح دست‌های مهربانی در سراسر کشور به غیر از استانهای ایلام ، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد و یزد اجرایی می‌شود، زیرا در این استان‌ها موقوفه‌ای با این نیت وجود ندارد، البته در این استان‌ها برنامه‌ای نمادین برگزار می‌شود تا به خیران و مردم اطلاع‌رسانی شود تا برای وقف‌های مرتبط تلاش کنند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها